Australian Open 2018

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Кај Ѕверев има два поголеми проблеми моментално, односно два проблеми кои го кочат на Слемовите:

1. Конзистентноста, односно неможноста да држи силно ниво повеќе време
2. Менталната јачина. Пука кога е најпотребно, пукна против Раониќ а беше 30 пати боље играч до 2-1 во сетови, пукна против Чорич а исто така беше доста подобар играч, еве и сега против Чунг.

Не ми се допаѓа говорот на телото кога нема да му оди, пример Чорич е жива лопата од технички аспект ама дечкото 5-0 40-0 да губи не се откажува и се бори за секој поен.

Ова на Ѕверев се надминува, и Ноле порано имаше слични проблеми па во 2011 си дојде се на свое место.

ovoj chung im se ima nameraceno na brakava zverev, mater im ebe familijarno, prvo postariov zverev go skina, sea kopiljot, lani u barselona sasha go tepase 2-0 i sea pak, a so misha megjusebniot im e 3-0, ovoj kutriov uste set mu nema zemeno.

Стариот Ѕверев е тешка лопата од играч, еден од најлошите форхенди што ги имам видено во животот, до душа и повредите имаат удел тука али сепак ликот е криминал. Има добар сервис, ок бекенд, али се останато у курац.

Чунг е мини Новак иначе. :D

Чилич ајмо царе ти која појава си како успеа 2 смеча на мрежа по 2 метри у аут да удриш :pos:

Очајна игра на Рафа во првиов сет зачинета со голем број на почетнички грешки.

4 неисфорсирани грешки у 1 гем. (n) Нормално го имам 3-0 точен рез, да го немав сега ќе беше завршено и ќе се спремаше да спие. Па и ова гомното аргентинско како ѕид е, се врати матер му ебам у пичка.

Криминал од Рафа денес, најлошото ритернерско издание последниве година и кусур.

Некој да го седне овој Кирјос да му ја среди таа луда глава, ќе биде убедлив број 1 од тие помладите генерации шо следуват. Штета шо психички е полабав од ластика на танга на тинејџерка.

Чудо Димитров после choke од 5-2 до 5-5 не го зијани вториот сет. :pos:

Федерер повторно во вечерен термин. Немаат осет ни организаторите, нешто налик Вимблдон кога беше единствен кој немаше играно надвор од централен терен на што многу играчи се жалеа.

Можно е некој физички проблем да има, чудно ми делува.
Не бе брат, барем мене не ми изгледаше така... Нз.
Него, после ова денеска коа ќе слушнам муабети, Надал уживал дневни термини да игра на сонце на нз што. Игра да али на 25-28 степени у Барселона, и на 25 годишна возраст. Сега се гледа дека има проблеми. Со Џумхур леташе на терен во вечерен термин, денес исто третиот и четвртиот (посебно третиот) сет, во споредба со првите два беше небо и земја.

Не бе брат, барем мене не ми изгледаше така... Нз.
Него, после ова денеска коа ќе слушнам муабети, Надал уживал дневни термини да игра на сонце на нз што. Игра да али на 25-28 степени у Барселона, и на 25 годишна возраст. Сега се гледа дека има проблеми. Со Џумхур леташе на терен во вечерен термин, денес исто третиот и четвртиот (посебно третиот) сет, во споредба со првите два беше небо и земја.
Вечерниот термин е резервиран за Роџер Федерер. Единствена светла точка е тоа што не се во ист дел на жреб, иначе немаше воопшто Надал да го види вечерниот термин.

Вечерниот термин е резервиран за Роџер Федерер. Единствена светла точка е тоа што не се во ист дел на жреб, иначе немаше воопшто Надал да го види вечерниот термин.
Со Фуксович ќе игра на дневен термин,баш ќе видиме како ќе изигра.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom