ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
jas mislam ke go pustat.... sudijata mu dade 2 odlozuvanja u ist den se si mislam ke go pusti...

inace ne, nole ne e vo pravo. zalosno se izmaltretira ali se vodel na gresni informacii. kolku sakate barajte krivica kaj ao, tenis aus, viktorija na kraj nitu eden od tie subjekti ne e zadolzen za vlez vo aus.

politicki poeni sekako ke izgubat, ima mnogu gnev megu narodot uste pred ova. vladata sigurno nema da padne, toa e veke smesno, ovde ova e pred se zabava, realno nikoj na sport ovde ne gleda fanaticno ko na balkanot. ranom avstralec kur go boli za ova.
Nole e vo pravo. Zosto? Bidejki vekje mu dale viza.. sam rece ako nemas vakcina nema ni viza.. deckoto bez vakcina dobi viza spored tie 2 nezavisni lekarski tela... Ova sto mu go pravat ti e isto ko ti da pravis zurka doma samo za alkoholicari, ja ti prakjam pempele deka ne smeam da konzumiram alkohol radi X pricini, ti mi vikas uzivaj dojdi eve ti pokana, pa vecerta doagjam so pokanata sto ti si mi ja dal, a ti na vrata mi prais problemi i sta kurac ti znam..

Nole e vo pravo. Zosto? Bidejki vekje mu dale viza.. sam rece ako nemas vakcina nema ni viza.. deckoto bez vakcina dobi viza spored tie 2 nezavisni lekarski tela... Ova sto mu go pravat ti e isto ko ti da pravis zurka doma samo za alkoholicari, ja ti prakjam pempele deka ne smeam da konzumiram alkohol radi X pricini, ti mi vikas uzivaj dojdi eve ti pokana, pa vecerta doagjam so pokanata sto ti si mi ja dal, a ti na vrata mi prais problemi i sta kurac ti znam..

izgledaj go videoto

Ova sto mu go pravat ti e isto ko ti da pravis zurka doma samo za alkoholicari, ja ti prakjam pempele deka ne smeam da konzumiram alkohol radi X pricini, ti mi vikas uzivaj dojdi eve ti pokana, pa vecerta doagjam so pokanata sto ti si mi ja dal, a ti na vrata mi prais problemi i sta kurac ti znam..
И со оваа генијална аналогија можеме да ја затвориме темава и да се одјавиме :pos:

Гарант владата ќе се исплаши од неколку стотина срби. Имавте какви се не мерки па и тоа протести што имаше не ги удараа од кур, а не па ова за Ѓоковиќ. :icon_lol:
Ќе си се изигра турнирот и без Ѓоковиќ и тоа е тоа.
Него со овие бројки не ви спремаат некој карантин?

taman rabota da nemoze da se spravat so niv. ali ke ima interesni momenti...

sega za sega nisto ne najavile, ali sve e mozno... sepak so 10tina mrtvi dnevno ok sme, u evropa umiraat mnogu poveke ko so gledam.

karantinot ovde e labav... ostaj sto gledate na tv. plus dobra kesarica za tie sto se afektirani, ke si sedat doma i $3000 mesecno pomos, ne gledam premnogu da se buni narodot, iskreno ocekuvav poveke ali uglavno izgleda ok im e.

sega za sega nisto ne najavile, ali sve e mozno... sepak so 10tina mrtvi dnevno ok sme, u evropa umiraat mnogu poveke ko so gledam.

Аеее, шо е тоа бе 10 во денот мртви во цела Австралија, абе дај земете шприцајте им адреналин на мртвите да чука срце, да биде 0 ковид 0 мртви низ цела Австралија секој ден, како тоа луѓе умираат, ебеш му матер

Аеее, шо е тоа бе 10 во денот мртви во цела Австралија, абе дај земете шприцајте им адреналин на мртвите да чука срце, да биде 0 ковид 0 мртви низ цела Австралија секој ден, како тоа луѓе умираат, ебеш му матер

cekame odzata od mkd da dojde pa ke go proglasime covid za umreno

Оваа ворацова имала ковид прошли месец, одигра еден меч и сеа ќе ја вратат назад зашто нема вакцина :pos:
Каква комедија мајко мила. Уште се ложите на тоа дека Австралија било држава.. Ај Ноле е иритантен лик, ама што згрешила оваа за да ја поебат вака?

Оваа ворацова имала ковид прошли месец, одигра еден меч и сеа ќе ја вратат назад зашто нема вакцина :pos:
Каква комедија мајко мила. Уште се ложите на тоа дека Австралија било држава.. Ај Ноле е иритантен лик, ама што згрешила оваа за да ја поебат вака?

ne ispolnuva uslovi za vlez... nazad doma, koga ke ispolnuva uslovi neka aplicira pak... pravilata se tie

ne ispolnuva uslovi za vlez... nazad doma, koga ke ispolnuva uslovi neka aplicira pak... pravilata se tie

Како мислиш не исполнува услови за влез кога веќе била влезена таму и одиграла натпревар ? :ROFLMAO:

Проблемот го направи Новак што се објави јавно, да си ќутеше немаше да ги избрука властите таму и се ќе си беше таман ќе играа на турнирот.

Како мислиш не исполнува услови за влез кога веќе била влезена таму и одиграла натпревар ? :ROFLMAO:

spored aus zakoni ne trebalo da bide pustena. zatoa e deportirana. jebi ga ona i duri uste eden na nekolku dena prosetale vo aus a ne trebalo.

spored aus zakoni ne trebalo da bide pustena. zatoa e deportirana. jebi ga ona i duri uste eden na nekolku dena prosetale vo aus a ne trebalo.
ne deka go nema vo drugi zemji, ama apla blam za drzavata e ova.
ne e avstrija pa ajde na setanje, pa doma.
bez razlika koj e prav na kraj, ova da im go pravis na vrvni sportisti e ziva glupost.

Само кажувам колку е дебилно. Значи прошла веќе - ви се измочала на системот и граничната контрола, и сеа ретроактивно ја враќаат за да не биде дека само Новак е таргетиран. Класика политичка одлука, ала Северџанија. Ова е ко кај нас коа ќе го фатат некој со парите у џеб, па се преземаат мерки.

Дополнително од медицински аспект, нешто на што се повикуваат сите овие светски ковид дебили, не е во никој случај поопасна за околината од вакциниран.

ne deka go nema vo drugi zemji, ama apla blam za drzavata e ova.
ne e avstrija pa ajde na setanje, pa doma.
bez razlika koj e prav na kraj, ova da im go pravis na vrvni sportisti e ziva glupost.

a koj im go pravi? eve ti da dojdes ovde mora da ispolnis uslovi taka? kade ke se obratis za da doznaes koj se uslovite? kaj rabotodavecot ili ambasada/drzavata? cij pravila ke pratis za vlez u drzava? na viktorija na tenis aus ili avstralija? koj e kriv sto ne dosol spremen? jasni se pravilata, koga mu dale viza mu rekle ili vakcini ili soodvetno medicinsko opravduvanje... on nema ni edno od 2te... ima odobrenie od viktorija i lekarski komisii za da igra i vleze vo viktorija, toa nisto ne znaci za vlez vo aus.
Автоматски споено мислење:

Само кажувам колку е дебилно. Значи прошла веќе - ви се измочала на системот и граничната контрола, и сеа ретроактивно ја враќаат за да не биде дека Новак е таргетиран.Класика политичка одлука, ала Северџанија.

Дополнително од медицински аспект, нешто на што се повикуваат сите овие светски ковид дебили, не е во никој случај поопасна од околината од вакциниран.

ne... severdzanska odluka e da se ostavi posto prosla. vistinska drzava si gi isparava greskite a potoa nekoj snosi odgovornost.

zaebi medicinski aspekt u prasanje e praven aspekt. zakonot u momentot e toj. mene ne mi se sviga ic, ama toj e... i za mene i za tebe i za bilo koj...

veke objasniv aus pravoto e razlicno od evropskoto. so ova ke se kreira presedan na koj ke moze da se povikuvaat i drugi vo idnina. pravniot sistem ovde e razlicen i bitno e da ne se popusti tek taka zasto na ovoj slucaj sekoj ke ima pravo da se povika u idnina i 100 god od sega.

Последно уредено:
Истера за ова рекла казала муабет, онака, маалски муабет ... цариникот поебал, тој од пасошка исто ...
Не бе друже, си била и она пуштена и уште 2ца за кои е потврдено дека влегле со истото барање. И си терале они лабаво, све си било ок, Новак да не дојдеше во Австралија они уште ќе си беа тука, негибнати, немало проблем за ваквите да влагаат ... до најавата на Новак на дека доаѓа.

Е ова кога наиде на голем backlash во медиумите и дел од јавноста се јавија политичките елити кои беа ставени на тапет, реакцијата им е ваква каква што е. Ако веруваш дека е случајност ова дека овие сеа пак ги враќаат ондак не знам што да ти кажам, или на муабетот дека цариникот што им проверувал пасоши ... тоа ќе да е голема случајност за тројца различни личности истиот бараба од цариник да се погоди, па да ги пушти, веројатноста за тоа е мала, а уште помала е да бил некој друг на смена, ама и тој да заебал.

Да не беше Новак и неговиот статус дека доаѓа, овие небитниве кои до денес светот не ни знаеше дека постојат, уште ќе си беа таму, сеа ова е глумење лудило враќај ги откако претходно свесно си ги пуштил и си тлееле таму до денови, зашто си знаел дека ќе дојдат невакцинирани, се најавиле, го најавиле тоа до тениската федерација на Австралија, она ги известила медицинските панели, они дале дозвола, дозволата ја добиле од тениската федерација, известени се властите, известени се и играчите и официјалните лица, во меѓувреме никој А не кажал дека не смеат да влезат, добиле виза, влегле у авион без проблем, ги поминале сите пасошки контроли без проблем и си живееле живот у Австралија слободно без некој да им омета, до денес, све им поремети доаѓањето и на Новак ... со истата дозвола. Верувај ти и понакаа и глуми сеа некоја наивност тука дека некој од царина, пасошка контрола сеедно, ја поебал со овие : ))), му се протнале од задна врата. Така иде тоа у ек на пандемија, нарочито во земја со престроги пандемиски закони.

Смрди корне ова на политика, жртви се играчите, ужасно е менаџирано ова дури и еден Киргиос тоа го кажува а он редовно кога и да може јаде гомна за Новак.

a koj im go pravi? eve ti da dojdes ovde mora da ispolnis uslovi taka? kade ke se obratis za da doznaes koj se uslovite? kaj rabotodavecot ili ambasada/drzavata? cij pravila ke pratis za vlez u drzava? na viktorija na tenis aus ili avstralija? koj e kriv sto ne dosol spremen? jasni se pravilata, koga mu dale viza mu rekle ili vakcini ili soodvetno medicinsko opravduvanje... on nema ni edno od 2te... ima odobrenie od viktorija i lekarski komisii za da igra i vleze vo viktorija, toa nisto ne znaci za vlez vo aus.
za Novak kje vidime do ponedelnik, i ne zazemam stav po toa prasanje, gledam vrtat 300 scenarija
kako doslo do ova, i koj bi bil ishodot.

povekje mi bese komentarot kon ovaa od Ceska. vekje vlegla, ima viza, a sega pu pu ne vazi?
na kraj na den pravo si e na drzavata da promeni zakoni ili da preispita doneseni odluki od odredeni institucii,
ama se gleda deka nema dobra komunikacija pomegju medicinska komosija i X oddel/organizacija za odobruvanje vizi i vlez.
negativen publicitet e internacionalno, ama sprema izjavi po medii mi izgleda pred izbori sakaat da kacat rejting kaj domasna populacija.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom