Аудио Опрема: Засилувачи, Ресивери, Тунери, Звучници...

• Креатор на темата Креатор на темата Nemorosus
  • Време на започнување Време на започнување
Не се секирај, 50 оми се возат лесно, не е проблем.

Еве што јас направив пред нешто повеќе од 20 години додека се занимавав со оваа работа(за жал сега слабо).све е рачно направено дури и шасијата која е составена од ладњаци,парчина алуминиум од Алумина,месингана плоча за изглед,VU метри...Штампаните електронски плочи нормалносам ги цртав на рака,потопување во киселина,бушење,мотање на трансформаторот,набавување на транзистори од Грција....После нешто менував околу излезите,наместо по 2 транзистори MJ2955 i 2Н3055 ставив по еден МЈ15003 и 15004 со намалување на вредноста на отпорникот за повратна врска и добивање нешто на снага.

Немам предпојачало и затоа користам еден Rotel кај кој е изгорен едниот канал.Влез нормално од комјутер.Е тоа беше додека чепкав вакви работи а псоле заминав во други води

Мислам дека тука би било соодветно да напишам. :)
Некој што повеќе се разбира со слушалки ако може да ми даде совет. Јас планирам да земам слушалки (такви како што даваат за мобилни, мали), од 500 до 1000 денари. Нормално не очекувам ништо посебно, но барем да бидат пристојни и убави на изглед, звук... се' тоа, зашто на овие од мобилниот и од MP3 едната слушалка не им работи... :) Совети!? :D

имам појачало Hi Fi 160 (elektro industrija nis) ..едниот излез работи другиот не (сменив осигурачи) и пак не работи ...некој сервис што поправа вакви работи или некој да продава исто појачало ? ..фала многу :D

Некој што повеќе се разбира со слушалки ако може да ми даде совет. Јас планирам да земам слушалки (такви како што даваат за мобилни, мали), од 500 до 1000 денари. Нормално не очекувам ништо посебно, но барем да бидат пристојни и убави на изглед, звук... се' тоа, зашто на овие од мобилниот и од MP3 едната слушалка не им работи... :) Совети!? :D

Дали можеш да нарачаш од ebay? Има многу подобар избор за тие пари на ebay

Имам голф3 и сакам да земам звучници немам ни еден звучник во неа,е сега сакам да земам два за предна врата а не знам дали да земам два за задна врата или елипси да ставам од позади,некое искуство некој да сподели сакам да купам квалитетни звучници да го осеќам солидно басот а да не ставам вуфер во гепек не сакам место да ми зафаќа.Гледав kenwood звучници и радио комплет .

Предлог и прашање ?
Имам CD player Kenwood DP 3300 D од 1986 ,sвер невиден ,тежок е 10 кила ,али у задње време 3 cd-а ги чита,4-тото не.А утре ако го пуштам тоа 4-то 90% ќе го прочита..
Па сакам да прашам во што е проблемот дали е ласерот или пакнешто друго е во прашање.
Некаков предлог ,мајстор да каже ,чаре ?
позз

Ај ако некој знае што е проблемов од пред 30 минути ми настана:
Значи све си беше океј со звучниците gembird одамна ги користам и одеднаш се појави некоја фонија,пробав све со кабли позади,ама фонијата се појавува само кога ќе го вклучам усб џојстикот напред(на обично усб не реагира),а кога ќе го исклучам само на најгласно се слуша некое крцкање од звучниците и тоа рамномерно со црвената сијалица на куќиштето(предпоставувам од хдд-то).Во што е проблемот?

Beats by dre другар и цепај (y)

Beats by dre другар и цепај (y)

Beats by dre ама од америка купени од тука не зимај фалш,јас ѓи земав од usa и верувај ваков звук немав слушнато од моите 24год. До 1000 ден. имаш добри sony, ѓи користам уште и за таа цена се доста солидни какви што сакаш.околу 600ден.мислам дека се.

Beats by dre ама од америка купени од тука не зимај фалш,јас ѓи земав од usa и верувај ваков звук немав слушнато од моите 24год. До 1000 ден. имаш добри sony, ѓи користам уште и за таа цена се доста солидни какви што сакаш.околу 600ден.мислам дека се.

beats колку ти испаднаа севкупно ?

Предлог и прашање ?
Имам CD player Kenwood DP 3300 D од 1986 ,sвер невиден ,тежок е 10 кила ,али у задње време 3 cd-а ги чита,4-тото не.А утре ако го пуштам тоа 4-то 90% ќе го прочита..
Па сакам да прашам во што е проблемот дали е ласерот или пакнешто друго е во прашање.
Некаков предлог ,мајстор да каже ,чаре ?
позз

Со оглед на староста од моделот, веројатно се работи за истрошен ласер, кој извесно време работи па после откажува. Единствено решение е да бараш нов ласер или заменски ласер, кај саглам мајстор и познавач на ЦД репродукторите. Друго привремено решение преставува засилувањето на постојниот ласер од “одвртување„ на потенциометарот од диодата под ласерската леќа, но тоа не е трајно решение.

Прочепкај по „нетов„, на одредени сајтови за „хајфисти„, имаш листи со модели од ЦД плеери и точните ознаки од нивните ласери, како и (не)можноста од нивна набавка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom