Аватар - најскапиот филм во историјата!

• Креатор на темата Креатор на темата iksimkd
  • Време на започнување Време на започнување
Where the money goes ...

well over $150 million in marketing :nesum: 150 милиончиња на маркетинг ..баш да видиме за колку време ќе си ги вратат парите

Парите од маркетингот не се сметаат во буџетот на филмот. Маркетинг будџетот е посебна категорија.

Трејлеров ми е мешавина од War craft, Star Wars, Star Trek...но како и да е, обожавам скапи спектакли...

Не очекувам многу од филмов,нискобуџетните филмови често се поуспешни од овие...

Обожавам вакви вилмови СФ......да изрежираш ваков фолм треба многу голема фантазија имагинација или пак трип:vozbud: LSD

i normalno vakvi filmovi se gledat na 5.1 saraund и голем екран плазнма LSD како и да е......
се е до вкус на човек ....пр..јас од секогаш сум трошел пари на аудио и видео опрема уживам во моќен чист и акустичен звук и голем и квалитетен видео екран......најмногу пари трошам на тоа....
за разлика од мој пријатели кој трошат пари на мотори коли и сл.......

Ја не знам само како ќе ги врати тие 500 милиони.... По трејлерон, приказнана е веќе видена, ефектине не се ништо посебно. Не верувам дека ќе биде подобар од Дистрикт 9, што го направија за 13 милиони.

500 милиони за еден филм, еејјј :uvo::nesvest:

Баш сакам да видам како ќе искочи филмот. По трејлерот не ми стои ништо посебно иако многу ми се свиѓаат вакви филмови.

Ова нешто како WoW ама на филм :) Башка ефективе како би иделе на LSD, трипови бачко, трипови :pos:

Ако ништо друго, барем парите вложени во филмов, со се тие 150 миљони на маркетинг ќе ги вратат благодарение на дечињата што играат WoW и оние што идат во кино само затоа што режисер е Џејмс Камерон.

сигурно ќе има појаки ефекти од 2012, а тоа значи дека нема да биде промашај... останува да видиме што ќе бидне од филмов... патем нели уште од пред 2-3 год. се најавуваше филм(мислам анимиран) за WarCraft(WoW,Frozen Throne) баш сакам да видам што чудо ќе излезе од тоа

Ова нешто како WoW ама на филм :) Башка ефективе како би иделе на LSD, трипови бачко, трипови :pos:

Ако ништо друго, барем парите вложени во филмов, со се тие 150 миљони на маркетинг ќе ги вратат благодарение на дечињата што играат WoW и оние што идат во кино само затоа што режисер е Џејмс Камерон.

сигурно ќе има појаки ефекти од 2012, а тоа значи дека нема да биде промашај... останува да видиме што ќе бидне од филмов... патем нели уште од пред 2-3 год. се најавуваше филм(мислам анимиран) за WarCraft(WoW,Frozen Throne) баш сакам да видам што чудо ќе излезе од тоа

Епа требаше да излезе филм за Warcraft и WoW ама сега засега ништо. Инаку да, мислам дека требаше да биде анимиран ама ете, сеуште чекаме да видиме дали ќе излезе нешто или тоа беа само гласини од WoW болесници...:toe::smir:

Можно е филмот да се емитува во Рамстор?

секако дека ќе се емитува... дај боже само да го пуштат приближно со премиерата во Америка, како што направија со 2012
а не да чекаме после 2 недели, боље со кино снимка на торент ќе го симнам :tv:

Интересен трејлер...нема што...ја тек сеа го глеам :)
п.с. женскиот Avatar е Анџелина Џоли? :)

Голем фан сум на Џејмс Камерун,поготво на Ејлиенс и да не збориме за Терминатор 1 & 2 филмови кои ми го сменија начинот на кој гледав на истите!
Во сф жарнот овој режисер сеуште е ненадминат така да не би коментирал пред време. Атмосферата која што тој ја создава во филмовите е можеби неговата најсилна сттрана, тука пред се мислам на Терминатор и Ејлиенс така што и да мириса филмов на неуспех ќе почекам да го видам, немојте да судите филмови по 2 минутни трејлери.

Мал офтопик, кој не го гледал A Perfect getaway 2009 многуууу пропушта.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom