ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување

Каде сум те провоцирал бе? :pos:

Не ги ни читам долгите постови шо ги куцаш, камоли да ти реплицирам. Ако мислиш на хахахенцата на некои глупи постови не ни почнувај, ти и Џонтра го почнавте тој трејдмарк.:LOL:

Ти посакувам во кожава да ми си 5 мин.
Nie ne vo nasata

23 e ipak seuste pogolemo od 22, ko i osvojuvanje na sekoj slem barem 3 pati.

Najmilo.mi e za ovaa vasa satisfakcija, dokazuva kolku ve boli ona sto se desi pred nekoj mesec. Samo ne sme kretenoidi ko tebe da uzivame sto nadal e povreden, tolku nisko nikad nema da padnam, ko ti sto navivase za takvo scenario na AO.

Ps. Nedaj boze covek da e u tvoja kozha, instantno bi se obesil

Синер има 3-3 H2H со него и според мене ќе му биде ахилова пета.
Кој сака нека го зачува постов.
Со ова се слагам. Синер има против игра за Алкараз. Ама во иднина ќе ги губи меѓусебните со Карлос, само поради главата.

На годиниве на Алкараз:

Федерер имаше 0 грен слем титули.

Надал имаше 2 грен слем титули.

Новак имаше 0 грен слем титули.

Надал двете ги освои на земја. И во кариерата се мачеше со двајца од најдобрите тенисери во историјата на човештвото.

Алакраз има две титули, на две различни подлоги и очигледно е дека нема слаба подлога.

Воедно, Алкараз игра помалку физички напорен тенис од Надал (не дека не игра физички тенис, ама тоа што Надал го правеше на негови години беше надреално) што значи дека најверојатно помалку проблеми ќе има со здравјето од Надал.

Знаејќи дека овој пат и овие предизвици што ќе ги има Алкараз веќе беа изодени од големава тројка и знаејќи дека тој само ќе треба да ги копира работите што им успеале на другите пред него...

Алкараз во моментов го спречуваат 3 работи од тоа да се пензионира со премногу срушени рекорди:

-Физички проблеми (што е можеби најтешкото нешто, и нешто што го оддели Новак од Рафа и Роџер)

-Ментални проблеми (да стане Бјорн Борг 2.0)

-Да се појави некој подобар од него (да стане Федерер 2.0 :D )

Како што стои ситуацијава во моментов, утре ако се пензионира Новак, во следните 5 години Алкараз ќе биде 90% фаворит на сите грен слемови.

Од неутрален аспект, само здравјето да го служи Новак, па барем уште 2-3 години да извади маестрален тенис (што би било тешко за очекување можеби дека 39 годишен Новак би играл исто како и на 30....ваљда) да може некој барем да му парира на Карлос и да гледаме јаки утакмици.

Секако најдобро за тенисот е да гледаме уште многу вакви дуели.

Од аспект на Новак... искрено, не би се изненадил победава на Карлос да е најдоброто нешто што му се случило.
Гледав некои интервјуа после РГ и некако делуваше како да го изгубил жарот, некако на прашањата "Еве, рекордер си, што сега? До кога?" одговараше у стил на "Па еве, дур можам, дур имам мотивација, дур ова-дур она", некако се гледаше дека му фали нешто да продолжи да брка и дека фактот што цел живот ги бркаше Роџер и Рафа го направи ова што е.
Па оттаму, појавување на Карлос сигурен сум дека ќе го мотивира да се покаже дека може со младите.

Лошо одигра Новак денеска за негови стандарди, ама па истото го одигра и против Синер, па цела среќа што Синер е малце срање па резултатски тоа изгледаше 3-0.

И тоа е се што треба да знаете за разликата на Карлос и Новак и остатокот од АТП турнеата.

Siner se nadminuvase sebe u tie dueli od koj eden e u Umag mislam. Sea da se nacekaat na slem ke ja vidite razlikata momentalna, ve sfakam sto zborite ama ima ogromna razlika od toi karlos i ovoj sea, narocoto pa posle ovaa titula koja samo dopolnitelno ke go ujaca.

Иначе морам и еден пост за овие на Спортклуб будаливе шо кога правеа анализа почнаа да зборат и за 9те Вимб на Навратилова и како Новак со голема веројатност го стига тоа , па испадна она кој високо лета ниско паѓа и сега како посрани...
Искрено лично и јас веднаш по РГ , му дадов 95 посто шанси на Новак и скроз го исклучив Алкараз од секакви шанси по она шо го направи , ама ме демантира му ебам зубите
Сега УС Опен има да биде кланица , 9 шампиони во последните 13-14 години, нема да ме изненади да има и нов ГС шампион.
Како и да е , си остануваат Алкараз и Новак главни фаци со Медо како заебана фаца , најферски сепак ќе биде трет пат да се решат и да видиме дали Рафа има некаква шанса да му изедначи на Новак в година. :D
(ова морав ко фан на Рафа на крај да ја пуштам , надежта последна умира)

Синер има 3-3 H2H со него и според мене ќе му биде ахилова пета.
Кој сака нека го зачува постов.

Исто и Руне може да му создава проблеми.

На лош ден може и уште некој да го победи, не е дека 100% од мечевите би ги победил.

Разликата е што е далеку поконстантен од другиве.

Па ете, дури и Синер/Руне да му ствараат проблеми, често ќе се случи Руне да изгуби пример во 1/2 финале од Руд или Синер да изгуби од Медведев или што ти знам, и често пати тие што знаат како против Карлос нема ни да стигнат до тоа да се сретнат со него, а други пати пак кога ќе се сретнат... ќе изгубат.

Синер знае како против Карлос, ама мислам општо гледано од аспект на потенцијал Руне е страшен играч и ако успее да се крене на скалило повеќе може да му создаде проблеми исто така.

Иначе последен пат кога некој освоил Вимблдон а тоа да не е Новак, Федерер, Надал и Мареј (големата четворка нели) Алкараз не ни бил роден.
Не ни бил зачнат уствари, Хјуит 2002ра освоил. :D

Каква игра, каков страшен тенис а и пред се МАШКИ изигра. Со тенисери ко Новак најчесто по првиот добар удар треба уште два три да удриш за да освоиш поен, дечково тоа го правеше перфектно во цел меч, дури и 5-6 наредни добри ударци по првиот, искачања на мрежа, без сопир ( иако неколку пати киксна на мрежа ко двата поени во тај брејкот во втор сет). Слободно можам да кажам дека ако искористеше една од тие брејк шанси во четврт сет, мечот ќе завршеше и 3-1 во сетови, но Новак не е Новак ако не се бори до крај и се надмина себе и се врати во мечот. Страшно добри ритерни од Карлитос цел меч, бехенд, форхенд, дроп во битни моменти.. сервис на ниво скоро цел меч ( освен првиот сет каде што преовладуваше нервозата). Од втор сет до крај, скоро секој сервис гејм на Новак се играше на изедначување освен 3 до 4 гејма во тие 4 сетови. Само да не се повреди и со играва не верувам дека некој му може нешто во иднина..
Новак имаше шанса во петти сет, не ја искористи и на неколку моменти одигра некарактеристични бехенди во битни моменти, нешто што ме изненади неколку пати.
По финалето во 2019, ова беше најинтересното финале тука, одличен тенис и од двајцата. Можеби би му дал мала предност на тоа финале во 2019та поради драмата и спасувањето на двете меч топки.. Ова и ќе биде passing the torch момент за Карлитос и очекувам да има уште поголема самодоверба и да биде фаворит за УС Опен и дефанзива на титулата од минатата година.

Alcaraz e next big thing vo tenisot, se soglasuvam i jas, maliov e od ist materijal napraven kako golemoto trio.Ostanuva ushte konstantnosta,ama so 20 godini i toj mindset,mislam deka i nea ke ja ima.Za deneshniot mech nema shto da se zbori,da,Alcaraz odigra fenomenalno,ama ,sepak,Djovak sam sebe se ubijal.I vo taj brekot,a posebno na brejk topka vo peti koga go mavna dry voleyot vo mreza.Da ne zboram za eden kup neiznudeni greshki shto napravi.Kako i da,idemo dalje,iskreno,ne mi e krivo za 24-kata,naskoro ke padne,krivo mi e za shansata za kalendarskiot slem.Uff,tolku blisku,a sepak daleku.Nishto,toa kuche sho jade mast,jade i stap :).

Море @undercover тебе те памтам и те иам убо запамтено, многу убо дека рече малиов нема да освои слем во наредниве години и тоа лани само не сум многу вешт да ти го барам цитираното и други слични работи шо ги пиша за него.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom