ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Таков му е менталитетот, на 2-0 се опушта а кога ке загусти притиска

На терен офанзивна верзија на Медо, нешто што ги изненади сите, вклучувајќи го и Синер. Да видиме дали ќе може да го одржи ова темпо цел меч зашо ова дефинитивно е стил на игра надвор од неговата комфорт зона.
Не може. :D

Тоа е тоа, му кажав и на Џонтра на фб, Медо игра страшно првиве два сета ама тоа е тенис надвор од неговата комфор зона и неизводливо е на долг рок да го игра тоа. Еве го се измори, почна да греши и епилогот е 5-ти сет.

Нормално, не е уште ништо готово, ама сеа делува дека Синер е фаворит за победа, го има моментумот.

Синер игра ненормално добар бехенд моментално, дали и 5 грешки направи со бехенд во последниве сетови. Се игра повеќе на сервис на Медо, што апсолутно му одговара на морковот

Не може. :D

Тоа е тоа, му кажав и на Џонтра на фб, Медо игра страшно првиве два сета ама тоа е тенис надвор од неговата комфор зона и неизводливо е на долг рок да го игра тоа. Еве го се измори, почна да греши и епилогот е 5-ти сет.

Нормално, не е уште ништо готово, ама сеа делува дека Синер е фаворит за победа, го има моментумот.
Стефан Едберг.
Автоматски споено мислење:

Таков му е менталитетот, на 2-0 се опушта а кога ке загусти притиска
Ај ваљда во 6ти сет кога скроз ќе згусне ќе го земе и ќе ја сврти во 7ми сет. :icon_lol:

Браво Синер
Сега првите 4ца се во 1500 поени разлика

Браво за Синер, карактер покажа шампионски и боље од ова не може, прво Новак тука, после Медо после 2 сета негатива.
Медо со ова е прв у историја што успеал 2 пати да прошушти у финале на слем, водство од 2-0. Многу тежок пораз за него криво ми е за дечкото ама налета на машина тука, мислам дека си го зема данокот заморот што го имаше ради претходните дуели кога 2 пати се враќаше од 2 сета негатива, ја изгуби агресивноста после втор сет, слично ко и со Рафа, пропадна у бездна и немаше веќе назад, очигледно беше.

Али како и да е добредојдено е ова шаренило у тенисот, нов шампион повторно, овој пат 20 годишен играч со огромен потенцијал и надежно супер иднина во овој спорт. Job well done морков, тенисот му е право уживање да се гледа.

od kade poteknuva fintata so morkovot i zosto go povrzuvaat so morkov?
Па портокалов е, џинџерче.

Секоја чест за Јаник, еден од најскромните тенисери на турот, апсолутно заслужена титула.

За Медо и жал ми падна на крај, на пат е да стане еден од најголемите лузери во историјата на спортот. Денес испиша историја, прв играч што изгубил 2 финалиња на Слем после 2-0 во сетови.

8 метри позади линија на одлучувачки гем. :pos: :pos:

Убедливо најлоша стратегија и пристап во меч има Медведев од сите топ 20. Цела кариера му се базира на јуриш и сервис. Уште кога ќе видиш дека бивши членови на Братва му седат во бокс јасно ти е дека нема кој да го советува.

Браво за италијанецот, тотал тенис цел турнир. Денес му беше на тест и мајндсетот и успешно покажа дека го има. Се надевам ќе продолжи на ова ниво.

Zasto na Internet pishuva deka Sinner e visok 188 cm ? isto bea visoki so Medvedev koga bea zastanati eden do drug, a Medvedev e 198cm.

sekoja cest za Siner,koja psihicka stabilnost,Novak da mu pozavidi.Ne znam samo dali posle ovoj slem ushte ke prodolzi hajpot okolu Karlos ili Siner ke go dobie potrebniot respekt vizavi Alcaraz.Spored mene,Siner e tehnicki pred Alcaraz.
Medo kako shto trgnal ke e vtor Muray so nabildani traumi na AO.Da mu se pomocham vo smeshniot behend

каков проектил на меч топката :zver:

Медведев падна физички по двата брутално напаѓачки сета, богами и психички по третиот сет, во петтиот проба да ги крати поенти, но не успеа, моментумот и целосната контрола веќе ја имаше Синер. Ми се свиѓа што не падна Јаник воопшто, очекував да падне на зицерот на 15-15 на мрежа, во гејмот кога подоцна направи и брејк, напротив изнуди грешка за 30-30 па потоа направи брејк одма и тоа крвнички напаѓачки на втори сервиси цело време. Совршен сервис, форхенд брутален, бехенд перфектен.. греота ќе беше да не освои по победувајќи го кралот на Мелбурн.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom