Australian Open 2014

Победник на Australian Open 2014?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 24 48,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 16 32,0%
  • Енди Мареј

Гласови: 4 8,0%
  • Роџер Федерер

Гласови: 4 8,0%
  • Х.М Дел Потро

Гласови: 1 2,0%
  • Станислав Вавринка

Гласови: 0 0,0%
  • Давид Ферер

• Жо Вилфред Цонга

Гласови: 1 2,0%
  • Томаш Бердих

• Вкупно гласачи
    50
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Стварно неверојатно колку сме ужас за тенис,бугарија извади играч што ќе биде топ 3 следни години,србија има,босна ебате босна извади гренд слем играч :tapp:

Анти-таленти сме у пм :facepalm:

Со Бугарија не треба ни да се ставаме во иста реченица, светлосни години се пред нас. Имаат добри тенисери и во машка и во женска конкуренција, башка имаат и WTA турнир.

Stan the man!!!! Браво, покажа дека неслучајно го победил Новак. Одличен меч, и Бердих беше добар али во клучните моменти направи некои дупли сервис грешки и тука го загуби мечот.

Јас и уште кои три амбициозни фанови гласале за Федерер на анкетава :D

Која е таа кладилничарска логика ако на надал е 1,5 на Федерер да биде 4?
Ќе ставам јас 2700евра на надал и 1000евра на федерер и ќе бидам во сигурен плус од некои си 300евра.Ти текнуе? :D

mislev na kladinicarska logika kaj ima i nereshena opcija pa tuka e nesporazumot . Inaku eve na 3.5 koeficient na Fed ne vazi taa matematika. Muabetot mi beshe ako nekoj e izrazit favorit so 1.5 koeficient , potencijalniot porazen treba da e 3.5 barem , a eve sega gledam i ushte mu namaluvat , pagja na 2.3 .
--- надополнето: 23 јануари 2014 во 16:18 ---
Значи сум гледал над 6 меча во кои Федерер ведаш после 2 брејка по ред, му поклонува на Надал 2 рибрејка по ред, и Фед го губи истиот сетот. Тоа што е ако не е ментална блокада? или Надал изиграл можеби а? :pos: немој не му радуј.

Така да све е џабе кога игра против него, сериозно сакам да ме демантира ама ќе видиме, ќе бидам пресреќен ако победи, за тоа не треба да се збори.

ne e korektno da se pravi copy/paste na sekoj nivni duel ,sekoj mech si e posebna prikazna, bashka i prilikite se promenija , vo najmala raka Fed e eve kade kade poiskusen posle site porazi a i Edberg valjda ke vlijae neshto.Za mene Fed e favorit prema toa shto go vidov do sega na AO
--- надополнето: 23 јануари 2014 во 16:45 ---
Зошто сум пристрасен? Што не ти се допаѓа од мојата мини-анализа? Конкретизирај...
--- надополнето: 23 јануари 2014 во 01:44 ---

Се е во ред со постот, ама ајде објасни ми од каде ти тоа ги извади 60% за Федерер а 40% за Надал? Онака мислење само ме интересира, не ти контрам ништо, не ме сфаќај погрешно. Според мене теорија не постои Федерер да е во предност математички, пред да почне дуелот.

Fed vo ovoj mech e favorit za mene zatoa shto ne mu go gledam problemot shto go ,,kraseshe,, niz 2013 , a toa e dvizenjeto . Na sekoja topka stignuva na vreme i e namesten . Lani se dvizeshe kako na trening , pola udari gi kasneshe i deluvashe mrzovolno , a ovde na AO e totalno druga slika , izgleda sfati deka pobedata treba da ja izraboti , istrcha , a ne zaradi imeto i minatiot trud . Plus mi deluva nekako resetiran , kul , rastereten , nema shto da izgubi , ochekuvanjata na site gi nadmina i na kraj , pa za Federer zborime be Shtef , zar treba da se pravdam ako mu davam povekje shansi deka ke pobedi .Za taa favoritska uloga zaslugi ima i Nadal . Ti si subjektiven i mozebi ne gledash realno , ama do sega ne pokaza nishto posebno i se macheshe i so Kei i Grigor . Moshne lesno mechevite mozea da zavrshat skroz obratno . Nadal utre ke mora da trcha , i toa mnogu da trcha po base line-ot, Fed ke go natera na toa , game planot go znae na pamet , mu pokazaa Kei i Grigor , a i Novak . Ne znam kolku sili ke ima , ama na 22-23 godini e edno , a na 27-28 godini e drugo dvaese , posebno ako se znae deka materijalot mu e dosta istroshen (kolenata). Plus, pritisokot e vrz nego , pa i pluskavicite plus , shto lichno mislam deka nema da mu se problem. Sepak , se e mozno , momentot e biten , kako ke im pochne denot,ke vidime.
Eve denes , za moj kejf , Stan me demantira , go pobedi i Berdych koj shto go prognozirav kako pobednik i za sreka moja zgreshiv . Stan e izgleda vo vrvna forma ,ima odgovor i na ramnite forhendi i silni udari shto eve malce kaj mene mi pomaga da mu gi namalam minusite na Novak za porazot od Stan i razorachuvanjeto pa komentarot ,, pichketina ,, da go smenam vo poblago ,, pichkica,, :) .

Bez razlika koj kolku godini ima i koj kolku sto taktiki ke primeni, fakt e deka Rafa mentalno go unistuva Fedex. Znaci ne zborime za toa koj kolku trca mava i sl, igrata sto ja primenuva Nadal vekje 10 godini protiv Fedex e jasna i Federer go znae toa i pak ne moze da se nosi so Rafa. Edinstveno Rafa moze da izgubi ako fizicki ne moze da ja igra 100 psoto inaku ako nema problemi so rakata/kolenoto i ako e fizicki zdrav, se znae rezultatot.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom