ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
пукај на 1000 евра сигурица :vozbud:
мада ја би играл на Циципас или Медведев.
Вреди, особено на Циц и по можност со пари на твоите. Секако ако бараш начин да те избркаат од дома.

Не вреди ни 3 да му дадат. Уствари на ниту еден тенисер не вреди, без разлика на коеф.

,,Kolegi,,,make my word, Rune ke bide strashen teniser,vo slednite godini ke dominira,moe mislenje,gledajki go Djovak kako shepa po base line-ot denes,prv favorit za AO 2023
Многу е добар малиот, башка има некоја курчевитост, арогантност и надменост во него што мене лично ми се допаѓа, а многу гарант ќе ги нервира. Страшен ритерн, напаѓачка игра, добар сервис, онака комплетен играч.

Мене и Корда многу ми се допаѓа по стил на игра и градба за тенисер ама малце ми е пичка во карактер и ме нервира тоа. Мада тоа може да се подобри во иднина.

,,Kolegi,,,make my word, Rune ke bide strashen teniser,vo slednite godini ke dominira,moe mislenje,gledajki go Djovak kako shepa po base line-ot denes,prv favorit za AO 2023
Rune e tip na igrach shto ima problem so fizichka sprema i grchevi posle dolg i naporen mech.Taka shto bar u naredni 2-3 godini ne go gledam kako shampion na GS. So Novak u Paris imashe takov problem vo 3 seta,a da ne zborime za potencijalen maraton od 5 seta i 5+ saati.
Автоматски споено мислење:

Prekini da se sramish druze, uredu e :)
Tuka i prekinav da te chitam, nebitno e sve sto posle sledelo.
Ali najtragicno e sto ova fan na Nadal go zbori, narocito posle poslednive godina dena i sve sto se slucuvase so Nadal. :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
A zamisli posle prethodniot mec da odese na shtaki i denes pak ete da pobedese, sto pa togas ke se pisuvase ... :kafence:

Ubavo rekov, edniot doigra, izgubi, heroj, drugiov doigra, no pobedi, glumec. Izglea treba denes da izgubis za da si heroj deka si ostanal do kraj. :tvg:
Aj glumenje sepak e losh zbor za vakvi profesionalci vo tenisot.MEGJUTOA KAKO E MOZHNO SEKOGASH POSLE MEDIKAL TIME-OUT DA IZLEGUVASH KAKO DRUG CHOVEK NA TEREN,PODOBAR OD TOA SHTO SI BIL PRETHODNO,MAGICHNO VO ROK OD 10 MINUTI? I TOA NE E SAMO SEGA,CELA KARIERA E VAKA...

Последно уредено:
Не го глеав првиот сет , ама вториов и третиот тотално надигран во скоро сите размени Медведев. Колку течно и со каква леснотија игра Корда мерак за гледање.
Го има мечов ако не потклекне психички.

Се местат работите за нов ГС шампион...

...или за 22ката на Џоковиќ, зависи колку ќe издржи со повредата :D

Интересно како сите западни спортски медиуми се пуштија ко мрши на Новак бидејќи на првиот меч наводно отишол во тоалет без одобрение на судијката, a испадна дека му било одобрено. Џокович дури побара и јавно извинување за ова од Еуроспорт посебно.

Битно си иштанцаа постови со натпис "Новак повторно не почитува правила и си прави како што сака!!". После некој ќе ми каже тука дека се било во главата на Џокович и фановите и како си бил теоретичар на заговори ако кажеш дека со години медиумите ги испревертуваат фактите за да го прикажат како негативец. Нели муабетот хехехе балканче мало цел свет е против тебе абе уастаајј...сто пати сме збореле на темава.

Исти ташак беше и лани во Австралија со политичките глупости и претходно на олимпијадата во Јапонија каде го направија расист и женомрзец пошто ја цитираше Били Џин Кинг додека збореше за како се справува со притисок, а во исто време онаа гимнастичарката се повлече од такмичење бидејќи не можела да се справи со притисок па медиумите ги поврзаа двете приказни во една иако Новак не ни знаеше/збореше за нејзе.
Автоматски споено мислење:

Само што отворив ФБ и ова ми беше помеѓу првите постови лол

325731295_9045033665521781_3102252815984050194_n.jpg

Линискиов судија иначе му кажува каде е тоалетот, не го сопира.

Последно уредено:
Го пуштив Руне на 10 коеф да освои. Ако рикни Новак со повредиве ќе има големи шанси. Само Циципас би бил појак од останативе.

Od top 15ka, 9 igraci aut vo prva nedela, od top 10, 5.
Cela top 3ka aut, so toa sto Alkaraz otkaza prisustvo.
Ne pamtam vakov debakl na najdobrite teniseri momentalno u svetov u prva nedela na eden slem.
Имаше еден помор на фаворити во прво коло на Вимблдон пред неколку години, ама верувам дека ова е Слем со највеќе топ 10 или топ 15 испаѓања во последно време. До душа и повредите го направија своето ама и времето за смена на топ 10 го прави истото. Смена на генерации, јебига.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom