bucio
Урбан индијанец.
- Член од
- 8 јули 2008
- Мислења
- 16.330
- Поени од реакции
- 7.799
Па ти си знаел големи зборови како смартфон, мобилна верзија, браво браво, I am impressed.
А си го научил англискиот, ти треба таму за во оранжериите англиски....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па ти си знаел големи зборови како смартфон, мобилна верзија, браво браво, I am impressed.
Одма сите џупци одавде таму ги чекаат за социјално да им дадат. А бе кој му дава социјално ако не е државјанин?
--- надополнето: 8 август 2013 во 17:56 ---
Гајдата се прави од јагнешка кожа, толку разбираш....
Чим ми искача дека си збориш сам со себе, гарант буцло пак бута помија.Па ти си знаел големи зборови како смартфон, мобилна верзија, браво браво, I am impressed.
Само не ми е нешто јасно, очи ми боди - аус???во аус
Игнорирањето е мајка на незнаењето, а подобро шо не ме читаш ќе се нервираш и губиш од убавината, уште малку ти остана и тоаЧим ми искача дека си збориш сам со себе, гарант буцло пак бута помија.
во аус порано социјално добиваше од ден 1 со иселеничка виза. денес после 6 месеци добиваш мислам, ако не го смениле законот пак.
Gabe i kilometar da e dolg,koj saka taze i ukusna roba ke si otide gladen so prazni race.
--- надополнето: 8 август 2013 во 17:04 ---
Pa ako e ekonomist i dobro gura, sekade se napleveni tolku gi ima so lopata da gi rineš,i kaj nas i tamu. Se kladam deka so ekonomski(i filozofski i ostali klativratovski) fakultet na zapad nikade ne može rabota da najdeš. Samo kaj nas so vrski i partiski angazman.
Realno, ne e se taka crno, ne sme Afrika, sporedbata nema osnova. Problemot e vo stagnacijata, mnogu malku se menuva na dobro, a losoto se mnozi. Ako bilo koja vlada saka majka Makedonija da opstoi togas mora da napravi planovi kako da otstranuva mizerija po mizerija, barem da se pomestat rabotite od nula. Oti kako sto e sega situacijata ni grci ni Albanci ni Bugari nema da ni bidat krajot, krajot ni se gleda vo iseluvanjeto i belata cuma.
Ако знаеш каде да бараш , ќе најдеш сеуште автентичен вкус . За кајсиите не можам да се согласам , јас барем се изнајадов летово зрели кајсии , мармалад направивме 7 тегли , само тој мармалад го јадамИнаку струмичките патлиџани се катастрофа , зелени внатре , но можат да се најдат сеуште убави зрели патлиџани кои ги садела некоја баба ,јас кај бабите селанки од пазар купувам.
А за сирење , само канта од бачилата , каде и да е од цела Македонија .
лудница...и на тато на една свадба му ставија балантајмс, рече дека на лук му мирисалоМоре да тибам државата каде што не можиш да си заколиш прасе и оставиш во двор да се подисцеди од крвта, па дури младата домаќинка го мие дворот, мајка да го завали огнот и да почека да се одере кожата за гајда, па после да запржи од џигерчињата, мевцето и малку сланинка со кромидче две-три тепсии.
Мхм, мхм...
Да де со свеќа ќе барам зрели кајсии. На пазар во Скопје немаше а во другите градови нека има, нема за две кила кајсии да одам на пазар во Струмица (пример).
Ни се расипа храната и уште повеќе ќе се расипува, маливе поим нема да имаат дека јадат фалсификат патлиџани и овошја, кога ќе им кажеме дека имало патлиџани големи колку мала диња од кои се цедел сок како од чешма ќе им личи на бајка, си ја загубивме единствената предност спрема западот, убавата и природна храна.
Поентата на текстот е дека македонските лекари веќе заминуваат во Германија, без да чекаат твое одобрение или твој коментар за нивната стручност. Притоа, баш тие што заминуваат се најспособните, не татините и мамините синови и ќерки.Не те молам да ми разјасниш , секако ако не ти претставува некој поголем проблем .
Gabe i kilometar da e dolg,koj saka taze i ukusna roba ke si otide gladen so prazni race.
--- надополнето: 8 август 2013 во 17:04 ---
Pa ako e ekonomist i dobro gura, sekade se napleveni tolku gi ima so lopata da gi rineš,i kaj nas i tamu. Se kladam deka so ekonomski(i filozofski i ostali klativratovski) fakultet na zapad nikade ne može rabota da najdeš. Samo kaj nas so vrski i partiski angazman.