АТP World Tour Finals - London 2015 (15.11-22.11)

• Креатор на темата Креатор на темата Feisty
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе освои?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Ферер ме паѓа (Ферер зема сет @ 1.42 ). 5-2 мајсторот води, на 5-3 и сет топка не успеа да искористи. Идиотче :D
Во дуелот против Рафа дефинитивно голем аутсајдер, но, ајде да видиме, како што тргнало се е можно...

eve koj shto izjavil posle ,,famoznoto ,, stolche

Ovo vam se drugi put dešava protiv Novaka. Seli ste na pogrešnu stolicu?

- Uzeo sam pogrešnu stolicu? - upitao se Federer.

Pa, peškiri su bili drugačije raspoređeni?

- Okej. Meni peškir ne znači mnogo. Da vam kažem, neće meni peškir da određuje šta ću da radim. Sedeo sam na istoj toj stolici kada sam izašao na meč sa Tomašom Berdihom. Rekoh sebi 'sviđa mi se da opet tu sedim'. Izašao sam prvi, a obično ko izađe prvi, bira gde će da sedne. To su pravila, bar po mom mišljenju, a ne neka sa peškirima, da budem potpuno otvoren. Možda je vama peškir bitniji. Za mene je peškir važan kada se tuširam - zaključio je Švajcarac.

Đoković mu nije mnogo zamerao na tome.

- Video sam šta je uradio. Ali, ako vam, kada izlazite na teren, ne kažu koja je vaša klupa, onda je to u potpunosti vaš izbor. Ne mislim da je ovaj njegov potez deo neke taktike, da se poigrava tako pre nego što smo i uzeli loptice. Ne mislim da je to bilo planirano - rekao je Novak.

end of story , a eve ja i reakcijata na Novak

https://www.youtube.com/watch?v=u2XcGBFsIZg

На Новак сега му треба барем еден сет против Бердих и се пласира на второ место.

Џабе се надеваш
Ај сега хејтерите за турниров дека бил слаб. Мислам дека ваква организација нема ни на слемовите.
У реду е сега, умараш непотребно со турниров. Бердих е најголемиот морон на планетата земја, плус се прееба челенџ не побара а ќе го освоеше гемот. Ноле е некако блед, слаб, али има среќа што има неспособен противник од спротивната страна.

Па Новак од што имаше ретардирани противници оваа сезона има 3 слема и не знам колку мастерси и финалиња на сите турнири кај што играл, инаку врска нема од тенис.

У реду е сега, умараш непотребно со турниров. Бердих е најголемиот морон на планетата земја, плус се прееба челенџ не побара а ќе го освоеше гемот. Ноле е некако блед, слаб, али има среќа што има неспособен противник од спротивната страна.
Каков морон бе, сите брејк топки ги спаси со асови. Поарно здравје.
А точно е тоа дека Ноле изгледа доста исцрпен. Ама сепак мислам дека во сабота и недела ќе биде оној стариот.

Каков морон бе, сите брејк топки ги спаси со асови. Поарно здравје.
А точно е тоа дека Ноле изгледа доста исцрпен. Ама сепак мислам дека во сабота и недела ќе биде оној стариот.
Бердих беше срам за човештвото денес, толку глупости немам видено некој да направи, ДРВО ДРВО класично, пичка од тенисер. Новак му освојува 6-3 прв сет со 1 винер и 8 неизнудени :facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:
Има изгледа некој стомачен вирус Новак, ама не е 100% потврдено ова. Ќе го освои турниров пешки, не може Надал со него во сала.

Practice Court 1 Live Stream
1pm - Ferrer & Coach
2:30pm - Wawrinka & Coach
3.30pm - A Murray & Coach
5:30pm - Lacoste

5.50 квота на Рафа, изненаден сум во секој случај, квота на која вреди да се проба, исто како што искористив 3.10 на Федерер, 2.30 на Надал и уште нешто ситно во меѓувреме. Let the game begin, Vamos Rafa ! :)

5.50 квота на Рафа, изненаден сум во секој случај, квота на која вреди да се проба, исто како што искористив 3.10 на Федерер, 2.30 на Надал и уште нешто ситно во меѓувреме. Let the game begin, Vamos Rafa ! :)
probaj se, ama samo ke im vratish del od toa shto im zema zavchera

Поштено се изнамори Рафа. Утре многу тешко ќе му биде.

probaj se, ama samo ke im vratish del od toa shto im zema zavchera

Свесен сум дека според квотите шансите за Рафа се тек 12-13%, меѓутоа јас сметам дека ги има повеќе. Ѓоковиќ би требало да е повеќе ранлив, а Рафа доста подобар од претходните турнири. Во секој случај за квота 5.50 вреди дел од тоа што сум им зел да се обидам да го помножам по 5.50 , здравје боже, фала богу дека 50% од работава е поради навивање за Рафа. :D
Прашање е кој играч би му одговарал помалку на Федерер, немам конкретно мислење бидејќи и двајцата беа победувани од Роџер годинава... и тоа прилично убедливо. Иако кладилниците го даваат Мареј за фаворит, повторно и тука би играл на повисоката квота т.е. на Вавринка, па ајде да се пробаме. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom