Australian Open 2014

Победник на Australian Open 2014?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 24 48,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 16 32,0%
  • Енди Мареј

Гласови: 4 8,0%
  • Роџер Федерер

Гласови: 4 8,0%
  • Х.М Дел Потро

Гласови: 1 2,0%
  • Станислав Вавринка

Гласови: 0 0,0%
  • Давид Ферер

• Жо Вилфред Цонга

Гласови: 1 2,0%
  • Томаш Бердих

• Вкупно гласачи
    50
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Stanislas-Wawrinka-001.jpg

:cuc:

Браво Варваринко (шо би рекол дедо ми :D) , дали значи ова лесна титула за Надал? Не гледам тенис многу али така ми стои...:D

Психички падна Ѓоковиќ , недозволиво е да попушти после една меч топка.

2 топки на рекет, 2-те во аут...
Ех мој Новаче, "ментална" грамадо....

Се моли @ undercover да се јави, да се извади нешто, со некоја теорија.

Срамота Срамота, огромна, ваков пат до финале да не искористи е брука може и најголема у негова кариера, а и не само тоа, ја уби неизвесноста у финалето освен ако по некоја луда веројатност таму не отиде Мареј што е тешко изводливо.

Сва част за Вавринка, каква сигурност покажа на крајот, уште кога го даваа у кадар како се смешка едноставно делуваше убеден дека ова е шансата која ќе ја искористи, штета што нема теоретска шанса у финале против Надал и Федекс, овој вториов у евентуално финале користи ваква прилика па што сака нека е, втора младост ќе доживее.

За Ноле шта речи, мислам дека наместо напорни тренинзи ова е моментот за еден асален одмор и танкање до РГ, после Америка знаеме што кажа а еве му се деси ова, једини е мислам без асален одмор веќе трета година, четврта, поим неам, гомце едно никакво.

п.с. Меч поенот, шта речи, коју поруку послати, најдобто го опишува Новак у последни година дена. :facepalm: Како влезе на таа топка, преседански, со бело знаме. У секој случај, рибрејкот што му се деси на крај, тука треба да си ја бара вината за поразот и никаде на друго место, го извади најдоброто од Стен после тој загубен гејм на свој сервис.

Признај дека се радваш за Надал, не за Вавринка ! :D

У моментов за Вавринка се радувам, најискрено. Човекот што се не му се деси во кариерата, колку само пати се распадна во битните моменти, епа редно беше да добие ваков меч. А игра страшен тенис, јас овакво шамарање на топчето во текот на пет сетови немам видено одамна.

Секоја чест Стан, потполно заслужено, денеска победи убедливо подобриот играч. (y)

Рафф....Вавринкаааааааа !!!:vozbud:

Полека, не се радувајте пред време, Надал е сеуште во 1/4 финалето и има уште три меча до титулата. Јасно е дека полесно ќе биде доколку стигне во финале, али ипак, да не избрзуваме со некакви предвидувања. Сепак, стои фактот дека Надал со испаѓањето на Ноле станува огромен фаворит за титулата.

Рафа оваа шанса не смее да ја пропушти. Сега или никогаш за втора титула во Мелбурн и 14 во кариерата.

Дали само мене ми е страв? :confused: Тоа што Ноле изгубил (и покрај тоа што ги зголемува шансите на Надал) мене ништо не ми значи. Додека не го видам како го гризе пехарот ќе си седам во ќош и ќе си ќутам. :noze:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom