ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Strasen mec strasen sampion, gospod neka im e na pomos na site ostanati u idnina so vakva nadrealna pojava.

Prokleta usta iam ali dur gleav rekov brejk sansata u 5ti so ja utna moze naglo da smeni se, klackalka bese te eden u nalet te drug i tuka pocna pak Karlos da gazi i toa bese toa. Toa i mozda set topkata u vtor.

Kako i da e ova sto go pokaza Karlos tuka mislam deka e najava na strasna dominacija u tenisov sledni nekolku sezoni, identicno ko federer dur ne dojdat novite rafa i novak za ovoj.

Секоја чест, заслужена победа. :cuc:

Овие Руд, Руне, Синер, Рубљев и другите нека се договорат да одат у некоја лабораторија и да пробат од сите нив да се направи еден тенисер, тоа е можда единствена шанса да се спречи идната доминација на Алкараз.

Како можеше ова да го утне. :facepalm:

Клучен момент.

Иначе неам коментар... роден шампион е шпанецов , комплетен играч и ја научи лекцијата од РГ , иако и денес влезе многу стресно во мечот.
Страшен е фактот колку брзо учи од грешките и еве 3ти или 4ти турнир на трева и освојува Вимблдон.
За мене ова не значи дека е готов Новак и не е веќе конкурентен на останатите ГС во иднина , ама е крај на една голема серија фасцинантни резултати на трева и доказ дека Алкараз може да го сопре на било која подлога.
Финале за паметење , презадоволен сум , а исто толку задоволни се и фановите на Фед кои уште ќе се курчат дека е крал на тревната подлога :D
Сонот на Новак за календарски слем завршува , но за злато на ОИ сеуште постои и според мене така ќе го комплетира тенисот.
Само да имаме сите на ум дека Алкараз е новата велесила во тенисот!

:pos::pos::pos:

Screenshot-20230716-200431-Discord.jpg

Новак последен пат изгубил на централен терен пред 10 години. Малку и не ми е јасно како може да дува ветер внатре, теренот е под земја еден дел.

Одлична психа на Алкараз, ке му користи за наредни слемови.

Овие Руд, Руне, Синер, Рубљев и другите нека се договорат да одат у некоја лабораторија и да пробат од сите нив да се направи еден тенисер, тоа е можда единствена шанса да се спречи идната доминација на Алкараз.
So momentalna konkurencija bez nole koj dali use 2 god ke igra a racunaj i ke paga pred penzija, ovoj prosecno ide na 3 slema godisno. Ova e identicno ko Fed do pojavuvanjeto na Nadal, a ke zvucam glupo ne deka e top za tenisot takva razlika od Karlos so drugive, u mometov e dve klasi pojak, do toj stepen kurtasak da si igra i da osvaja

Od druga strana ne deka ima golemi sansi da se pojavi use eden jeziv lik, toa so nadal i novak ednas u 100 god se desava, od nadal i novak se cekase tek do sea za uste eden monstrum, poise od dekada.

Ke vidime, toa ne mozes da znaes ama sea za sea taa e realnosta, ja ubiva u sekoj mozen poim konkurencijata posle ovoj prikaz na treva, na ovie godini vaka brzo da se prilagodi tuka e pravo cudo.

Синер има 3-3 H2H со него и според мене ќе му биде ахилова пета.
Кој сака нека го зачува постов.

Прв пораз на Новак на Вимблдон после освоен прв сет. ( имал 78-0) . Еден од ретките факти што не сум ги знаел. Страшен подвиг.

Каков пресврт после Ролан Гарос и првиов сет денес. Алал да му е, секоја чест и браво за победата.

Честитки до сите фанови на Надал патем, пресреќни се.
Највише ми е мерак за @iva-sweet срцката. Ти дојде ли душичката на место златичко? :X3:

Не очекував дека ќе има муда да го добие свака част, посебно во 5ти сет не очекував дека ќе издржи, токму во тој сет изигра најстабилно. Едно време 15-0 во винери беа во 5ти сет, покажува јака психа копилево, US и Wimbledon на 20 години :cuc: На Надал му требаа неколку години повеќе за Wimbledon да го земе. @Stefan-kobe го погоди точниот исход од мечов (y)

Каков пресврт после Ролан Гарос и првиов сет денес. Алал да му е, секоја чест и браво за победата.

Честитки до сите фанови на Надал патем, пресреќни се.
Највише ми е мерак за @iva-sweet срцката. Ти дојде ли душичката на место златичко? :X3:
Ти посакувам во кожава да ми си 5 мин.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom