ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Не, Русин е и се вика Данил Медведев, а Хокле многу убаво знае кој како игра во Њу Јорк.
Медведев со ништо нема покажано сезонава дека е прв фаворит за освојување на УС Опен. А и да имаше земено неколку мастерси, никогаш нема да биде бр.1 фаворит додека Новак и Надал учествуваат на турнирот.

Шо ти е со ова Хокле мокле, 15 години да не имаш?

Надал ќе освои за поголемо интензивирање на муабетите дека е глумец и мава шприц пред секој ГС. :kafence:

Медведев со ништо нема покажано сезонава дека е прв фаворит за освојување на УС Опен. А и да имаше земено неколку мастерси, никогаш нема да биде бр.1 фаворит додека Новак и Надал учествуваат на турнирот.

Шо ти е со ова Хокле мокле, 15 години да не имаш?
Ne, toa e najtragicno, i se smeta za golem teniski fan a pritoa moli gospod politika i apsurdni pravila koi se izmislija u 21vi vek i se kosat so sekoja mozna logika da go sprecat Novak da igra na najgolemite turniri, iako vakvo rivalstvo kakvo sto on ima so Nadal kako i atomskiot tenis sto go igraat u megjusebni dueli nikogas poveke nema da prosvedocime dodeka sme zivi.

U pravo e Vilander, goat trkata e mrtva radi vakvi glupavi odluki, edno e da e nekoj povreden, drugo e koga vakvi apsurdnosti koi nemaat apsolutno nikakva smisla direktno ja upropastija poslednata faza od nivnoto rivalstvo. Ama pravilata bile takvi i vazele za site ... kakvo debilno podanicko razmisluvanje, ne, tie pravila bukvalno se posraa na sportot koi nekoi luge tuka go pratime poise od 22-23 godini, od broj 1 gi pratam i dvajcata i vidi na kraj sto im go ubiva rivalstvoto, samo nemaat kapacitet odredeni luge, ko stekot na primer, za da go sfatat ova, kolku ustvari tenisov kako sport trpi radi debilniot zapad i kakvo rivalstvo, nevideno do sea, se ubiva radi toa ...

Da ne napadne nekoja vonzemska civilizacija instantno za niv ke pocnam da navivam zaso se plasam sledno sto e u ovoj nov gender fluiden svet koj jas licno nikako nit mozam da go razberam, nit pa sakam. Nema nisto poloso momentalno u svetov od novive zapadni vrednosti.

Nevakcinirani ne smeat da im vlezat iako apsolutno nikako ne mozat da im vlijaat u zemjata koga e u prasanje virusot, bukvalno istiot status go imaat u kontekst na korona so vakcinirani, zarazeni a vakcinirani smeat da vlezat, ama nevakcinirani ne, bukvalno samata nauka im ja pobiva taa odluka, i sea ke ti dojde nekoj ko stekot so muabetot, abe pravila si se pravila vazat za site. Najdebilen podanicki muabet samo zaso ustvari ne saka da go glea Novak na US open, golemiot teniski fan sto propagirase dzentlemski diskusii vo temi za tenis jer takov bil sportot i istovremeno se sluzi so termini ko Hokle mislejki deka e smesen i interesen, istite takvi na drugi temi pisuvaat farsa, jube i bilan, e takov mentalen sklop e i stekov sve da mu iznaebam i na nego.

Ја ти кажав 100 пати што мислам околу вакцините и Џокле, ова вака мерак ми е да ве дупам тебе, Шпигел и компанија.

Иначе рече големиот тениски фан Урко што бликаше од среќа кога се повреди Рафа на Вимблдон. Џентлменот Урко пичка ли ти матер дволична.

Каква нервоза е ова еуроспортов, кај само два канали има, не ни пуштаат уталмица, ме заболе и за Виландер и за Серена.

Ја ти кажав 100 пати што мислам околу вакцините и Џокле, ова вака мерак ми е да ве дупам тебе, Шпигел и компанија.
Брат заебавање е кога се играат турнири и фановите на едниот табор ги дупат другите пошто нивниот играч изгубил во меѓусебен или од некој грев.
Да се ситиш дека некој нема да учествува на турнир ради повреда или политички срања е чиста патетика и ништо друго.

Еве Надал е повреден и не е 100% физички спремен за УС Опен али ќе стегне заби и ќе игра што е одлично за тенисот бидејќи слем со Рафа со една нога е поинтересен него без него.
301981396_620324142793132_1937385071826349677_n.jpg

------------------------------------
Иначе Фриц и Циципас :pos:

Циципас е убедливо најскапаниот тенисер што некогаш го имам гледано.

Брат заебавање е кога се играат турнири и фановите на едниот табор ги дупат другите пошто нивниот играч изгубил во меѓусебен или од некој грев.
Да се ситиш дека некој нема да учествува на турнир ради повреда или политички срања е чиста патетика и ништо друго.

Еве Надал е повреден и не е 100% физички спремен за УС Опен али ќе стегне заби и ќе игра што е одлично за тенисот бидејќи слем со Рафа со една нога е поинтересен него без него.
301981396_620324142793132_1937385071826349677_n.jpg

------------------------------------
Иначе Фриц и Циципас :pos:
Јасно ми е се, никогаш се немам ситено за ништо и тоа ми е една од поглупите работи во животот, само една работа треба да се разграничи, дупчењево со вакцините е општо и глобално за сите невакцинирани, не само за Новак. Мене лично понекад ме нервира што некои сакаат да го претстават тоа како светот против Новак, а не е така. Пример Урко еве, он сфаќа и капира се што се дешава ама тоа ќе ти го претстави на најлуд можен начин, ќе пишува у стилу дека ради Новак е ова и слично, а уствари има уште милиони како него и тоа е глобален проблем.

Еве ај пак ќе пишам околу вакцините, сметам дека е глупост сето ова во ситуација кога истите не те спречуваат ниту од заразување ниту од пренесување, така да нема логика да забрануваш на луѓе слободно да се движат и патуваат. Али јебеш га секоја држава си носи закони па така и Америве и Австралијанците. Има милион бизарни и дискриминирачки работи тука али ај да не навлагаме натаму зашо не е за тоа темата. Само ќе кажам дека нема логика Сандгрен као американски невакциниран тенисер да може да игра и да биде во државата а Новак не. Исти кур е, двајца луѓе од крв и месо, или двајцата смеат или не смеат...

Лично за мене ова е побизарно него она во Австралија, таму барем беа децидни и ригорозни и дури и нивни граѓани не можеа да влезат во државата ради рестрикциите за невакцинирани, а овде жива глупост направија.

Штета е за Новак што пропушта слемови ама пак ќе кажам не можам да го разберам што постигнува со ова... Ај ќе сфатев нешо да имаше корист па макар и финансиска или материјална, вака нема никаква логика. И тоа пази, не мораше стварно да се вакцинира, еден лажен сертификат и поздрав, божем нема илјадници спортисти и познати личности што не се навистина вакцинирани, а имаат сертификати.

Како игра Киргиос :cuc:

Финалето му е на тацна после победата над Медведев, искрено се надевам дека овој пат може до крај. :P

Како игра Киргиос :cuc:

Финалето му е на тацна после победата над Медведев, искрено се надевам дека овој пат може до крај. :P
Скоро сигурен сум дека финале ќе е Кирјос - Алкараз.

Убедливо најлоша публика има на ус опен.

Уште Чилиќ да падне вечер и сигурно ќе имаме нов ГС шампион.

Страшна партија на Тиафо, ме изненади искрено. Јебига Рафа, без Ноле и Медо у ждреб не смееш да дозволиш пораз од Тиафо.

Што е тука е, предобра сезона и со овој пораз, ни у лудило не очекував дека ќе собере 2 слема годинава. Ваљда ќе освои Алкараз бемлига, мада и Киргиос делува предобро.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom