Australian Open 2015 I 19 Јануари - 1 Февруари I

• Креатор на темата Креатор на темата Red John
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои АО 2015?

• Вкупно гласачи
    27
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Виландер е голем познавач на тенисот, еден од најголемите сигурно. Тоа што знае доста често да промаши кога ќе типува нема везе, он секогаш сака малку поинаку да гледа на работите, да зема и некои скроз чудни фактори околу одредувањето на победникот. Ако добро памтам лани пред финалето на РГ рече дека Ноле ќе освои, па Надал освои, а искрено анализата а и прогнозата му беа скроз на место, пошо сите фактори до тоа финале наведуваа на тоа дека Ноле ќе го тепа Надал кој беше мизерен кроз целиот турнир.

Иначе Ноле изјави дека осеќал физички проблеми против Мареј, па од таму можеби онаа негова летаргичност и немашето винер во 16 гемови по ред. 16 гемови ееееееееееееј :facepalm:

Што за Вавринка, не разбирам?
Во претходниот пост, имаш пишано оти Ноле осеќал физички проблеми против Мареј, место Вавринка ваљда. :)

Иначе јас искрено не би типувал. Некако ми стои дека ќе оди во 5 сета, ќе се изнамачат и двајцата според мене. Кој ќе биди повеќе физички спремен, тој ќе добие. :)

Во претходниот пост, имаш пишано оти Ноле осеќал физички проблеми против Мареј, место Вавринка ваљда. :)

Иначе јас искрено не би типувал. Некако ми стои дека ќе оди во 5 сета, ќе се изнамачат и двајцата според мене. Кој ќе биди повеќе физички спремен, тој ќе добие. :)
Добро бе, ќе осеќа утре, тоа мислев. :P
Шала на страна, сум згрешил у пишување. :D

Со какво темпо влезе Ноле во мечов.. :drk: И на крај пак дојдоа до тај брејк.. Ќе биде огромна кражба од Мареј ако го добие сетов, како тргна Ноле мислам оти скоро сите му го препишавме на него некаде на 4-1.. :)

Иначе никој не пишал. Хингис освоила во мешани двојки, со Паес. xD

Ебати досадното финале, да играше некој од Вавринка/Бердих барем ќе имаше винери и атрактивна игра, ова е 3 класи под женското финале вчера

Ова ме потсеќа на Вимблдон финалето што го играа, во секој сет Ноле имаше предност од брејк па овај правеше рибрејк. Стандард брејкови фрчат како кај жените, ама не е досадно ко на УС Опен '12.

Ова ќе биди маратонско финале околу 5 часа бидејќи уште е втор сет а поминаа 2 часа и 15 мин

Мареј делува посвежо, помотивирано. Не дека тоа мора да значи нешто, но сепак.

Првиот сет, женски тенис.
Вториот, се осеќа дека Мареј има поголем дел од конците у раце.

Ке видиме.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom