Авто огласи (интересни возила за продажба)

• Креатор на темата Креатор на темата JeepMkd
  • Време на започнување Време на започнување
Мераклиска кола + кабриолет http://pazar3.com.mk/ViewItem.aspx?itemId=385217 Цената е... :nesvest:

До пред некоја година во Кавадарци имаше две исти вакви, сум ги спомнал и порано. Ги немам видено одамна. Истиот човек ги имаше, а сега вози Понтиак Firebird и Мерц 500SL.
Солидно е возилово, мада малку цената му е височка. Него погледни каков мотор има под хауба... ист лежеше и во мојата 123-ка. 2.8 со директно вбризгување на горивото со бош пумпа, а свекичките му се поставени од горе на деклата и се отвараат со специјален клуч. Не сакаш да знаеш колку одеше. Уште помалку колку трошеше :helou:

Инаку ваков има и во Бт, бел е само со платнен кров и 8 цилиндричен мотор... мераци :)

Оти шо му фали и на 1,4???:toe:

Дајте и за ова совет, мене и ова ми фака око!!!

http://www.pazar3.com.mk/ViewItem.aspx?itemId=346250

9eef8e44-6dfc-489e-a221-01754fd5fb03.jpg

thumb_single_right_top.gif

&nSuperstarrpizza ako si zainteresiran uste za pezo 406 pisi mi pp eden drugar prodava isto takvo skroz isto samo benzinec.Podetalni informacii po pp.Pozdrav

Уште еден Таунус... Вакви во Кавадарци имаше два

http://pazar3.com.mk/ViewItem.aspx?itemId=387527

Убаво е среден ама мене повеќе ми се свиѓаат поновите таунуси од 73 таму негде ... исто порано ќе купував форд кортина и ми ја џапнаа за 150 евра :S како оваа само не толку средена

5d4a23b0-923b-48db-80c8-ac657ad83e12.jpg

thumb_single_right_top.gif

thumb_single_left_bottom.gif
thumb_single_right_bottom.gif

thumb_left_top.gif

thumb_single_left_bottom.gif

Машината лево во гаражата... Ми личи на американец.
Ренџ Роверот не е битен

f10637db-556b-4ff2-a5a5-464892e5336.jpg

http://pazar3.com.mk/ViewItem.aspx?itemId=378758

колку ми се допаѓа Кадет Ц седан....претерано е добро количево како модел:toe:

Има шанси да допрам до ваков догодина. Среден тип-топ, 1,2 бензинец со 50-60.000 . Човекот, т.е дедото нема да смее да вози одгодина па има некакви шанси да го земам.

Едит: И дефинитивно истиот двор :) http://pazar3.com.mk/ViewItem.aspx?itemId=301347

Машината лево во гаражата... Ми личи на американец.
Ренџ Роверот не е битен

f10637db-556b-4ff2-a5a5-464892e5336.jpg
Meне тоа лево ми личи на
oprekc-a.jpg

запримети ги линиите во задниот дел, многу се слични.

Meне тоа лево ми личи на
oprekc-a.jpg

запримети ги линиите во задниот дел, многу се слични.

Шознам, некако ја нема таа линија. Ќе го познаев да беше Рекорд. :) Плус, забележи ги задните рабови како се рамни, не се гледа целата гума.

Шознам, некако ја нема таа линија. Ќе го познаев да беше Рекорд. :) Плус, забележи ги задните рабови како се рамни, не се гледа целата гума.
вака можеме само да нагаѓаме, треба подобра слика за да погодиме што чудо е :)

џишнат не е рекорд тоа повеќе на шеви ми мава само кој модел појма немам ама рекорд не е

Она црвеното е дефинитивно некој американец...
А она Рекордот, на прилепски табли (за дворот што се расправавте) е сосема ОК, ама има некои лимариски додатоци под браниците...кои не смеат да бидат таму...

JeepMkd,јас сакам Кадет Ц,ама без мотор,и да го земам за ич пари...па после нова година некое моторче/мењач од Бугарија да си донесам,и некои други работи,да подобрам малце подвозје,и да си го средам...а вака со 1.2 мотор:nenene:
-и така немам кола,се од ова погоре може да се направи за околу 1 000 евра спроед мене...

JeepMkd,јас сакам Кадет Ц,ама без мотор,и да го земам за ич пари...па после нова година некое моторче/мењач од Бугарија да си донесам,и некои други работи,да подобрам малце подвозје,и да си го средам...а вака со 1.2 мотор:nenene:
-и така немам кола,се од ова погоре може да се направи за околу 1 000 евра спроед мене...

Ќе одиме офтопик ама ајде... Со пари можеш се да направиш, сфаќаш. Нека не бидат 1000, нека бидат 2000 па и 2500 евра. Кога ќе го дадиш на лимар, на мајстор за тие пари очекуваш да биде среден добро. Арно ама, кај нас уште долго тој филм не го гледаме со самоуки мајстори на кои им е битно само да им платиш. Немаме којзнае какви отпади па да можеш да си вадиш делови кои ти требаат, а и да има цената ќе биде изгор. Ако дојде до порачување од интернет, баш сега го правевме тој моабет за царини, поштарини, PayPal, нити можиш да порачаш нити ќе стигне тука во еден дел... За модификации, како што сакаш ти, да не спомнувам.

Сите така си размислуваме - да земам ова, да земам она, да дадам 1000 евра и ќе биде топ! Не е толку едноставно колку што мислиш. Ако беше така сите за 2-3000 евра ќе возеа средени олдтајмери и ќе немаа мака и немаше да се купуваат нови коли. Стара кола си е стара кола, секогаш нешто ќе фали.

Ако имаш место каде да си работиш сам (барем да не биде под отворено небо), ако имаш вишок време и вишок пари, и најбитното - љубов, се` се постигнува. Не очекувај дека некој за тебе ќе се замара колку некоја линија е права, дали сите лајсни се на број, дали тапацирунгот за една година ќе ти виси.. Секоја чест на исклучоците. Да направиш потфат темелно да средиш стара кола е многу работа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom