Авто новости

mercedes-aclass-starting-priccce-05.jpg

Многу е јак Mерцедесов ептен ми фати око а и цената не му е лоша:)

[quote="Torte Mobile™, post: 5335769, member: 10406"
mercedes-aclass-starting-priccce-04.jpg

[/quote]

Прва А класа која изгледа како што треба. Претходната генерација ме потсеќа многу на пораснат смарт :sick:

Fiat-Primo-Carscop-01.jpg

Ова го најдов на нет.Рендер фотографија од Фиат визија за оживување на моделот 128 3porte,а кај нас попознат како 128-ца.Барем по фоткиве изгледа доста солидно.
Fiat-Primo-Carscop-4.JPG

--- надополнето: 19 декември 2012 во 15:58 ---
fiat5004wdspy.jpg

Фиат 500 4X4......Подвозјето е од Панда 4X4.Ке видиме како ке се продава.....

Погон на сите четири веќе е надвор од мода - G63 AMG 6x6 ќе има погон на шест! И да, ќе може да се вози на пат и да се купи од салон, по цена од 450.000 евра...

Направен во соработка со Magna-Steyr, пикапот треба да биде ултимативниот теренец, со можности како ниту еден друг 4х4 автомобил досега. Погонот е на сите шест тркала, и тоа во сооднос 30:40:30, има пет диференцијали со блокада и 37 инчни тркала!!! Да, добро прочитавте, триесет и седум!
mercedes-sest-trkala-01.jpg

Моторот е 5,5 литарскиот V8 со 550 КС, но не очекувајте да лета, бидејќи целата оваа грамада тежи 3.775 килограми! Моделот е опремен со седум степениот менувач на Mercedes, G-Tronic и со финален пренос со две брзини, една за теренско возење, една за возење по нормален пат.
mercedes-sest-trkala-02.jpg

Инаку, пикапот е долг 5,87 метри и широк неверојатни 2,21 метар. Клиренсот (оддалеченоста од подлогата) е 460 mm, што е највисоко досега...

За кого е наменет? За шеиците и пустините нормално!

mercedes-sest-trkala-03.jpg

mercedes-sest-trkala-04.jpg

mercedes-sest-trkala-05.jpg

Се шпекулира дека Кадилак наскоро ќе добие ново лого, без ловоровиот венец

326_Cadillac-470-1.jpg

Наводно новото лого за прв пат ќе се појави на новиот коцепт на Кадилак, кој ќе биде претставен во август.

На сериските модели, нема да се појави порано од 2015та година.

Фолксваген ја најави новата генерација на Пасат за 2014та година

835_Volkswagen-Passat-470-1.jpg

338_Volkswagen-Passat-470-2.jpg

415_Volkswagen-Passat-470-3.jpg

360_Volkswagen-Passat-470-4.jpg

Многу брзо бе :(
Оној вицот "Тато, кога ќе купиме Голф 5 ? - Кога ќе искочи Голф 9" нема да е веќе интересен :P

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom