Бабини деветини, суеверија

• Креатор на темата Креатор на темата ogi_bt
  • Време на започнување Време на започнување
Исто така ако згазнеш на пукнатина на патот пак те следи несреќа!!!!!!
Еба му мајката кај мене нема уличка без расцепотина и секој божји ден поминувам преку нив и шо-несреќа, а вчера си фатив на спортска.
Ебати несреќата.
Иначе, отварање на чадор у соба значило несреќа, кршење огледало исто и има уште ама којзнае кога ќе ми текнат...

Јас имам скршено огледало.
По три дена почина другар мој... :toe:

Колку шо знам ако си скршел огледало ќе си немаЛ среќа. ТИ ќе си немал, не други:toe:

баби и жаби мешаш.

бај д веј денешнава младина (ние) место да гледат посериозно на живот и се, тие со уроци и сл. се занимават :)

Колку шо знам ако си скршел огледало ќе си немаЛ среќа. ТИ ќе си немал, не други:toe:

баби и жаби мешаш.

бај д веј денешнава младина (ние) место да гледат посериозно на живот и се, тие со уроци и сл. се занимават :)
Чекај, чекај малку...
Тоа што почина мојот покоен другар е МОЈА или НЕГОВА среќа/несреќа ?
Несреќа не значи нешто тебе да ти се случи, несреќа значи да се случи нешто што би те направило неспокоен, немирен, растроен... Барем јас така сфаќам...:smir:

Вака за огледалата - т.е дека ако скршиш ќе имаш 7год. несреќа, таа глупост најверојатно е од времето кога огледалата биле реткост но и диста скапи (сребро на стакло) па таа несреќа се состоела во казнување на слугата кој ќе скршел такво огледало на господарот а може кутриот потоа долго страдал, батали тоа но што ако си вработен во стаклара каде правиш огледала и скршиш онака на несреќа едно 5-6 во еден ден......... а месечно а годишно........... апокалипса ќе предизвикаш :)
----------------
Јас мислам колку повеќе веруваш во овие глупости толку повеќе си сам себеси се убедуваш дека се што се случува се случува токму поради "прекршувањето" на овие бабини заповеди.
---------->
мој совет сл. пат кога некој ќе тресне ваков идиотизам (бабин идиотизам -деветина или десетина глупост сеедно) покажете му среден прст па сам нека мисли дали потоа ќе го снајде несреќа или слично

За тоа со поминувањето под бандера го тестирав.
Еден ден имавме тест математика. И јас намерно после тестот пројдов под бандера. После една недела ми го даваат тестот со се' можни. Жими се. Затоа не верувајте (=
Требало пред тестот да поминеш , овака не се важи :baeh:

Jas dosega,otprilika 15-16 ogledala imam skrseno,pa znaci dozivotno treba da me prati nesreka...:icon_roll Neznam vo denesno vreme koj veruva vo vakvi gluposti.

:nenene: Ne veruvam vo takvi gluposti... narodo nemal druga rabota pa izmisluval takvi gluposti... :nenene:

Јас не верувам во бабини деветини и мислам дека тоа се чисти глупости. Тоа е само суеверие од порано кога немале други работи попаметни и само си измислувале глупости црни мачки, ако те чеша окото не знам шо ќе бидело, ако те чеша носот ќе се караш и уште што не. Мислам NO SENSE! Мислам доста е више со суеверни работи пошто нема никакви докази за нивната точност. Само празни верувања.:toe:

ne znaele porano kako da si objasnat toa sto se slucuva okolu niv i lugeto si izmisluvale razni gluposti.Ne veruvam ni vo babini 9tini ni vo dedini 8mini

Нај глупата бабина деветина е дека на вечер нокти не се сечело....
оваа сигурно е од најглупата баба во светот

Нај глупата бабина деветина е дека на вечер нокти не се сечело....
оваа сигурно е од најглупата баба во светот

:pos2::pos2::pos2::pos2:LoL:D:D:D hahaha.A jas imam slushnato deka ne ilo ubavo da otepas peperutka.Taa kolnela:P:P:P:P:p:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

:pos2::pos2::pos2::pos2:LoL:D:D:D hahaha.A jas imam slushnato deka ne ilo ubavo da otepas peperutka.Taa kolnela:P:P:P:P:p:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
Да бе и јас знам тоа за пеперутката ама знаеш за која пеперутка се работи за овие што се многу големи шарен кај нас дома имаше една секоја година на прозорец стоеше и не се мрда со денови и сакав да ја утепам мајками мене ќе ме убиеше.... :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom