Australian Open 2013

Кој ќе го освои Australian Open годинава?

• Novak Djokovic

Гласови: 34 43,0%
  • Roger Federer

Гласови: 25 31,6%
  • Andy Murray

Гласови: 13 16,5%
  • David Ferrer

Гласови: 1 1,3%
  • Tomas Berdych

Гласови: 1 1,3%
  • Jo Wilfried Tsonga

Гласови: 0 0,0%
  • Juan Martin Del Potro

Гласови: 2 2,5%
  • Некој друг, ќе наведам кој во мислење.

Гласови: 3 3,8%

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Честитки, нема што, поенов за крај, алал да им е и на двајцата, поенов за крај :cuc:

Многу ми падна жал за Вавринка, кога ќе види само што направи со тоа што не побара челинџ на 4-4 и брејк топка... но тоа е тоа...

btw. Ептен го истемпираја со ракометов. :icon_lol:

Каков тенис :cuc:
Последниот поен :cuc:
Браво за двајцата (y)

Тоо ноле:vozbud::vozbud:,али вавринка,дечко респект за тенисов:cuc::cuc:

Не да ме растажи Вавринка. Ау човеку, браво за одиграното. :cuc:

Вава! :cuc:

Сепак го прокоцка мечот во вториот сет...

Интересен меч пред се иако изгуби Вавринка приреди одлично изненадување со отпорот што му го пружи на Џокович кој се испомачи и сега во следново коло незнам сите ќе очекуваат тешка победа,он после ова ќе се разигра :)

Murray AO winner, koj Djokovic spasi gz denes malce pojak da bese Wawrinka psihicki.. prvo imas 1-0 vo setoj i 5-3 so 30-0 pa alo kolku trebit da si debilen da go prokockas, posle vo 5ti set imase 3 bp mislam na 4-4 i to niso

184650_504814339571422_1481790464_n.jpg

3:00am Monday. Just another day in the office :) Thanks for all the love and support. And sorry again :) you know why :)

Вава! :cuc:

Сепак го прокоцка мечот во вториот сет...

Тој беше клучен, немаше Ноле да се врати после 2:0 против ваков Вавринка.
Иако сум фан на Ноле аплаузите денес одат кон Вавринка, искрено позитивно ме изненади со пристапот и играта, и воедно ме зачуди со неговиот ранг, мора да оди погоре.

Murray AO winner, koj Djokovic spasi gz denes malce pojak da bese Wawrinka psihicki.. prvo imas 1-0 vo setoj i 5-3 so 30-0 pa alo kolku trebit da si debilen da go prokockas, posle vo 5ti set imase 3 bp mislam na 4-4 i to niso

Не, Ноле е број 1 фаворит за титула.

Денес Вавринка го одигра мечот на кариерата а Новак просечен цело време со кратки блесоци. Што би било кога би било за тој втор сет не знам ,ама Новак со Фед се има вракано од 2-0 и не само со него па не гледам зошто да не се повтореше денес .Не ми е јасно што толку форсираше спин форхенд наместо рамен кога Стан се стигаше. Тактиката му беше очајна .Ваков Новак нема што да бара со Фед и Мареј .Го доби Вавринка на искуство и кондиција ,во се друго беше надигран од Стан.Врвните тенисери затоа се врвни изгледа .Подобро што оваа мизерија од игра му се случи со Стан оти ако беше полуфинале или финале тешко дека ке спасеше газ. Мислам дека овој меч ке му е поука и дека со Бердих ке гледаме рестартиран Новак .Секоја чест за Вавринка,типот заслужи да победи , кој бехенд еднорачен го мава секоја чест .

Мора да разберете дека мајнд сетот на тенисерите, кога играат со послаби на хартија противници не е ист него со врвните, така да ова од денес иако според мене не беше слаб Ноле, сепак е само еден добиен тежок натпревар и ништо друго.

Во наредно коло, а и понатака ќе го видите вистинскиот левел на Ноле. Вавринка беше фантастичен, но го пропушти натпреварот во 2 сет, заради тоа што Новак не беше спремен за ваков меч сигурен сум дека ќе изгубеше, не заради тоа што неможе да се врати од 2 - 0 во сетови, него заради делумно погрешната тактика и став со кој го играше мечот.

точно дека пристапот кон мечот не е ист кога играш против Фед или Стан ама кога ке почне мечот и прв сет те ропнат 6-1 тогаш веке ,,враг однео шалу ,, и мораш нешто да менуваш .Новак освен промената на патиките цело време играше исто (благодарение на грешките на Стан и кондицијата го доби) ,не ни проба да менува нешто ,прв пат го гледам да форсира цело време иста игра кога губи,многу чудно ,како да сакаше да режира трилер , да го е.е Хичкок да го е.е

Проблемот е што он не е спремен да направи огромна промена во играта, за тоа треба специјална тактика и припрема - план пред нарпреварот.

Тоа во комбинација со да речеме "лош ден" и противник кој игра маестрално (со исклулчок на 2 сет) те фрустрира, или поточно се случува она што го видовме денес.

Проблемот е што он не е спремен да направи огромна промена во играта, за тоа треба специјална тактика и припрема - план пред нарпреварот.

Тоа во комбинација со да речеме "лош ден" и противник кој игра маестрално (со исклулчок на 2 сет) те фрустрира, или поточно се случува она што го видовме денес.
за Новак го мислиш тоа болдираното или за Магдинчев , или не си сериозен

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom