АТP World Tour Finals - London 2015 (15.11-22.11)

• Креатор на темата Креатор на темата Feisty
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе освои?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Па кај реков дека Надал направил? Ти рече дека Мареј ќе издоминирал да не било финалето во Дејвис купот божем Мареј маме ебава на турниров, а уствари има очајни резултати. Лани зема цел гем против Федерер. :kafence: Бај д веј нема ни финале мислам.

Не реков ќе издоминира, ама против овие противници има реални шанси за 3/3. Е после во евентуално полуфинале против Новак или Роџер ќе изгуби ко магаре. :)

Не реков ќе издоминира, ама против овие противници има реални шанси за 3/3. Е после во евентуално полуфинале против Новак или Роџер ќе изгуби ко магаре. :)
Прво, да беше и Надал во топ форма немаше шанси да изгуби од Мареј, или ако ништо друго ќе беше фаворит во тој дуел. Второ, Вавринка има поприлично големи шанси против Мареј на ваква врста подлога. Со Ферер океј, би требало Мареј да нема проблеми. Ама се се ова АКО и само АКО опции. Не е Мареј репер за турниров и никогаш не ни бил, така да не сум убеден дека сигурно ќе имал 3 од 3 ако не беше Дејвис Купот.

Прво, да беше и Надал во топ форма немаше шанси да изгуби од Мареј, или ако ништо друго ќе беше фаворит во тој дуел. Второ, Вавринка има поприлично големи шанси против Мареј на ваква врста подлога. Со Ферер океј, би требало Мареј да нема проблеми. Ама се се ова АКО и само АКО опции. Не е Мареј репер за турниров и никогаш не ни бил, така да не сум убеден дека сигурно ќе имал 3 од 3 ако не беше Дејвис Купот.

Не дека ќе беа гарантирани 3/3, ама во трите меча ќе влезеше како апсолутен фаворит.

Не дека ќе беа гарантирани 3/3, ама во трите меча ќе влезеше како апсолутен фаворит.
:pos:
Ај бе иди глеј Ливерпул-Свонси руменко. :D Многу глупости истресе вечерва, пијан да не си? :D

:pos:
Ај бе иди глеј Ливерпул-Свонси руменко. :D Многу глупости истресе вечерва, пијан да не си? :D

Е да бе, во четврток...кој пие во четврток а другиот ден треба да станува? :)

pa ako mislish deka Federer , Rafa , Marej , Vavrinka, Nishikori se del od najslabata era u paket so Djovak, de fakto ke mora da se slozam so toa.
Ќути еј, Надал од 2015 никогаш не бил подобар. Исто и Федерер, во цутот на младоста. Нишикори одличен, успеа да освои 2 250ки и 184 пати да предаде ради повреда. Е сеа Вавринка си го одигра своето на еден турнир, јбг :kafence::kafence: :D
Ноле ја изигра можеби и најдобрата сезона во Опен Ерата, да почекаме Лондон да заврши секако, али сеа дека сезонава конкуренцијата беше нешто прејака и не сум сигурен. Ја би рекол дека он у 2011 многу повеќе се испоти за да го постигне тоа што го постигна отколку сезонава. Значи ја сум од оние кои тврдат дека оваа ера е појака од таа 2002-2007, ама не сакам никако да ги оспорувам успесите на Федерер.

Ќути еј, Надал од 2015 никогаш не бил подобар. Исто и Федерер, во цутот на младоста. Нишикори одличен, успеа да освои 2 250ки и 184 пати да предаде ради повреда. Е сеа Вавринка си го одигра своето на еден турнир, јбг :kafence::kafence: :D
Ноле ја изигра можеби и најдобрата сезона во Опен Ерата, да почекаме Лондон да заврши секако, али сеа дека сезонава конкуренцијата беше нешто прејака и не сум сигурен. Ја би рекол дека он у 2011 многу повеќе се испоти за да го постигне тоа што го постигна отколку сезонава. Значи ја сум од оние кои тврдат дека оваа ера е појака од таа 2002-2007, ама не сакам никако да ги оспорувам успесите на Федерер.
i sho muabet napravi sega , ne te razbrav.
Sezonava osven Rafa, site drugi se skroz ok za nivni priliki , osven shto Novak e prejak pa nemaat nekoi brojki. Pa samiot Fed izjavuva deka godinava go igral eden od najdobrite tenisi vo negovata kariera. Marej ova mu e edna od podobrite sezoni ,za Vava muabet da ne pravime. Site igraat super i taman dojdat do Novak , zaboravaat da igrat preku nokj. Bullshit , mozete da se obiduvate , bar ovde na forumot, da naogjate smeshni izgovori za dominacijata na Novak , ama djabe , istorijata se pishuva vo momentot , a i prodolzuva so isto tempro.
Okolu erite na Fed i ovaa na Novak ( poslednite 5 god) , pred nekoj den Feisty mislam izvadi edna statistika koja bukvalno se kazuva, bar za mastersite. Edna sezona na Novak, cela kariera na Hjuit , Safin , Nalbandijan mislam beshe ili Rodik , enivej ) . Bespredmetna e ponatamoshna diskusija

i sho muabet napravi sega , ne te razbrav.
Sezonava osven Rafa, site drugi se skroz ok za nivni priliki , osven shto Novak e prejak pa nemaat nekoi brojki. Pa samiot Fed izjavuva deka godinava go igral eden od najdobrite tenisi vo negovata kariera. Marej ova mu e edna od podobrite sezoni ,za Vava muabet da ne pravime. Site igraat super i taman dojdat do Novak , zaboravaat da igrat preku nokj. Bullshit , mozete da se obiduvate , bar ovde na forumot, da naogjate smeshni izgovori za dominacijata na Novak , ama djabe , istorijata se pishuva vo momentot , a i prodolzuva so isto tempro.
Okolu erite na Fed i ovaa na Novak ( poslednite 5 god) , pred nekoj den Feisty mislam izvadi edna statistika koja bukvalno se kazuva, bar za mastersite. Edna sezona na Novak, cela kariera na Hjuit , Safin , Nalbandijan mislam beshe ili Rodik , enivej ) . Bespredmetna e ponatamoshna diskusija
Па ја кај реков дека не е подобра оваа ера? Реков дека сезонава и немаше некоја нај нај конкуренција како што пробуваш да ни ја претставиш тука, али човекот си изигр монстер сезона, никој не му го оспорува тоа. Федерер игра одлично за негови години, ама која ти е таа најдобра форма на Фед кога сите знаеме дека Федерер не може веќе да го добие Ноле на Слем? Единствен конкурент му беше Мареј, е сега колку е Мареј кадарен за тенисот на Ноле тоа сите го знаеме, без никакво деградирање према Енди. Затоа ти викам, 2011 некако многу подобри и посилни мечеви имаше изиграно отколку сезонава. На неколку турнири се протна и со баш просечна форма и успеа да ги освои, али добро, тука играат улога и стравот и доминацијата која ја има наметнато Ноле.

Ајде момци загревајте се. Според мене ова е најинтересниот турнир на туров. Едноставно нема слаби мечеви и калкулации. И атмосферата е направена фантастична, се е темно само теренот осветлен. Денеска два дуели на програмата. И Ноле и Федерер се фаворити.

Јас не знам вие што гледате години наназад. Ова треба да е најсилниот и најинтересниот турнир после Слемовите, ама не е. Квалитетните мечеви што се одиграле во последните 5-6 години можат на прстите од едната рака да се избројат. Од 8 тенисери барем 5 доаѓаат целосно распаднати, на последните атоми од својата сила. Не знам ама мене овој турнир воопшто не ми е репер за квалитетен тенис.

Полуфиналињата и финалето нека бидат квалитетни колку 1/4 од Париз пред 2 недели.

Ај да се кладиме дека ова ќе биде најинтересниот турнир оваа година. Ќе видите по квалитетот на мечевите.

Новак не осваја..
Па од наредна година и мене нема да ми е интересен турнирот.
Народ се пали на турнирот, најдобрите осум се тука, па макар го играле најлошиот тенис во нивната кариера. Додуша од сите осум дојдени само Надал игра очајно оваа сезона, а и тој малце по малце влегува у форма, другите надвор од топ три си играат според можностите, башка Вавринка можеби ја игра сезоната на неговата кариера.

Koja era ziti se, mi se serit od vakvi igraci ko Nishikori da se top8 na svetov

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom