Аудио Опрема: Засилувачи, Ресивери, Тунери, Звучници...

• Креатор на темата Креатор на темата Nemorosus
  • Време на започнување Време на започнување
Со оглед на староста од моделот, веројатно се работи за истрошен ласер, кој извесно време работи па после откажува. Единствено решение е да бараш нов ласер или заменски ласер, кај саглам мајстор и познавач на ЦД репродукторите. Друго привремено решение преставува засилувањето на постојниот ласер од “одвртување„ на потенциометарот од диодата под ласерската леќа, но тоа не е трајно решение.

Прочепкај по „нетов„, на одредени сајтови за „хајфисти„, имаш листи со модели од ЦД плеери и точните ознаки од нивните ласери, како и (не)можноста од нивна набавка.

Да не познаваш некој мајстор да ми препорачаш
во Скопје.
поз

во Скопје.
поз

Жалам: многу тешко да најдеш саглам мајстор за електроника, оти и јас имам таков проблем кога имам потреба од сервисер. Обично, уредите се носат по некој од познатите овластени сервиси, како „Видео дата„, но услугата од нивна страна е незадоволителна и се сведува на бесконечно одолговлекување на поправката...

Но не се откажувај, туку распрашувај се по луѓе, да Ти посочат сервисер или самиот барај сервисер за електроника по скопските помали дуќани.

http://set.com.mk/index.php?route=product/product&path=1003_76&product_id=25693

Планирам да купам нови слушалки до кај 500-600ден ... ги видов овие и некако ми се кул зошто ке нема да се расправаш со кабли и др глупости... Што ке кажете за ова??? Добри или има и подобри? Предлог? И ако се добри, кои проблеми може да настанат за време употреба освен истрошени батерии???

Каков кабел ми треба за да поврзам телефон со AUX во кола?

Поздрав дечки ќе ве молам за совет.

Вака сакам да купам три-системски звучници, но бидејќи немам систем сакам да ги изкомбинирам со појачало и компјутер.

Прво и најбитно имам 5000 буџет.
Опремата секако нема да ми смета ако е половна.

На план сум да ги земам некоја варијанта...
91f1461b26fc4bf4918a2a1c7d887504.jpg

80a67e45a83e4f8ba0f5c808ff6d5575.jpg

dc15215a8f8e4aedb1af28655921d16e.jpg

Од прилика моќноста...

b0d41f5621d04bfdb72a6740f8332995.jpg
d1db12f062ef4018a1c392d5d8c0d613.jpg

Е сега бидејќи немам поим ништо во аудио опрема, каква приближно би требало да биде јачината на појачалото за да биде квалитетен и добар звукот...

На пазар секако од продавачот не можам да барам совет бидејќи тој гледа само да си ја шитне робата и гајле му е дали јас ќе бидам задоволен или не.

Овие звучници од прилика идат накај 3000 ден е сега појачалото би требало да биде и тоа накај 3000 макс бидејќи нели сум со ограничен буџет.

Благодарам.

Тешко за 5000ден да најдеш квалитетни вакви 3системски звучници и појачало.Од искуство нема година дена зимоска бев во потрага за озвучение (за во соба) и гледав на старо сите гледат максиално да те заебат и од никакви канти да ќарат од тебе.Барем да имаше нешто зачувано ок него звучниците му набутени во некој ќош прашина фатиле и он не знае колку и си вади цена од газ и ми прави филмови, и на др место питав во очи ме гледа и ме убедува сака ми го го забоди во г'з.си реков кој ве е** си соберав пари си земав нови звучници и појачало од зец во ск.со гаранција нови.Така да убаво размисли од кој зимаш и што зимаш да не се каеш зошто пари никој ни ти враќа после не те ни познава. поздрав

во Скопје.
поз

Сервисот кај влада на семафорите, на илинденска кај офис и ко е мислам еден од подобрите за аудио опрема во Скопје. Профи аудио или така нешто се вика.

Јасно ми е дека колку пари платиш, толку музика ќе добиеш.
Не барам да вади некој профи звук, за домашна атмосвера рокче.
Гледам по огласиве има појачала околу 3000, од прилика иста цена се движат и звучнициве.
Ама не ми е јасно со тие вати, омови, херци глупости.
А и овие што продаваат некако слабо имаат познавање па затоа побарав совет тука.

Може некој у кратки црти да ми објасни како се мери реалната моќност на звучници, излези.. што вати што ома, пример иам големи звучници од хаесер од околу 80 вати со 2 баса и 2 високотонци а на оние малите звучници од двд пишува 120 вати... не се разбирам баш затоа и прашувам како се мери реална моќност на појачала и звучници :D

И колку мислите дека би можел да му зеам на појачало Technics sa-ax540 заедно со цд плееров ( малце понов модел има уште некој дугмиња плус ништо посебно )
24817683_1_1000x700_technics-sa-ax540-51-hazimozi-erosito-500-w-csemo.jpg

Може некој у кратки црти да ми објасни како се мери реалната моќност на звучници, излези.. што вати што ома, пример иам големи звучници од хаесер од околу 80 вати со 2 баса и 2 високотонци а на оние малите звучници од двд пишува 120 вати... не се разбирам баш затоа и прашувам како се мери реална моќност на појачала и звучници :D

И колку мислите дека би можел да му зеам на појачало Technics sa-ax540 заедно со цд плееров ( малце понов модел има уште некој дугмиња плус ништо посебно )
24817683_1_1000x700_technics-sa-ax540-51-hazimozi-erosito-500-w-csemo.jpg

се гледа RMS реална константна мокност како да ја кажам, тоа што тие имаат од двд то 120 се maks а не rms тие зависи вака од рпилика мислам 20-30 вати рмс да имат

Дечки каде можам да најдам сервис/мајстор за звучници во Скопје? (и да не е некој изгор нормално, немој да ми наплати повеќе одошто коштаат самите звучници :) )

Имам Logitech X-230 звучници за компјутер па едниот од двата звучника не работи, не продуцира никаков звук воопшто. Имате идеа од искуство за што може да се работи или да не се замараме па да ми кажете одма кај има мајстор :)

102954_logitech_x230.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom