Авто огласи (интересни возила за продажба)

• Креатор на темата Креатор на темата JeepMkd
  • Време на започнување Време на започнување
Ееве според мене добро сочувана кола за тие пари, ОДЛИЧНА е!

Сега чекам Џиш и Џип, да кажат шо имат аномалии овие коли, затоа што за тие пари ваква кола тешко дека е без аномалија или некој квар!

http://www.pazar3.com.mk/ViewItem.aspx?itemId=342693
0a913910-820b-4c59-b26a-25b859cf8cae.jpg

thumb_single_right_top.gif
Шо те чуди во колава? Малку пластиката од маската над левиот фар бега, (не е ништо страшно) инаку остатокот е ок. А и некако 3.500 евра и не е баш некоја ефтина цена за бензинско возило од 1992 година кое е ретко кај нас и недај боже да се расипе нешто.

Шо те чуди во колава? Малку пластиката од маската над левиот фар бега, (не е ништо страшно) инаку остатокот е ок. А и некако 3.500 евра и не е баш некоја ефтина цена за бензинско возило од 1992 година кое е ретко кај нас и недај боже да се расипе нешто.

Вака каросериски гледано од сликите, мене ми изгледа ОДЛИЧНА, дури човек да не ги знае годините ке каже дека е 2000 година.
Е сега ке биде друг муабет ако е фарбана тогаш ке биде сомнителна, а и нема многу поминато, така да мислам дека е супер и покрај фактот дека е бензинец!
А за делови секогаш се наваѓа е сега на некоја полесно на некоја потешко, ама во секој случај мора да има дел за се!:toe:

Инаку продолжуваме понатаму!
Еве одлично сочувано Мерџо, за кое може добро да се размисли!!!
Само шо не пишува цена и километража!

Ајде давај коментар, од твојот крај е !!!:smir:

http://www.pazar3.com.mk/ViewItem.aspx?itemId=383619
7d5b193b-43a0-4b00-ac79-4db8488dfad2.jpg

Вака каросериски гледано од сликите, мене ми изгледа ОДЛИЧНА, дури човек да не ги знае годините ке каже дека е 2000 година.
Е сега ке биде друг муабет ако е фарбана тогаш ке биде сомнителна, а и нема многу поминато, така да мислам дека е супер и покрај фактот дека е бензинец!
А за делови секогаш се наваѓа е сега на некоја полесно на некоја потешко, ама во секој случај мора да има дел за се!:toe:

Инаку продолжуваме понатаму!
Еве одлично сочувано Мерџо, за кое може добро да се размисли!!!
Само шо не пишува цена и километража!

Ајде давај коментар, од твојот крај е !!!:smir:

http://www.pazar3.com.mk/ViewItem.aspx?itemId=383619
7d5b193b-43a0-4b00-ac79-4db8488dfad2.jpg

шо да давам коментар, го познавам сопственикот, можам да го земам за 7.500 евра (ако не го има променето до сега па некој трет да го огласува). Мада кога ке маниш есап дека возиш в8 под хауба надополнет од автоматски менувач ке испадни дека пие 20+ бензин. Башка регистрацијата за чудово е колку за камион, така да ова е далеку од мојот буџет.

Не дека е лош или грд, едноставно прескапо би ме чинело одржување/возење.

шо да давам коментар, го познавам сопственикот, можам да го земам за 7.500 евра (ако не го има променето до сега па некој трет да го огласува). Мада кога ке маниш есап дека возиш в8 под хауба надополнет од автоматски менувач ке испадни дека пие 20+ бензин. Башка регистрацијата за чудово е колку за камион, така да ова е далеку од мојот буџет.

Не дека е лош или грд, едноставно прескапо би ме чинело одржување/возење.

Џиш бре епа лимузина, ама не сум знаел дека толку трошат (чунки ногу се разбирам во механиката)!
Ама добро и ова е далеку од мојот буџет, 7500 се МНОГУ!
Башка и не сум баш за Мерцедес, повеке сум загреан за Фиат Браво, чивија ми влезе , таква кола имавме во Фирмата, ОДЛИЧНА кола за човек на мои години!

Ајде идеме следечи!

Шо ке кажеш за ова, веке прашував ама во друга тема и никој не ме ферма!:kesa:

Ајде давај совет! (некна за малку не тргнав да ја гледам)
Само се плашам да не е шминкана, зашо се гледа свежа фарба!

http://www.pazar3.com.mk/ViewItem.aspx?itemId=378449
33f0d26c-c2b9-4b96-b1b5-58aa976f9e6d.jpg

Некаде кажав ама еве ќе повторам. Овој мотор 1,4 12v е утка на Фиат. Многу иам чуено дека се жалат од тој мотор. Ако веќе сакаш Фиат Брава (стар модел) барај 1,6 16v (90 или 105КС) тој се покажа потраен од 1,4. Инаку ако можам добро да забележам бандажите се турски Корметал, ефтини се (50-60 евра еден на ново) ама искрено и добро се покажаа (зборувам за квалитет, не се криват така лесно и имаат добар одливок)

Друга работа колава има клима. Сметај дека со ввклучена клима би трошела 2 литри повеќе гориво посебно на мотор 1,4 кој мислам дека е преслаб за клима на каросерија од 1100кг плус секоја година треба да се сервисира климава (полнење со фреон, чистење на системот...). Баш затоа и немам клима во мојата кола. Точно дека е и те како потребна преку лето, меѓутоа ако не возиш често немаш сметка да одржуваш клима од која ќе имаш потреба 10-15 дена годишно. :toe:

Бојата е и така и така... Нема шанси кола од 1998 година, особено Браво, да не биде ниту изгребано ниту пак да има траги од каменчиња од автопат на пример. Црна пак нема шанси да е волку сјајна по 11 години, освен ако не е гаражирана нон стоп.

Рачунај дека ова е докај некаде и спортски модел, значи не е чудо да е гњавена колава... Сепак треба да се погледне, да се слушни моторот и да се провози.

ja sum od PP i mozam da vi kazam deka kolava bateto samo ja doteruva i ja kindzuri , a ic ne ja vozi. Motorot e navistina mlitav za ovaa sasija, a deka e spricana - normalno ko bleska olku

Шо ке кажеш за ова, веке прашував ама во друга тема и никој не ме ферма!:kesa:

Ајде давај совет! (некна за малку не тргнав да ја гледам)
Само се плашам да не е шминкана, зашо се гледа свежа фарба!

http://www.pazar3.com.mk/ViewItem.aspx?itemId=378449

Види вака, фарбата нека не те плаши. Можно е само да е освежена бојата и толку. Ако има некоја мана, ке покажи при прво отварање на хауба (се познава од авион пеглани/менувани поткрила и везен лим нема да биде исто растојанието помеѓу хауба и крило од двете страни) или при возење низ вода (ако е избегана шасиски ке прави 4 траги наместо 2). А за мали и ситни сообраќајки, на сите ни се случуваат.

Друго моторот е тој што е, по избор даваат во авто салон, затоа и цените се такви какви што се. Гледам дека колата е топ со опрема + бандажите се супер така да ако ти фаќа око земај ја не се думај многу.

Мераклиска кола + кабриолет http://pazar3.com.mk/ViewItem.aspx?itemId=385217 Цената е... :nesvest:

До пред некоја година во Кавадарци имаше две исти вакви, сум ги спомнал и порано. Ги немам видено одамна. Истиот човек ги имаше, а сега вози Понтиак Firebird и Мерц 500SL.

Значи стварно сме дива лига ос ова стариве коли!!!

Мераклиска кола + кабриолет http://pazar3.com.mk/ViewItem.aspx?itemId=385217 Цената е... :nesvest:

До пред некоја година во Кавадарци имаше две исти вакви, сум ги спомнал и порано. Ги немам видено одамна. Истиот човек ги имаше, а сега вози Понтиак Firebird и Мерц 500SL.

Мерџото пред 5 години го имаше еден мој сосед улав по коли. Тогаш беше бела боја која подобро му стоеше сега по таблиците го познав. Многу беше подобар и посочуван тогаш одколку сега

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom