- Член од
- 4 јули 2008
- Мислења
- 6.134
- Поени од реакции
- 1.896
Епа бирај помеѓу пунто,браво,астра,корса,ибица,клио,голф 3.За таа сума тоа и треба да ти се посреќи.сакам да земам половна кола до кај 3000 е најмногу![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Епа бирај помеѓу пунто,браво,астра,корса,ибица,клио,голф 3.За таа сума тоа и треба да ти се посреќи.сакам да земам половна кола до кај 3000 е најмногу![]()
сакам да земам половна кола до кај 3000 е најмногу![]()
Епа бирај помеѓу пунто,браво,астра,корса,ибица,клио,голф 3.За таа сума тоа и треба да ти се посреќи.
Abe za zacuvan ke najdes ama so ispod 250-300 iljadi nema da najdes...Голф 3 ТДИ, ако успееш да најдеш зачуван.
Сигурно нема да земе бензинец,a во гужвата во Скопје ни една од горенаведените нема да троши под 6.5-7л.Па со толкав буџет ти остануваат пунто,корса,клио или поло
--- надополнето: 3 февруари 2012 во 00:25 ---
Човекот бара со мала потрошувачка а овие колку што знам испод 7л градска не се.![]()
Ако тие стриктно за градска вожња, Мерцедес смарт.
Конкретно за мене, тоа е идеалниот градски автомобил. Посекако секаде низ град одам сам, (на работа дома највозената релација) евентуално уште еден со мене (освен кога некаде ќе се организираме како друштво) така да тоа е доволно возилце да те однеси од точка А до точка Б, да потроши гориво како да возиш веспа, а притоа имаш место за неколку PC-а. Шо сакаш појќе? Пример ти ја давам мајка ми... тепа над 14.000 км годишно, низ град. Моментално дрнка Форд Фиеста, 1.8D шо троши околу 6 литри дизел низ град. Појќе од двајца (со татко ми заедно и 3 торби од пазар) не се имат качено во неа. Да се нафатат да земат Смарт 800 Cdi потрошувачката на гориво ќе опадни за некој 40-45%. Ама ете, не им делувал како представителна кола, па ништо живо несакаат да слушнат за малишан (а братми има Ауди А4, јас Мерцедес 123 кои се на располагање стално за подалечни дестинации).
Така да не е само потрошувачката во случајот прашање... некој би возел кола шо троши дупло појќе само заради изгледот.
Најегејска кола : точак.Купи си бе цитроен саксо некој дизел по егејска кола немам видено![]()
е сите убајни ги нема... јас имав прилика да возам бензинец со типтроник + кабрио. Ко го расклопивме (се размонтира кровот), се осеќав исто како да се возам со веспатаДа ама скапи се смартовите, дизелче скоро и да нема а и уште поскапи се
иначе за возење низ град се одлични, имам возено многупати бензинче со типтроник
Вака планирам да купам кола која нема да троши премногу
ама незнам баш вака кои коли трошат малце. т.е да не биде над 5-6 литра на градска.
па еве ако се разбирате доста ве молам запишете ги колите и од прилика по која цена се движад.![]()