Автобуси

• Креатор на темата Креатор на темата Ultimate'
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам што држава ке бевме при фабрика за автобуси ние ке увезуваме.Саносот се супер автобуси и плус ке си имаат резеврни делови по евтина цена и во секое време ама ај што викат старите туѓото е секогаш поубаво.Или пак сакат да направат некоја малверзација со парите.:tapp:

Не знам што држава ке бевме при фабрика за автобуси ние ке увезуваме.Саносот се супер автобуси и плус ке си имаат резеврни делови по евтина цена и во секое време ама ај што викат старите туѓото е секогаш поубаво.Или пак сакат да направат некоја малверзација со парите.:tapp:
Пазарна економија друже... ти ако сакаш да купиш автобуси, Македонските се 190.000 евра, а кинеските се 130.000 евра. На 50 автобуси пресметај ја разликата сам. Не е мала пара. Згора на тоа Санос ќе ги прави 1 година, жолтите од истокот ги склопуваат во 3 дена.

Квалитетот... јебига, времето ќе го покаже.

Подобро Саноси него странски,макар биле и поскапи,особено во услови на економска криза треба да се форсират домашно п-во...ама ние ко по обичај се обратно работиме...можат на пр.дел од парите за (моментално непотребни) споменици да пренаменат не е страшно:toe:

Подобро Саноси него странски,макар биле и поскапи,особено во услови на економска криза треба да се форсират домашно п-во...ама ние ко по обичај се обратно работиме...можат на пр.дел од парите за (моментално непотребни) споменици да пренаменат не е страшно:toe:
проблемот на санос на последниот тендер за набавка на автобуси за скопје беше тоа што на тендерот се бараше нископоден автобус а понудата на санос моделот санос с213 е средноподен што значи автоматски и да се поефтини не ги исполнуваат карактеристиките пропишани во тендеро

taka ubavo kazi site da znaat a ne site laat sanos vaka sanos taka sanos ne go zadovoli uslovot na tenderot za niskopoden avtobus i sea ke recat epa ke napraele vaka taka ne treba da napraat tuku trebase so takov na tenderot da nastapat ali jbg toa e toa glup narod

taka ubavo kazi site da znaat a ne site laat sanos vaka sanos taka sanos ne go zadovoli uslovot na tenderot za niskopoden avtobus i sea ke recat epa ke napraele vaka taka ne treba da napraat tuku trebase so takov na tenderot da nastapat ali jbg toa e toa glup narod
санос имаат некој таму проект за производство на нископоден автобус ама не знам до кај се стасани , мислам дека ке биде премиерно претставен на саемот за камиони и автобуси beotruck 2010 па ке видеме со ке направат. јас ке одам на тој саем па ако е изложен ке има слики од него :wink:

Пазарна економија друже... ти ако сакаш да купиш автобуси, Македонските се 190.000 евра, а кинеските се 130.000 евра. На 50 автобуси пресметај ја разликата сам. Не е мала пара. Згора на тоа Санос ќе ги прави 1 година, жолтите од истокот ги склопуваат во 3 дена.

Квалитетот... јебига, времето ќе го покаже.

да но нели е подобо да ги дадат тие пари тука во македонија отколку надвор

да но нели е подобо да ги дадат тие пари тука во македонија отколку надвор
и да ги дадат тука парите дали ние произведуваме некои делови за автобус? дали има во македонија фабрика за мотори, менувачи, диференцијали, профилни цефки, седишта, инструмент табли ...
и да ги дадат парите тука пак ке излезат од македонија :toe:

А за полагање за автобус колку е цената што треба да се плати во авто школа+лекарско+испит и сите тие работи колку пари треба да се дадат се на се ?
:smir::salut:

*

Да ја освежиме темата малку NEOPLAN 1116 Cityliner на Галеб-Охрид...троосовинец-кеифско патување,ко во авион.А со тој новиот Закон за Еуро 2 увоз стигнаа и уште троосовинци шо беа права реткост во Македонијава,засега се веќе стигнати во Авто Атом-Кочани(колегата Санос има слики),а шушкаат и од др.фирми...исто и нископодни приватни градски МАН низ Скопје

Да ја освежиме темата малку NEOPLAN 1116 Cityliner на Галеб-Охрид...троосовинец-кеифско патување,ко во авион.А со тој новиот Закон за Еуро 2 увоз стигнаа и уште троосовинци шо беа права реткост во Македонијава,засега се веќе стигнати во Авто Атом-Кочани(колегата Санос има слики),а шушкаат и од др.фирми...исто и нископодни приватни градски МАН низ Скопје
ги утнав :pos2:

Attachments

• Cityliner 2.jpg
    Cityliner 2.jpg
    163,3 KB · Прегледи: 52
  • Cityliner 4.jpg
    Cityliner 4.jpg
    164,1 KB · Прегледи: 37
За сите шо велат цените на Санос биле поскапи.Можда од кинеските да,ама сигурно се далеку понеквалитетни од Санос.Штета
http://217.16.70.245/?pBroj=1744&stID=33404&pR=6

NE treskajte gluposti koga neznaete kakvi se kineskite avtobusi. daleku daleku se nad sanos. sea ovie klosarive so zemaa dvokatni toa e drug muabet

Стара е веста ,ама цените се отприлика тие.

А Кинеските дај Боже се ОК,а дека се квалитетни ко Санос,тешко.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom