Аудио Опрема: Засилувачи, Ресивери, Тунери, Звучници...

• Креатор на темата Креатор на темата Nemorosus
  • Време на започнување Време на започнување
Ми треба препорака за слушалки за домашна употреба (музика и филмови), буџет ~50-100 евра. Значи барам препорака за најдоброто во рамките на буџетот, свесен сум дека за подобар квалитет, бренд и технолошки новитети треба да одвојам многу повеќе.

Еве што барам:
- Да вадат солиден звук на електронска музика, да имаат ок бас.
- Да бидат релативно удобни за подолго користење.
- Да ги има во Скопје (Зец Електроникс, Аудио Центар и сл.)
- Да го опфатат целото уво, не да стојат безвезе. Не, немам големи уши. :P
- Да имаат кабел ~3 метра или подолг, неќам wireless.
- Да не бидат компјутерски слушалки. Ќе ги користам првенствено со појачало а можеби и телефон.

Чисто за референца за да не ми препорачате нешто слично на тие што моментално ги користам JVC Superbass HA-V560 (Б нема од бас) и не сум задоволен ни од репродукцијата на звукот ни од трајноста. Болдираното ми е битно.

Ми треба препорака за слушалки за домашна употреба (музика и филмови), буџет ~50-100 евра. Значи барам препорака за најдоброто во рамките на буџетот, свесен сум дека за подобар квалитет, бренд и технолошки новитети треба да одвојам многу повеќе.

Еве што барам:
- Да вадат солиден звук на електронска музика, да имаат ок бас.
- Да бидат релативно удобни за подолго користење.
- Да ги има во Скопје (Зец Електроникс, Аудио Центар и сл.)
- Да го опфатат целото уво, не да стојат безвезе. Не, немам големи уши. :P
- Да имаат кабел ~3 метра или подолг, неќам wireless.
- Да не бидат компјутерски слушалки. Ќе ги користам првенствено со појачало а можеби и телефон.

Чисто за референца за да не ми препорачате нешто слично на тие што моментално ги користам JVC Superbass HA-V560 (Б нема од бас) и не сум задоволен ни од репродукцијата на звукот ни од трајноста. Болдираното ми е битно.
Овие или нешто во близина.

Каде во Скопје може да се најдат вакви кабли и колку би чинеле одприлика ?
creative-labs-sound-blaster-audigy-2-zs-platinum-pro-177083.jpg

audigy2_zs_pro_8.jpg

Кабли Ad_link 1 ad_link 2.

Предлог слушалки 500-600ден со микрофон?? Фала.

Gledam od internet moze da se poraca mikorfon za eftini pari e sega kazete mi moze li nekako da se povrzi so dvd nekoj sistem na cdinja toj mikrofon da funkcionira onaka amaterski malce da bide ozvucno ili treba posebno pojacalo ?

Мхм, дали има шанса да се најде некаде во Ск или тешко ?

Обиди се да ги најдеш или нарачаш во „Логинг„ во новиот Т.Ц. „Капиштец„, („т.н. „Беверли Хилс„) на првиот кат, веднаш до левите скали.

Во стариот Т.Ц „Капиштец„, обрати се во продавницата во приземјето, која продава сателитска опрема, се вика „Оникс„ или така нешто...

имам сараунд 5.1 тие малите ги тргнав само сабвуферот директно у комјутер у едниот влез, у другиот влез кај што влага микрофонот ресивер и у него 2 звучници, е сега пошто тоа е нешто 5.1 и има сабвуфер rear righ, rear left, center, front left, front right и ка да ги поврзам звучниците во rear или фронт?
имам звук ама како да наместам да не ми дава сигнал во сараунд пошто јас имам 2.1 и ке ги немам останатите звуци, а на стерео само едниот канал работи или сабвуфеорт или звучките, некако со downmix кодек или некој плеер да препорачате

Да купам DAC или надворешна звучна до 50 евра има ли нешто добро, за лаптоп ке ми треба, да можам слушалки да приклучам, понатака планирам preamp, и amp и звучници.

Ако гледаш долгорочно, набави си ДАЦ, оти можеш да го користиш и со аудио систем и со лап-топ, за разлика од звучната карта, која е нераздвојна од ПЦ или лап-топ.

Еве нешто од таа област, а што е набавливо низ градов:

http://www.alfaaudio.com.mk/ShowPro..._SILVER_CAMBRIDGE_AUDIO&ct=6190&r=6&c=20&l=54
http://www.alfaaudio.com.mk/ShowPro..._SILVER_CAMBRIDGE_AUDIO&ct=6190&r=6&c=20&l=54

братучед ми има Vivax звучници некој си и се вклучуваат со далечниско. Коа ќе ги вклучи почнуваат да бучат како трактор и не прекинуват. Чаре некое?

Dali ima nekade niz skopjevo vakvi slusalki za preku usb,odnosno ovaj usb priklucokov?
624-all.jpg

Можи препорака за слушалки со микрофор до кај 1600-1700 ден за снимање видеа(да се од амц или анхоч)?И дали можите да ми кажите од што зависи каков ке биди звукот на снимката од микрофонот или има и некоја друга причина(на пр:што звучна карта користиш во компјутерот)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom