Автомобили со најмала потрошувачка

• Креатор на темата Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување Време на започнување
сакам да земам половна кола до кај 3000 е најмногу :LOL:

Епа ти препорачувам корса, бензинец 1.0 12V (отворено 4.5-4.7, градско 6-6.5 ми троши) или дизел ако начекаш 1.5 од тие, само сочувана и со мала километража
за тие пари ќе земеш од поновите корси 2002 отприлика

Па со толкав буџет ти остануваат пунто,корса,клио или поло:unsure:
--- надополнето: 3 февруари 2012 во 00:25 ---
Епа бирај помеѓу пунто,браво,астра,корса,ибица,клио,голф 3.За таа сума тоа и треба да ти се посреќи.

Човекот бара со мала потрошувачка а овие колку што знам испод 7л градска не се.:confused:

Голф 3 ТДИ, ако успееш да најдеш зачуван.

Колку и да гледаш на разлика во потрошувачка помеѓу колите таа непреминува повеќе од 100 денари на изминати 100 километри.
Разлика помеѓу дизел и бензин во цена на трошоци нема доколку непланираш да направиш повеќе од 100 000 километри.
Така да кога ќе гледаш кола гледај да е посочувана а не колку “каталошки трошела пред 10-15 години“
И доколку мислиш дека дизелаш стар 10-15 години е добра прилика само помисли дека бошпумпата му е пред рикнување а таа чини колку пола кола :)

Голф 3 ТДИ, ако успееш да најдеш зачуван.
Abe za zacuvan ke najdes ama so ispod 250-300 iljadi nema da najdes...:D
inace kako sto rece Helex definitivno golf 3 TDI, puntoto 1.9 JTD i to e dobro, corsata 1.5 TD mozda e i najekonomicna od site., Renault Clio 1.9 D... . inace site Volskwagen dizeli se definitvno najdobar izbor posebno 1.9 TDI 90 ks... :) ili pa ako sakas mercedes 200 od starite ne troshi a odi ko budala :D smrt nema.. pred nekoj mesec se vozev so eden taksit vo takov mercedes i gledam kilometrazata 650.000..:D za gla se fativ haha.. go prasuvam covekot realni se? mi veli mozda ima 30-40 iljadi plus..haha

Xsara првиот модел 2.0 HDi 90hp ти е отприлика толку. Ја го имам вториот модел 2.0 HDi 109hp и сум презадоволен, отворено 4.5-4.6 со 100-110 летоска проверено на 1100 км релација Скопје - Вратница - Смолари - Охрид - Скопје , град зависи кои релации ги тераш. На тргни застани ке ти оди и до 8 на регулар гужва околу 7.
Корса дефинитивно да
Пунто да ама со бучни машини се
206 2.0HDi ако можеш да начекаш ти е многу убава варијанта

Па со толкав буџет ти остануваат пунто,корса,клио или поло:unsure:
--- надополнето: 3 февруари 2012 во 00:25 ---

Човекот бара со мала потрошувачка а овие колку што знам испод 7л градска не се.:confused:
Сигурно нема да земе бензинец,a во гужвата во Скопје ни една од горенаведените нема да троши под 6.5-7л.

да ти го шитнам моето. на бензин е и троши 5л, ама по потреба јас го имам научено и на воздух да оди. до сега нигде ме нема остаено. и ете де половно o_O а и нема сите пари да ти ги земам, ќе ти остани нешто :P

Polo Fox, Seat Ibiza ili Cordoba i toa 1.9 SDI 70ks do 2000 god, Opel Astra-A ili Corsa-B 1.5D ili 1.7D ti se taka podobri sto mozes da gi najdes do tie pari a da se solidno socuvani ... Eventualno Golf 3, ama mn tesko toa ( dobrite golfovi obicno gi vozat postari ludje i tesko deka nekoj ke go prodade )... Za italijanec dizel ne se lazi, samo germanec ili krajno eventualno francuzin...

Ако тие стриктно за градска вожња, Мерцедес смарт.

Конкретно за мене, тоа е идеалниот градски автомобил. Посекако секаде низ град одам сам, (на работа дома највозената релација) евентуално уште еден со мене (освен кога некаде ќе се организираме како друштво) така да тоа е доволно возилце да те однеси од точка А до точка Б, да потроши гориво како да возиш веспа, а притоа имаш место за неколку PC-а. Шо сакаш појќе? Пример ти ја давам мајка ми... тепа над 14.000 км годишно, низ град. Моментално дрнка Форд Фиеста, 1.8D шо троши околу 6 литри дизел низ град. Појќе од двајца (со татко ми заедно и 3 торби од пазар) не се имат качено во неа. Да се нафатат да земат Смарт 800 Cdi потрошувачката на гориво ќе опадни за некој 40-45%. Ама ете, не им делувал како представителна кола, па ништо живо несакаат да слушнат за малишан (а братми има Ауди А4, јас Мерцедес 123 кои се на располагање стално за подалечни дестинации).

Така да не е само потрошувачката во случајот прашање... некој би возел кола шо троши дупло појќе само заради изгледот.

Купи си бе цитроен саксо некој дизел по егејска кола немам видено :свиркам:

Ако тие стриктно за градска вожња, Мерцедес смарт.

Конкретно за мене, тоа е идеалниот градски автомобил. Посекако секаде низ град одам сам, (на работа дома највозената релација) евентуално уште еден со мене (освен кога некаде ќе се организираме како друштво) така да тоа е доволно возилце да те однеси од точка А до точка Б, да потроши гориво како да возиш веспа, а притоа имаш место за неколку PC-а. Шо сакаш појќе? Пример ти ја давам мајка ми... тепа над 14.000 км годишно, низ град. Моментално дрнка Форд Фиеста, 1.8D шо троши околу 6 литри дизел низ град. Појќе од двајца (со татко ми заедно и 3 торби од пазар) не се имат качено во неа. Да се нафатат да земат Смарт 800 Cdi потрошувачката на гориво ќе опадни за некој 40-45%. Ама ете, не им делувал како представителна кола, па ништо живо несакаат да слушнат за малишан (а братми има Ауди А4, јас Мерцедес 123 кои се на располагање стално за подалечни дестинации).

Така да не е само потрошувачката во случајот прашање... некој би возел кола шо троши дупло појќе само заради изгледот.

Да ама скапи се смартовите, дизелче скоро и да нема а и уште поскапи се

иначе за возење низ град се одлични, имам возено многупати бензинче со типтроник

Купи си бе цитроен саксо некој дизел по егејска кола немам видено :свиркам:
Најегејска кола : точак.
Да ама скапи се смартовите, дизелче скоро и да нема а и уште поскапи се
иначе за возење низ град се одлични, имам возено многупати бензинче со типтроник
е сите убајни ги нема... јас имав прилика да возам бензинец со типтроник + кабрио. Ко го расклопивме (се размонтира кровот), се осеќав исто како да се возам со веспата :) Башка навикнат на караванот, се вртиш назад имаш 2, 2 и пол метра задница. Ова се вртиш назад, ништо нема. Царско ептен, особено за паркирање на мали местенца.

Вака планирам да купам кола која нема да троши премногу :ROFLMAO:
ама незнам баш вака кои коли трошат малце. т.е да не биде над 5-6 литра на градска.
па еве ако се разбирате доста ве молам запишете ги колите и од прилика по која цена се движад.:ROFLMAO:

Купи си Смарт и ич гајле да не ти е, и да не се замараш со нафта многу. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom