Автобуси

_master

*Big Barsa Fan*
Член од
15 август 2007
Мислења
535
Поени од реакции
18
Не знам што држава ке бевме при фабрика за автобуси ние ке увезуваме.Саносот се супер автобуси и плус ке си имаат резеврни делови по евтина цена и во секое време ама ај што викат старите туѓото е секогаш поубаво.Или пак сакат да направат некоја малверзација со парите.:tapp:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Не знам што држава ке бевме при фабрика за автобуси ние ке увезуваме.Саносот се супер автобуси и плус ке си имаат резеврни делови по евтина цена и во секое време ама ај што викат старите туѓото е секогаш поубаво.Или пак сакат да направат некоја малверзација со парите.:tapp:
Пазарна економија друже... ти ако сакаш да купиш автобуси, Македонските се 190.000 евра, а кинеските се 130.000 евра. На 50 автобуси пресметај ја разликата сам. Не е мала пара. Згора на тоа Санос ќе ги прави 1 година, жолтите од истокот ги склопуваат во 3 дена.

Квалитетот... јебига, времето ќе го покаже.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.179
Поени од реакции
18.255
Подобро Саноси него странски,макар биле и поскапи,особено во услови на економска криза треба да се форсират домашно п-во...ама ние ко по обичај се обратно работиме...можат на пр.дел од парите за (моментално непотребни) споменици да пренаменат не е страшно:toe:

sanos_a

www.autobusi.net/
Член од
12 декември 2008
Мислења
554
Поени од реакции
83
Подобро Саноси него странски,макар биле и поскапи,особено во услови на економска криза треба да се форсират домашно п-во...ама ние ко по обичај се обратно работиме...можат на пр.дел од парите за (моментално непотребни) споменици да пренаменат не е страшно:toe:
проблемот на санос на последниот тендер за набавка на автобуси за скопје беше тоа што на тендерот се бараше нископоден автобус а понудата на санос моделот санос с213 е средноподен што значи автоматски и да се поефтини не ги исполнуваат карактеристиките пропишани во тендеро

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
taka ubavo kazi site da znaat a ne site laat sanos vaka sanos taka sanos ne go zadovoli uslovot na tenderot za niskopoden avtobus i sea ke recat epa ke napraele vaka taka ne treba da napraat tuku trebase so takov na tenderot da nastapat ali jbg toa e toa glup narod

sanos_a

www.autobusi.net/
Член од
12 декември 2008
Мислења
554
Поени од реакции
83
taka ubavo kazi site da znaat a ne site laat sanos vaka sanos taka sanos ne go zadovoli uslovot na tenderot za niskopoden avtobus i sea ke recat epa ke napraele vaka taka ne treba da napraat tuku trebase so takov na tenderot da nastapat ali jbg toa e toa glup narod
санос имаат некој таму проект за производство на нископоден автобус ама не знам до кај се стасани , мислам дека ке биде премиерно претставен на саемот за камиони и автобуси beotruck 2010 па ке видеме со ке направат. јас ке одам на тој саем па ако е изложен ке има слики од него :wink:

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
Пазарна економија друже... ти ако сакаш да купиш автобуси, Македонските се 190.000 евра, а кинеските се 130.000 евра. На 50 автобуси пресметај ја разликата сам. Не е мала пара. Згора на тоа Санос ќе ги прави 1 година, жолтите од истокот ги склопуваат во 3 дена.

Квалитетот... јебига, времето ќе го покаже.
да но нели е подобо да ги дадат тие пари тука во македонија отколку надвор

sanos_a

www.autobusi.net/
Член од
12 декември 2008
Мислења
554
Поени од реакции
83
да но нели е подобо да ги дадат тие пари тука во македонија отколку надвор
и да ги дадат тука парите дали ние произведуваме некои делови за автобус? дали има во македонија фабрика за мотори, менувачи, диференцијали, профилни цефки, седишта, инструмент табли ...
и да ги дадат парите тука пак ке излезат од македонија :toe:

Член од
13 декември 2008
Мислења
125
Поени од реакции
8
А за полагање за автобус колку е цената што треба да се плати во авто школа+лекарско+испит и сите тие работи колку пари треба да се дадат се на се ?
:smir::salut:

Рудници и

Член од
9 декември 2009
Мислења
12.179
Поени од реакции
18.255
*

Да ја освежиме темата малку NEOPLAN 1116 Cityliner на Галеб-Охрид...троосовинец-кеифско патување,ко во авион.А со тој новиот Закон за Еуро 2 увоз стигнаа и уште троосовинци шо беа права реткост во Македонијава,засега се веќе стигнати во Авто Атом-Кочани(колегата Санос има слики),а шушкаат и од др.фирми...исто и нископодни приватни градски МАН низ Скопје

Рудници и

Член од
9 декември 2009
Мислења
12.179
Поени од реакции
18.255
Да ја освежиме темата малку NEOPLAN 1116 Cityliner на Галеб-Охрид...троосовинец-кеифско патување,ко во авион.А со тој новиот Закон за Еуро 2 увоз стигнаа и уште троосовинци шо беа права реткост во Македонијава,засега се веќе стигнати во Авто Атом-Кочани(колегата Санос има слики),а шушкаат и од др.фирми...исто и нископодни приватни градски МАН низ Скопје
ги утнав :pos2:

Attachments

Рудници и

Член од
9 декември 2009
Мислења
12.179
Поени од реакции
18.255
За сите шо велат цените на Санос биле поскапи.Можда од кинеските да,ама сигурно се далеку понеквалитетни од Санос.Штета
http://217.16.70.245/?pBroj=1744&stID=33404&pR=6

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
907
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
NE treskajte gluposti koga neznaete kakvi se kineskite avtobusi. daleku daleku se nad sanos. sea ovie klosarive so zemaa dvokatni toa e drug muabet

Рудници и

Член од
9 декември 2009
Мислења
12.179
Поени од реакции
18.255
Стара е веста ,ама цените се отприлика тие.

А Кинеските дај Боже се ОК,а дека се квалитетни ко Санос,тешко.

Kajgana Shop

На врв Bottom