Australian Open 2013

Кој ќе го освои Australian Open годинава?

• Novak Djokovic

Гласови: 34 43,0%
  • Roger Federer

Гласови: 25 31,6%
  • Andy Murray

Гласови: 13 16,5%
  • David Ferrer

Гласови: 1 1,3%
  • Tomas Berdych

Гласови: 1 1,3%
  • Jo Wilfried Tsonga

Гласови: 0 0,0%
  • Juan Martin Del Potro

Гласови: 2 2,5%
  • Некој друг, ќе наведам кој во мислење.

Гласови: 3 3,8%

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Податок кој го слушнав прееска, доколку Новак не стигнит до полуфинале, а Федерер го освои турнирот, тогаш Федерер се враќа на првата позиција, ситуација која тешко дека ќе се оствари

Епа тоа е Кога неаме некој наш да браниме и бодриме, ќе мора да се радвиме на достигнувањата на србиве
Хаха, па ти за швајцарец навиваш или сеа тоа пупу не важи :pos:
Логика левел ... мравојад, али ретардиран, бем ти начната дискусија.

Нема да го исчисти , не за џабе го играв над 37.5 гема :)
Се знаат добро помеѓу себе , Алмагро игра феноменален турнир . Ова му е одлична шанса за чекор напред во кариерата. Нормално , не велам дека ќе победи Алмагро . Но сет зема сигурно според мене . Очекувам страшен дуел .
Да да , и тоа 3-0 .
п.с Само што видов дека ми искуцале помалку од 37.5 гема на ливчето. :pos: ("пом" и "пов" пишат во бетсити , скржави едни)
Напред Давид , кој е тој Алмагро ? :)
Одлучи се :pos:

Нормално дека тоа првото што го напишав е моето мислење. Меч на кариерата можеби за Алмагро . 1-0 води во сетови , брејк во вториот сет. Па можеби и заслужува да пројде , да изигра едно полуфинале и он во животот да му се невиди.

Нормално дека тоа првото што го напишав е моето мислење. Меч на кариерата можеби за Алмагро . 1-0 води во сетови , брејк во вториот сет. Па можеби и заслужува да пројде , да изигра едно полуфинале и он во животот да му се невиди.
Како да не меч на кариерата :) Си игра човекот бе, доста ги потценуваа стигнал до 1/4 на Гренд Слем, си сервира си користи брејк топки тоа е.

Ајт сега навивај Алмагро да победи 3-0. :pos:

Гледам овдека повеќе се замарате со нетениски работи одколку со тенис, сега зошто Новак ја искинал маицата, како они да му ја купувале па не требало така, затао и избегавам тука дискусии искрено има многу прост народ со чест на исклучоци, како и да е мечот со варвинка или како и да е беше изненадувачки, поштено криво им беше од една страна за типот одигра перфектно што е за пофалба!

Што му се деси на Ферер?Ајде нека се враќа у игра!

Аламагро е добар тенисер, земал 2 сета против Ферер и ти тоа го викаш меч ма кариерата? изгледа не се сеќаваш или не си го гледал вс Надал како има изиграно на неколку пати, за мене највисокиот левел на Алмагро, е видно над највисокиот на Ферер.

ne mislev mec na karierata radi igrata denes, tuku deka so pobeda ke odi vo 1/2finale na grend slam. Vo toj smisol mislev,losho se izraziv. Ne se sekavam dali ima polufinale igrano, eventualno na roland garros. Za drugite turniri znam deka ne igral.

Леле Алмагро го силува Ферер. Му нема изгледано цел меч на турниров, али според ова до сега што го гледам, а миксам доста со Чикаго-Лејкерс Алмагро е во страшна форма. Па побогу во првите два сета имаше само 44% прв сервис а Ферер немаше брејк топка, тоа доволно говори колку добар тенис игра Алмагро. Бекхендот фантастичен, форхендот исто, сервисот исто, овој Алмагро претстатува вистинска опасност за било кој тенисер во моментов.

Леле Алмагро бе, Ферер е спремен 20 сета да изигра не 5.Идам у кревет, се надевам ќе издржам до крај. #добраноќ :D

У четвртиов сет како да играат жени, 7 брејка разменија двајцава, а има простор и за уште еден, води Алмагро 6-5 и сервира за меч. :pos:

Аламагро е добар тенисер, земал 2 сета против Ферер и ти тоа го викаш меч ма кариерата? изгледа не се сеќаваш или не си го гледал вс Надал како има изиграно на неколку пати, за мене највисокиот левел на Алмагро, е видно над највисокиот на Ферер.
За надевам дека ова не е сериозно. Ферер е класа над Алмагро во секој можен поглед и тоа што зема 1 сет веќе беше успех а дватта беа големо изненадување. Алмагро во 13 меча протов Ферер нема ни една победа. Сегурно никогаш не му се погодило највисокиот левел кога игра против него :pos: А против Надал Алмагро нема земено сет на грен слем и има освоено само два сета против него севкупно, барем Ферер има неколку победи против него....

^ se slozvam kakov level kakov Almagro, Ferer e institucija za nego, pokazal 2-3 dobri partii na RG pred nekolku sezoni i level nad nego? Ferer e vo top 5 teniseri momentalno i e daleku pokonstanten od Almagro

Го урочив бе Алмагро. :( Инаку Ноле го растура Томаш како и што се очекуваше, единствената шанса да загуби пред финалето беше мечот со Вавринка, сега веќе мнооогу тешко да се случи тоа. Станав прееска и гледам Марија ја победила Макарова убедливо, искрено јас очекував малку понеизвесен меч, барем еден сет да одеше до 10 или повеќе гемови но очигледно Марија е прејака на турниров. Макарова против Кербер имаше 40тина винери во два сета што е страшно многу за женски тенис но ниту таа игра очигледно не е доволна против една ваква Шарапова.
П.с. Бердих во 4ти сет сега за сега од 4 гемови на сервис на Ноле има земено само еден поен. :eek:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom