Автобуси

• Креатор на темата Креатор на темата Ultimate'
  • Време на започнување Време на започнување
Стара е веста ,ама цените се отприлика тие.

А Кинеските дај Боже се ОК,а дека се квалитетни ко Санос,тешко.

Исти делови имаат и Санос и кинезиве..Германски :img:

За кого како. Јас последен пат кога бев на екскурзија Виена-Прага-Будимпешта, по пат се скапав повраќање... и си ветив дека повеќе никогаш нема да се качам во автобус. :nenene:
Najdobroto prevozno sredstvo po patistata za kratki i dolgi relacii.Imav prilika da odam Ungarija so vakov model stvarno e neverovaten.Za mene najdobri se Setrite.
setra023gross.jpg

Исти делови имаат и Санос и кинезиве..Германски :img:
Блоковите за моторите се леат во Полска... Другото се склопува во Германија и тука стигнува само склопениот мотор.
Се друго доаѓа од друго место. Значи Германски се само клиповите и вентилите на моторот.

80fc367757a44f47b50984bffef244da-jpg.46887
b19e4df527cd4ad997360a7b71f9a8dc-jpg.46888
fb294ff6ace542baa31306590d79b0b8-jpg.46889

Да ве прашам дали на овие саносиве што се на пр ако нема клима дали може да се стави клима? и колку пари чини истото? колку трошат овие ? санос?
--- надополнето: 1 август 2012 во 18:28 ---
Ако може некој да ми каже што се подразбира под СЛОБОДЕН ПРЕВОЗ !

Значи ако може некој да ми објасни и колку пари треба да се плати? за истото?
--- надополнето: 1 август 2012 во 18:55 ---
Дали може некој да ми каже што автобуси се овие SETRA

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Ако може некој да ми даде некој линк од веб страна од Србија како што имаме мие пазар3 и Реклама5 :)

саносите како на сликата трошат околу 27 литри нафта на 10 километри, клима може да им се вгради и нова чини околу 7000 евра
слободен превоз ти е секој превоз на кој го возиш со изнајмен автобус (не е линиски превоз)
сетра ти се едни од најдобрите автобуси, имаат мерцедес мотори и се каросериски одлично и квалитетно направени

од србија веб страни за продажба ги знам: www.novostioglasi.rs, www.mojauto.rs, www.polovniautomobili.rs

саносите како на сликата трошат околу 27 литри нафта на 10 километри, клима може да им се вгради и нова чини околу 7000 евра
слободен превоз ти е секој превоз на кој го возиш со изнајмен автобус (не е линиски превоз)
сетра ти се едни од најдобрите автобуси, имаат мерцедес мотори и се каросериски одлично и квалитетно направени

од србија веб страни за продажба ги знам: www.novostioglasi.rs, www.mojauto.rs, www.polovniautomobili.rs
27 литра мислиш на 100 км ? :) не е можно да трошат 27 литри на 10 км. Инаку фала на информацијата околу сетра Автобусите (y) и за сајтовите
--- надополнето: 3 август 2012 во 14:44 ---
big_5064416-8950.jpgbig_5064417-ab06.jpgbig_5064418-6855.jpgbig_5064419-89fc.jpgbig_5064421-2084.jpg

Од каков тамче минибус видете човеков како го преуредил (y)

кај нас во фирмата имаме 3 високи саноси и 2 ниски (како на сликите) и потропувачката им е таа а верувај дека тоа е нормална потрошувачка за еден автобус со 50-тина седишта

кај нас во фирмата имаме 3 високи саноси и 2 ниски (како на сликите) и потропувачката им е таа а верувај дека тоа е нормална потрошувачка за еден автобус со 50-тина седишта
Чекај дали добро разбрав ? 27 литри на 10 км? тоа значи дека на 100 км троши 270 литри нафта? o_O

печатна грешка 27 литри на 100 километри
Oк фала другар :)

да не знаеш колку пари отприлика чини да земеш лининска линија за меѓуград? или пак да отвориш фирма со која ќе превезуваш патници на пр. За школо - градинки ескурзии, и колку кошта тоа пари? :) или пак некој друг ако знае нека ми каже колку чини...
--- надополнето: 3 август 2012 во 19:19 ---
И на колку години може да се полага за бус? како што разбрав од кога ќе положиш за кола после 2 години можеш да пологаш за Автобус и колку пари е полагање за Автобус?

Oк фала другар :)

да не знаеш колку пари отприлика чини да земеш лининска линија за меѓуград? или пак да отвориш фирма со која ќе превезуваш патници на пр. За школо - градинки ескурзии, и колку кошта тоа пари? :) или пак некој друг ако знае нека ми каже колку чини...
--- надополнето: 3 август 2012 во 19:19 ---
И на колку години може да се полага за бус? како што разбрав од кога ќе положиш за кола после 2 години можеш да пологаш за Автобус и колку пари е полагање за Автобус?
Друже не ти даваат ,превозниците врзани се со власта и ако им влезеш во бизнисот ќе те угушат

секој може да земе мегуградска линија на наредната електронска распределба на линии само ако биде испочитувано заштитеното време помеѓу поаѓањата, кое заштитено време зависи од далечината на линијата.
за полагање за автобус прво полагаш Ц категорија, па после 2 години полагаш за автобус и кошта околу 500 евра

секој може да земе мегуградска линија на наредната електронска распределба на линии само ако биде испочитувано заштитеното време помеѓу поаѓањата, кое заштитено време зависи од далечината на линијата.
за полагање за автобус прво полагаш Ц категорија, па после 2 години полагаш за автобус и кошта околу 500 евра
Колку пари кошта да се земе една линија? тоа ме интересира :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom