Australian Open 2014

Победник на Australian Open 2014?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 24 48,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 16 32,0%
  • Енди Мареј

Гласови: 4 8,0%
  • Роџер Федерер

Гласови: 4 8,0%
  • Х.М Дел Потро

Гласови: 1 2,0%
  • Станислав Вавринка

Гласови: 0 0,0%
  • Давид Ферер

• Жо Вилфред Цонга

Гласови: 1 2,0%
  • Томаш Бердих

• Вкупно гласачи
    50
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ајде тогаш немал федерер конкуренција затоа освојувал а сеа надал имал конкуренција во Делпо и Тсонга.

Ајде тогаш немал федерер конкуренција затоа освојувал а сеа надал имал конкуренција во Делпо и Тсонга.

Ова.

Кога беше Федерер 27 години (2009 година, а и пред тоа), Мареј, Новак а посебно Надал веќе партали правеја, освојуваа мастерси на редовна база, тек-тук гренд слеми (Надал уште повеќе) и конкурираа во финалиња, едноставно му задаваа проблеми на Федерер.
Сега? Кажете ми еден играч кој е способен во наредниве година-две да зареди гренд-слеми и да ја загрози позицијата број 1 на Надал/Новак/Мареј? Ништо не ги спречува да си ги распределат наредните 12-тина гренд-слеми меѓусебно. Е сеа кој колку ќе лапни, тоа е друга приказна, интерна борба меѓу нив.

Муабетов за ериве е смешен. Не омаловажувајте ниедна ера, ниту еден играч! И Хјуит (овој сеуште е), Родик, Сампрас, Гонзалес беа мајстори, и Надал, Федерер, Ноле и Мареј се мајстори, крај на приказната. Со тие муабети што би било кога би било ништо не се постигнува. Подлогите, начинот на игра, начинот на тренирање, се е доста сменето во однос на раните нулти години, или крајните 90ти. Уживајте во тенисот и без непотребни препирања кога нема потреба од тоа.

Djokovic remains the only player with more than two wins over Nadal in Grand Slam matches.

--- надополнето: 24 јануари 2014 во 17:48 ---
Од ова денеска што го гледав испадна дека само Григор имаше некој рецепт против Рафа и дека беше многу блиско до некоја сензација.

Рафа подстанар во главата на Федекс станал,ништо не му е на помош веќе.Фед само два бехенд винери,очај...а сега и сфатив дека „the game is all about the movement".

А и денеска претера Рафа со стенкањето,на некои моменти помислив дека игра Азаренка..

Штета. Целосно има попуштено против Рафа али вака у целина не е лош Федерер еве и Мареј го искина а и физички делува поспремно од „идниве“ (my ass) надежи. Ја на негово место би се сконцентрирал на помаливе 250-ки и 500-ки, не мора да се форсира за во топ 3 веќе.

Муабетов за ериве е смешен. Не омаловажувајте ниедна ера, ниту еден играч! И Хјуит (овој сеуште е), Родик, Сампрас, Гонзалес беа мајстори, и Надал, Федерер, Ноле и Мареј се мајстори, крај на приказната. Со тие муабети што би било кога би било ништо не се постигнува. Подлогите, начинот на игра, начинот на тренирање, се е доста сменето во однос на раните нулти години, или крајните 90ти. Уживајте во тенисот и без непотребни препирања кога нема потреба од тоа.

Ова ваљда ти е оти е сеуште активен тенисер, ама јас ќе го прифатам како комплимент. :pipi:

Не ми го заборавајте Агаси во горенаведените ери, ќе тепам :D

Него, дај бре не серете предвреме за финалево, не се научија некои лекции од минатото... Дотука стигнал, нормално нема да ја прокоцка работава туку-така, него Станко ми е многу јак, нема освоен сет можеби, али осеќам опасност!

Недела е неработен ден, конечно :)

Ова ваљда ти е оти е сеуште активен тенисер, ама јас ќе го прифатам како комплимент. :pipi:

Да да, затоа и така го ставив во заграда, затоа што сеуште е активен. Мајсторчина е Лејтон, крал на лоб ударите, за мене најдобар!

@Stefan-kobe зошто носи Надал сат на рака?
Можи е глупо прашањето ама стварно појма немам зошто носи.

И да, добар тенис играт Ли со Цибулкова. (y)

Козлов загубил во младинското финале од Александер Ѕверев со 6-3/6-0.

И ајде нека земе титула Цибулкова.:love:

@Stefan-kobe зошто носи Надал сат на рака?
Можи е глупо прашањето ама стварно појма немам зошто носи.

И да, добар тенис играт Ли со Цибулкова. (y)

Има договор со една фирма и у договорот има клаузула дека мора да го носи саатот на раката додека ги игра мечевите. Мислам дека саат вреди 500 000 долари ама не ме фаќај за збор, знам само дека доста беше скап.

Иначе Ли сосема очекувано, преочигледен беше исходот во ова финале. Одличен турнир и за Доми, се надевам нема да застане тука.
--- надополнето: 25 јануари 2014 во 12:38 ---
https://vine.co/v/MBYFOt5wJEb

Говорот на Ли: :pos::pos:

Australian Open ‏@AustralianOpen
#Li "Big congratulations for Dominika who's had a great two weeks here. To Max. Agent. Make me rich. Thank you." #ausopen

#Li "Thanks for Carlos always believing I can do well, especially in winter training, we worked so hard."

#Li "Now husband. Famous in China. Gave up everything to travel w/me. Fix racquet, fix drink. Thanks a lot you nice guy. Also you so lucky."

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom