Автобуси

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Стара е веста ,ама цените се отприлика тие.

А Кинеските дај Боже се ОК,а дека се квалитетни ко Санос,тешко.
Исти делови имаат и Санос и кинезиве..Германски :img:

Член од
20 ноември 2010
Мислења
738
Поени од реакции
749
За кого како. Јас последен пат кога бев на екскурзија Виена-Прага-Будимпешта, по пат се скапав повраќање... и си ветив дека повеќе никогаш нема да се качам во автобус. :nenene:
Najdobroto prevozno sredstvo po patistata za kratki i dolgi relacii.Imav prilika da odam Ungarija so vakov model stvarno e neverovaten.Za mene najdobri se Setrite.

T

Tetro

Гостин
Исти делови имаат и Санос и кинезиве..Германски :img:
Блоковите за моторите се леат во Полска... Другото се склопува во Германија и тука стигнува само склопениот мотор.
Се друго доаѓа од друго место. Значи Германски се само клиповите и вентилите на моторот.

L

.Lost Angel.

Гостин

Да ве прашам дали на овие саносиве што се на пр ако нема клима дали може да се стави клима? и колку пари чини истото? колку трошат овие ? санос?
--- надополнето: 1 август 2012 во 18:28 ---
Ако може некој да ми каже што се подразбира под СЛОБОДЕН ПРЕВОЗ !

Значи ако може некој да ми објасни и колку пари треба да се плати? за истото?
--- надополнето: 1 август 2012 во 18:55 ---
Дали може некој да ми каже што автобуси се овие SETRA

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
L

.Lost Angel.

Гостин
Ако може некој да ми даде некој линк од веб страна од Србија како што имаме мие пазар3 и Реклама5 :)

sanos_a

www.autobusi.net/
Член од
12 декември 2008
Мислења
554
Поени од реакции
83
саносите како на сликата трошат околу 27 литри нафта на 10 километри, клима може да им се вгради и нова чини околу 7000 евра
слободен превоз ти е секој превоз на кој го возиш со изнајмен автобус (не е линиски превоз)
сетра ти се едни од најдобрите автобуси, имаат мерцедес мотори и се каросериски одлично и квалитетно направени

од србија веб страни за продажба ги знам: www.novostioglasi.rs, www.mojauto.rs, www.polovniautomobili.rs

L

.Lost Angel.

Гостин
саносите како на сликата трошат околу 27 литри нафта на 10 километри, клима може да им се вгради и нова чини околу 7000 евра
слободен превоз ти е секој превоз на кој го возиш со изнајмен автобус (не е линиски превоз)
сетра ти се едни од најдобрите автобуси, имаат мерцедес мотори и се каросериски одлично и квалитетно направени

од србија веб страни за продажба ги знам: www.novostioglasi.rs, www.mojauto.rs, www.polovniautomobili.rs
27 литра мислиш на 100 км ? :) не е можно да трошат 27 литри на 10 км. Инаку фала на информацијата околу сетра Автобусите (y) и за сајтовите
--- надополнето: 3 август 2012 во 14:44 ---
big_5064416-8950.jpg big_5064417-ab06.jpg big_5064418-6855.jpg big_5064419-89fc.jpg big_5064421-2084.jpg

Од каков тамче минибус видете човеков како го преуредил (y)

sanos_a

www.autobusi.net/
Член од
12 декември 2008
Мислења
554
Поени од реакции
83
кај нас во фирмата имаме 3 високи саноси и 2 ниски (како на сликите) и потропувачката им е таа а верувај дека тоа е нормална потрошувачка за еден автобус со 50-тина седишта

L

.Lost Angel.

Гостин
кај нас во фирмата имаме 3 високи саноси и 2 ниски (како на сликите) и потропувачката им е таа а верувај дека тоа е нормална потрошувачка за еден автобус со 50-тина седишта
Чекај дали добро разбрав ? 27 литри на 10 км? тоа значи дека на 100 км троши 270 литри нафта? o_O

sanos_a

www.autobusi.net/
Член од
12 декември 2008
Мислења
554
Поени од реакции
83
печатна грешка 27 литри на 100 километри

L

.Lost Angel.

Гостин
печатна грешка 27 литри на 100 километри
Oк фала другар :)

да не знаеш колку пари отприлика чини да земеш лининска линија за меѓуград? или пак да отвориш фирма со која ќе превезуваш патници на пр. За школо - градинки ескурзии, и колку кошта тоа пари? :) или пак некој друг ако знае нека ми каже колку чини...
--- надополнето: 3 август 2012 во 19:19 ---
И на колку години може да се полага за бус? како што разбрав од кога ќе положиш за кола после 2 години можеш да пологаш за Автобус и колку пари е полагање за Автобус?

Пратеник

Ала Мадрид
Член од
28 ноември 2011
Мислења
995
Поени од реакции
617
Oк фала другар :)

да не знаеш колку пари отприлика чини да земеш лининска линија за меѓуград? или пак да отвориш фирма со која ќе превезуваш патници на пр. За школо - градинки ескурзии, и колку кошта тоа пари? :) или пак некој друг ако знае нека ми каже колку чини...
--- надополнето: 3 август 2012 во 19:19 ---
И на колку години може да се полага за бус? како што разбрав од кога ќе положиш за кола после 2 години можеш да пологаш за Автобус и колку пари е полагање за Автобус?
Друже не ти даваат ,превозниците врзани се со власта и ако им влезеш во бизнисот ќе те угушат

sanos_a

www.autobusi.net/
Член од
12 декември 2008
Мислења
554
Поени од реакции
83
секој може да земе мегуградска линија на наредната електронска распределба на линии само ако биде испочитувано заштитеното време помеѓу поаѓањата, кое заштитено време зависи од далечината на линијата.
за полагање за автобус прво полагаш Ц категорија, па после 2 години полагаш за автобус и кошта околу 500 евра

L

.Lost Angel.

Гостин
секој може да земе мегуградска линија на наредната електронска распределба на линии само ако биде испочитувано заштитеното време помеѓу поаѓањата, кое заштитено време зависи од далечината на линијата.
за полагање за автобус прво полагаш Ц категорија, па после 2 години полагаш за автобус и кошта околу 500 евра
Колку пари кошта да се земе една линија? тоа ме интересира :)

sanos_a

www.autobusi.net/
Член од
12 декември 2008
Мислења
554
Поени од реакции
83
не знам колку пари кошта

Kajgana Shop

На врв Bottom