Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Федерер имашe момент на паника, кој е истиот оној кој го има во целиот тек на неговата карирера, а поготoво она неговото типично гушење кога игра против Надал. Шансите да го тепа Надал се 5%
Конечно нов класик на еден Грен Слем. Ајде малце да резимирам какви се шансите. Кладилниците велат 1.50 за Надал, а 2.65 за Федерер. Тоа би му дошло околу 65% Надал 35% Федерер. Мислам дека тоа е и исправно со оглед на формата.
Е сега мое гледиште на мечот... Федерер стварно предобро го игра овој турнир и евидентен е огромен напредок во однос на ланската сезона. Едберг буквално го препороди, а и промената на рекетот си го направи своето. Сега на ритерн со истата сила генерира многу подобри и подлабоки удари, а тоа е поради поголемиот рекет и поцврстиот шпан. Бекендот му е 100 пати подобар во однос на претходните две сезони, а ќе се осудам да кажам и од порано.
Работа што загрижува кај Федерер е што денес го фати паника и не беше константен. Првиот сет одличен, скоро без грешка, а веќе во вториот сет почна многу да греши, и тоа од форхенд, што е доста чудно. А се извлечеше на форхенд тој поен одеше кај Мареј. За брејкот предност во третиот сет не коментирам, знаете и сами што се случи, исто и за меч топките во тај брејкот. Он на 6-4 во тај брејкот не напаѓаше туку чекаше грешка на Мареј, нешто што не смее да му се случи!!! Среќа по него Мареј немаше шанси да добие денес, едноставно во голем канал е на турниров и може да биде среќен што дојде до овде.
Надал почна фуриозно во првите два меча, против Кокинакис и Монфилс (едниот сет против Томиќ не го сметам), за потоа против Нишикори и Гришо да падне малку. Очигледно плускавецот му прави доста проблеми, но тоа не може да биде изговор за побледата игра во однос на првите две кола. Ме радува што сервира добро, со Нишикори тоа беше нешто ненормално, какви само сервиси вадеше...
Мислам дека Надал ќе добие поради тоа што Федерер едноставно не може да издржи на физички план со Рафа, а за да победи треба да е 3-0, максимум 3-1 со кратки сетови што не верувам да се случи. Едноставно Надал не му одговара, го убива со спиновите на бекенд и тотално му го убива ритамот. Федерер мора да сервира најдобро до сега, и притоа своите грешки да ги сведе на максимален минимум и тогаш ќе има добра шанса да го добие Рафа. Подлогата му одговара на Федекс, побрза е од порано, топчето склизнува после рамен удар така да од овој аспект нема да има проблеми.
Не се слагам со Псај дека шансите се 5% иако знаеме каква ноќна мора е Рафа за Роџер. Ипак ваков процент би дал само на земја.
Федерер има ментална блокада и комплекс на ниска вредност кога игра со Надал. Тој знае дека ќе го загуби мечот уште пред да почне и почнува со некои некарактеристични би рекол и аматерски грешки. За да победи Федерер, треба Надал да греши 3х повеќе од него. Се освен 3 0 или 3 1 за Надал ќе биде изненадување.
Федерер има ментална блокада и комплекс на ниска вредност кога игра со Надал. Тој знае дека ќе го загуби мечот уште пред да почне и почнува со некои некарактеристични би рекол и аматерски грешки. За да победи Федерер, треба Надал да греши 3х повеќе од него. Се освен 3 0 или 3 1 за Надал ќе биде изненадување.
Што има Надал пак да изгуби? Нит титула брани тука ни ништо... Само може да добие и тоа многу..
Kladilnicite mu imaat na Nadal 1.5 , pa logikata kladilnicharska vika deka za Fed treba da e nad 4 . E bukmejkerite znaat deka e potencijalna mina pa ja spushtaat na 2.6 , ne se ludi da prvociraat i da izgorat.
Нестор/Зимониќ во двојки.Која е таа кладилничарска логика ако на надал е 1,5 на Федерер да биде 4?
Ќе ставам јас 2700евра на надал и 1000евра на федерер и ќе бидам во сигурен плус од некои си 300евра.Ти текнуе?![]()
Добро сеа,да бидеме искрени,ти си УБЕР-пристрасен такада не си баш мерило за објективна анализа и прогноза...
А пошто сум и ја УБЕР-пристрасен за Кралот,исто ќе се воздржам од детални анализи и прогнози.
Едно сум сигурен,а тоа е дека Федерер у овие години и со целото свое искуство и знаење ќе фрли све што има против силата,предноста у годините и техниката на Надал...Мислам дека му е вратен жарот,а поготов во ваков дуел.
Ќе биде уште еден епски дуел.
--- надополнето: 22 јануари 2014 во 22:32 ---
Со таа разлика што сеа нема буквално ништо што да изгуби....може само да добие и тоа многу!
Пред стартот на турнирот никој не очекуваше дека до полуфинале ќе догура.Мислам дека и сам од себе е изненаден сооглед на возраста во која е,а и пројде некои заебани помлади колеги...
Такада мислам дека и Надал знае дека сега он е тој што има многу да изгуби.Федерер таа доба ја пројде.Сеа реално игра пошто му се игра и ради договорите од спонзори.
ne znam dali za maler pishuvash vakvi procenti , koga i ti sam ne veruvash vo niv. Nadal na ovoj turnir se provlekuva , i Kei i Grigor mu go imaa receptot, taktikata , nemaa sili i znaenje . Kontra toa , Federer do sega igra perfektno , ne znam shto ochekuvate od nego , pa Marej mu beshe protivnik , shkotot , ne argentinecot Majer , koj shto ne e vo forma ama pokaza zabi nekolku pati denes i shto e chudno shto malku padna Fed vo tekot na igrata . Na kraj si go napleska bash rutinirano ,kako vo svoite najdobri denovi . Nadal i Grigor i Kei gi dobi vo taj-brek , ama servisot na Fed e majka za taj-brejkovi , ili as ili slajs pa dijagonala , ti teknue , kako shto vikate na skopski zargon . Kladilnicite mu imaat na Nadal 1.5 , pa logikata kladilnicharska vika deka za Fed treba da e nad 4 . E bukmejkerite znaat deka e potencijalna mina pa ja spushtaat na 2.6 , ne se ludi da prvociraat i da izgorat. Moe mislenje , a i do sega voglavno pogoduvav , osven Querey go kiksnav mislam ( eve i za Novak -Stan bev rezerviran) , shansite se na stranata na Fed i toa matematichki 60-40 . Finale ke bide Fed - Berdych
, a ke pobedi Fed , za polnoletstvo so stil.
Нека си најде девојка for god sake...![]()
Раката на Надал.![]()
ne znam dali za maler pishuvash vakvi procenti , koga i ti sam ne veruvash vo niv. Nadal na ovoj turnir se provlekuva , i Kei i Grigor mu go imaa receptot, taktikata , nemaa sili i znaenje . Kontra toa , Federer do sega igra perfektno , ne znam shto ochekuvate od nego , pa Marej mu beshe protivnik , shkotot , ne argentinecot Majer , koj shto ne e vo forma ama pokaza zabi nekolku pati denes i shto e chudno shto malku padna Fed vo tekot na igrata . Na kraj si go napleska bash rutinirano ,kako vo svoite najdobri denovi . Nadal i Grigor i Kei gi dobi vo taj-brek , ama servisot na Fed e majka za taj-brejkovi , ili as ili slajs pa dijagonala , ti teknue , kako shto vikate na skopski zargon . Kladilnicite mu imaat na Nadal 1.5 , pa logikata kladilnicharska vika deka za Fed treba da e nad 4 . E bukmejkerite znaat deka e potencijalna mina pa ja spushtaat na 2.6 , ne se ludi da prvociraat i da izgorat. Moe mislenje , a i do sega voglavno pogoduvav , osven Querey go kiksnav mislam ( eve i za Novak -Stan bev rezerviran) , shansite se na stranata na Fed i toa matematichki 60-40 . Finale ke bide Fed - Berdych
, a ke pobedi Fed , za polnoletstvo so stil.