Australian Open 2017

Кој ќе го освои Australian Open 2017?

• Andy Murray

Гласови: 10 17,2%
  • Novak Djokovic

Гласови: 18 31,0%
  • Milos Raonic

Гласови: 4 6,9%
  • Stanislas Wawrinka

Гласови: 4 6,9%
  • Kei Nishikori

Гласови: 1 1,7%
  • Dominic Thiem

Гласови: 2 3,4%
  • Rafael Nadal

Гласови: 13 22,4%
  • Roger Federer

Гласови: 11 19,0%
  • некој друг (наведете во мислење)

Гласови: 3 5,2%

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
За мене Вавринка е фаворит од сенка на првенствово иако најмногу од се посакувам в недела уште еднаш да ги изгледаме Рафа и Фед во епска битка.

Искрено, не верувам да се деси. Ама ако се деси, нема да има ништо епско во тој меч. Надал во моментов може да го згази Роџер како од шала. Потешко ќе му биде да стигне до финалето (Раонич), отколку да го победи Роџер, доколку тој би го чекал таму

Него некој нека ми ги објасни вчерашните квоти за освојувач на турнирот. Значи Раонич беше поголем фаворит од Надал за да освои АО, а во очи на утрешниот меч Надал е фаворит? Милам логика некоја?

Стен 1.60 против Цонга :pos::pos::pos:

Него некој нека ми ги објасни вчерашните квоти за освојувач на турнирот. Значи Раонич беше поголем фаворит од Надал за да освои АО, а во очи на утрешниот меч Надал е фаворит? Милам логика некоја?
Веројатно ради то шо Рафа имаше потежок меч против Монфис во 1/8 финале, но и јас пробав да ги поделам квотите и повторно Раноич имаше помала. Не беше ни логично да биде Раонич фаворит пошо има само 2 победи (на мускули) и тоа и двата меча Рафа можеше многу лесно да ги добие со 2-0. Сите останати мечеви завршиле во полза на Надал. не гледам зошто не би тепал Рафа утре, па и во 3 сета.

Зверев се прослави со брејк на 0 после катастрофалниот прв сет, меѓутоа не успеа да го потврди и води 3-2 без брејк.

Зверев на мрежа против Федерер. 10/10 за стратегијата. :pos:
Ако одиш во странство во некоја X Држава, ќе треба да знаеш X - јазик за успешно да се разбереш. Ти да речиме со македонски нема да можеш, така и Миша не знае ништо освен неговата тенис стратегија која изумре уште меѓу светските војни. :D

Ех мори Венус, полуфинале ми стигаш. Пред АО знаеше да ме заебеш минус со аматерка од Нов Зеланд на школо што оди уште, книгите навечер што си ги менува во чанта...

Можно е да дојде до финале Федеρеρ-Федеρеρ Јуниоρ :icon_mrgr:
Аκо се надмине Гρигоρ интеρесно би било :)[DOUBLEPOST=1485303367][/DOUBLEPOST]Можно е да дојде до финале Федеρеρ-Федеρеρ Јуниоρ :icon_mrgr:
Аκо се надмине Гρигоρ интеρесно би било :)

Аκо се надмине Гρигоρ интеρесно би било :)[DOUBLEPOST=1485303367][/DOUBLEPOST]Можно е да дојде до финале Федеρеρ-Федеρеρ Јуниоρ :icon_mrgr:

Што си во хороскоп?

Pred finaleto vrkstuvaat Dimitrov i Federer.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom