Australian Open 2014

Победник на Australian Open 2014?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 24 48,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 16 32,0%
  • Енди Мареј

Гласови: 4 8,0%
  • Роџер Федерер

Гласови: 4 8,0%
  • Х.М Дел Потро

Гласови: 1 2,0%
  • Станислав Вавринка

Гласови: 0 0,0%
  • Давид Ферер

• Жо Вилфред Цонга

Гласови: 1 2,0%
  • Томаш Бердих

• Вкупно гласачи
    50
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
И Димитров изигра на ниво како што треба, ептен ми е мило за него. Остана уште фаворитите да си ја довршат работата..

Димитров! :vozbud::cuc:
--- надополнето: 18 јануари 2014 во 07:18 ---
А Евроспорт са прест'пници! Како може да спрат мача на Григор Димитров и Милош Раонич за да предават Загрјавката на М'ри!?:mad:

Првпат ја гледам Мугуруза ама браво девојче! 20 години ама зрела многу и многу ми е мило што ја среди досадната возниаки.

Гришооо, Мугуруза :vozbud::vozbud::vozbud:
Страшно игра Димитров тука, едноставно очекувана победа за мене беше ова, иако кладилниците велеа нешто друго. Раониќ камен над каменњата, освер сервис ништо друго нема... Изгледа на Гришо конечно му пораснаа мадиња.

За Мугуруза немам што да кажам освен дека е фантастична, успеа и да се врати по изгубениот прв сет. Следна е Радванска, слична на Возниацки али секако многу потежок противник. Мислам дека тука ќе запре Муругуза али сепак, и овој резултат е одличен за неа.

Гришооо, Мугуруза :vozbud::vozbud::vozbud:
Страшно игра Димитров тука, едноставно очекувана победа за мене беше ова, иако кладилниците велеа нешто друго. Раониќ камен над каменњата, освер сервис ништо друго нема... Изгледа на Гришо конечно му пораснаа мадиња.

За Мугуруза немам што да кажам освен дека е фантастична, успеа и да се врати по изгубениот прв сет. Следна е Радванска, слична на Возниацки али секако многу потежок противник. Мислам дека тука ќе запре Муругуза али сепак, и овој резултат е одличен за неа.
Радванска чисто е поискусна и има онаква игра да ја полуди противничката, а бидејќи е млада мугуруза нема да може да се носи со тоа. Но ако девојчево продолжи вака и не и се здосади тенисот за некоја година, страшен потенцијал е.

Радванска чисто е поискусна и има онаква игра да ја полуди противничката, а бидејќи е млада мугуруза нема да може да се носи со тоа. Но ако девојчево продолжи вака и не и се здосади тенисот за некоја година, страшен потенцијал е.

Па тоа и ја го викам, мислам дека на искуство ќе ја добие. Абе Возниацки нели нов тренер ќе имаше од оваа сезона, пак татко и го гледам во боксот...

Вердаско распаднатиот и во двојки сервис дупли сервис грешки, на сет топка за противниците фраерот рокна дупла.

Се чекаат сега Цонга и Симон, да видиме како ќе изигра Жо.

Федерер засега игра доста рутинирано, смирено...
Ке видиме како ке изигра против подобар противник...

Него ајде да видиме дали може Симон до сензација.

Sharapova - Cibulkova 2 @ 4.00 pa koj e ovde lud? vo poslednive 2 meca samo 2 gema izgubi Cibulkova, a Sharapova se patese.. ocekvam ako nisto drugo da ja ispotit maksimalno..
Berdih bi trebalo lagano so drvosecacot, Wawrinka e isto taka vo forma iako ovaj Robredo e mn nezgoden igrac, srckava nekako mn pocnaja da ja forsiret ova DellAcqua e iskusna i nezgodna ama ke ja plasirame ponatamu, Mayer do set protiv Ferer sigurno ama za tie mecoj imat vreme..
Denes se pojke od 1 osvoen set na Simon bi mi bilo golemo iznenaduvanje, isto i za Monfils, isto taka Nishikori i Azarenka lagano

Патиките му се Адидас ако не се лажам, а иначе за идни број 1 намерно ставив смајли на крај, ваљда го сфати значењето на тоа. :)
Јас типувам на Димитров.

П.с. Цибулкова :eek::eek::eek:

da be , znam deka pisha ironichnmo .
Shifonjerov izgubil od Dimitrov . Tipuvav za zgrbaveniot shifonjer ama kejf mi e za Grigor shto go napleska . Raonich mi e najnaporen za gledanje , ima neshto antipatichno vo nego , kockest , nezgrapen,zgrbaven , shto li e , ama ne mozam da go gledam podolgo od eden set . Sinoka sum padnal vo koma (rezultat od prethodnite neprospieni noki) i ne gledav nishto . Agut gazi mme , sekoja chest , go napleskal i Peer. Koj go gledal Fedex neka prokomentira neshto , epten lesno shiba i on , me interesira kakvo mu e dvizenjeto .
Napred Monfils , make my day

Спремете се за првото изненадување. :P

da be , znam deka pisha ironichnmo .
Shifonjerov izgubil od Dimitrov . Tipuvav za zgrbaveniot shifonjer ama kejf mi e za Grigor shto go napleska . Raonich mi e najnaporen za gledanje , ima neshto antipatichno vo nego , kockest , nezgrapen,zgrbaven , shto li e , ama ne mozam da go gledam podolgo od eden set . Sinoka sum padnal vo koma (rezultat od prethodnite neprospieni noki) i ne gledav nishto . Agut gazi mme , sekoja chest , go napleskal i Peer. Koj go gledal Fedex neka prokomentira neshto , epten lesno shiba i on , me interesira kakvo mu e dvizenjeto .
Napred Monfils , make my day

Федекс изгледа многу добро на турниров, денес го прегази Габашвили со невидена леснотија. Јас типувам дека он ќе оди во 1/2 финалето. Мареј иако тепаше 3-0, ужасен е, и мислам дека нема уште многу да престојува во Мелбурн, среќа за него игра со Роберт во следното коло, ептен лесен ждреб му се погоди.

Агут изигра стварно добро, али при крајот на третиот сет како да снема сили, на дух личеше човекот. Иначе не изигра до толку добро Агут како што вели резултатот, едноставно Паире се распаѓаше во текот на цел меч, ужасен беше и направи милион неизнудени. Агут оди на Димитров следно коло и мислам дека тука ќе запре.

П.с. Почна Рафа, да уживаме :)
Едит: Стартуваме со брејк, нема лабаво. Гази РАФА!!!!

Агут изигра стварно добро, али при крајот на третиот сет како да снема сили, на дух личеше човекот. Иначе не изигра до толку добро Агут како што вели резултатот, едноставно Паире се распаѓаше во текот на цел меч, ужасен беше и направи милион неизнудени. Агут оди на Димитров следно коло и мислам дека тука ќе запре!

Агут е традиционално тежок ривал за Григор.
Ова ќе е четврта средба меѓу нив, а историјата покажува дека Гришо доживува тешкотии против овој противник - загуба со 4-6 6-4 2-6 во Барселона, драматична победа по 4 спасени мечбола на Челинџер во Орлеанс и пораз со 4-6 2-6 во Пекинг минатата година.
Од друга страна мислам дека при Григор има прогрес.
Ке биде интересно.

Одамна одамна Рафа немал волку добар бехенд. И изгледа премногу удобно на терен!

Агут е традиционално тежок ривал за Григор.
Ова ќе е четврта средба меѓу нив, а историјата покажува дека Гришо доживува тешкотии против овој противник - загуба со 4-6 6-4 2-6 во Барселона, драматична победа по 4 спасени мечбола на Челинџер во Орлеанс и пораз со 4-6 2-6 во Пекинг минатата година.
Од друга страна мислам дека при Григор има прогрес.
Ке биде интересно.

Друже, Грен Слем е ова, три добиени сета, а Григор игра одлично до сега.

Одамна одамна Рафа немал волку добар бехенд. И изгледа премногу удобно на терен!

Бекендот му е перверзија. :drk:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom