Australian Open 2013

Кој ќе го освои Australian Open годинава?

• Novak Djokovic

Гласови: 34 43,0%
  • Roger Federer

Гласови: 25 31,6%
  • Andy Murray

Гласови: 13 16,5%
  • David Ferrer

Гласови: 1 1,3%
  • Tomas Berdych

Гласови: 1 1,3%
  • Jo Wilfried Tsonga

Гласови: 0 0,0%
  • Juan Martin Del Potro

Гласови: 2 2,5%
  • Некој друг, ќе наведам кој во мислење.

Гласови: 3 3,8%

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Да, интересни 3-0 или 3-1 :)
--- надополнето: 21 јануари 2013 во 00:52 ---

Не се замарај со деца....типот е арогантен и невоспитан, детиште.

Ама не ме дираат негови изјави, колку и да сум голем фан на Федерер. Уствари никакви изјави веќе не ме дираат, додека не го видам тенсиерот како го изјавува тоа на видео, премногу спинување и сензационализам има во новинарството :facepalm:

Се согласувам околу новинарскиот сензационализам. Ама Томиќ за толку кратко време направи толку глупости, што јас повеќе верувам во неговите глупави изјави одошто мислам дека се спинови. Мислам човеков има една година условна казна, Рафтер го избрка од репрезентација заради недоличен однос на терен и е сериозно арогантен во изјавите, дури безобразен.

Затоа не ми се допаѓаат новиве генерации тенисери. Како рок ѕвезди се однесуваат, ќе го уништат духот на тенисот комплетно со вакво однесување. Замисли ти, Надал освоил Грен Слем на 17 години, па никогаш не давал смешни и арогантни изјави. Се чудам од кого го учеле однесувањето дечкиве, ако земам предвид дека до пред некоја година ги гледале Надал и Федерер кои го задржаа извонредниот однос низ годините, иако беа лути ривали на терен.

Да јасно ми е, ама реков, не ме замара...дете е уште. Мислам дека ќе се смени за некоја година....

Страшно ме изиритира крајот, понашањето на Новак синкир Чак Норис го победил, рикат ко некое магаре, мајца кинит, уште да ја изедеше, тоа е непочитување кон соиграчот.

Страшно ме изиритира крајот, понашањето на Новак синкир Чак Норис го победил, рикат ко некое магаре, мајца кинит, уште да ја изедеше, тоа е непочитување кон соиграчот.
Новак тоа го направи по завршувањето на мечот т.е после поздравот со Вавринка.
Што има тука толку трагично?

Ја сакам Возниацки бе, срце е :D Тоа што навива за Ливерул е голем -, но тоа е :D

Ја сакам Возниацки бе, срце е :D Тоа што навива за Ливерул е голем -, но тоа е :D

Секако, е сега едно прашање, дали ако беше грда (за мене е просечна) сеуште ќе навиваше за неа?

Ѓокович призна дека Вавринка не заслушил да изгуби.... Па што не го пушти да победи?

Се знае дека за тенисерки се навива, заради убавината. Кој жив навива за онаа Скијавоне?

Jа, не дека сум хипстер, него дека е кне...:D

П.С. Ретко гледам женски тенис...

Нема везе тоа, мене коментаторот ме изнервира уште во вториот сет. Во еден момент кажа: Јао ја мислим да ни Вавринка не верује да ово погаџа. Го напраи Вавринка као да е од Марс паднат, наместо да каже дека на Ноле не му иде и дека е изгубен во свемирот. Но подоцна се поправи, и тоа доста, цело време зборуваше со епитети за Вавринка.
Инаку за Томич, па лани кога го одби Хјуит како спаринг партнер образложувајќи дека Хјуит не е на неговото ниво тогаш што повеќе сакате од вакво препотентно детиште? Не ме ни чуди тоа да го изјавил за Федерер иако мислам дека е напумпана работа од медиумите бидејќи Томич баш го гледав кога изјави дека сон му е да игра против Федерер и да го победи.

Ако сте будни пуштите спортклуб има емисија за Федерер ќе научите зошто е најдобар на сите времиња :)

Ова спортклубов чудна телевизија, вчера во 7 сабајле имаа емисија за Северна Кореа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom