ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Хронологија на настаните:

jasno ti e deka ova e fake? procitaj ubavo
Автоматски споено мислење:

Deka od carinik zaviselo dali Novak ili cehinjava kje projde e presmesno. Ova e na daleku povisoko nivo, znaes i sam ali ajde.
Epten ste naivni ako mislite deka Novak nemase da projde, zaso ete Avstralija bilo drzava. Ova e samo politicko merenje kur. Novak kje go izgubi, inaku ako bese rabotata tivko da bide, lesno kje izvadese fejk potvrda.
Deka nekakov sistem go sprecil, prelesno e da izvadis fejk sertifikat i da go izigras toj sistem. Zaso mu e tolku bitno na Novak da se dokazuva za vakcini, e toa poseben slucaj za psiholoska analiza.

nema vrska carinik, zakonot e... carinikot moze samo da si zavrsi ili da ne si ja zavrsi rabotata soodvetno. vo slucajot so novak carinikot postapil pravilno, vo slucaj so cehinjata imalo propust. prosto e.

mozese fejk da izvadi i trebase... toa e toa.

ne se nerviram... muabetot bese deka mkd imala kapacitet da pravi 2000 testa dnevno a jas spomnav deka ako toa e problemot ima i brzi testovi sto ovde se koristea... deka ne se 100% precizni ne se ama deka se podobri od nisto, podobri se. kako sakas vrti go mkd ima ogromen % smrtni slucaevi a aus nema. mkd e taa sto trebase nesto da prezeme. aus si se zatvori i toa rabotese za nas.

isto e i sega. prekrsuva uslovi za vlez. kraj na prikaznata. nitu AO nitu federacija ne izdavaat viza. oficijalni posrednici ne postojat spored aus zakon. registririani agenti imas, i se licencirani i mozes da najdes celosna list online. trebal da se obrati kaj niv ili ambasada. se drugo e gluposti... jas mozam garantno pismo da ti pratam za 5 god rabota a ne za 3 nedeli ali pak toa ne znaci deka ke vlezes u aus. ke ti pomogne za viza, ali treba ti da ti zbrkas toa. duri i da ja dobies vizata na kraj pak moze da ne te pustat, posledniot zbor go imaat granicarite ili ako obzalis sudot.... ednostavno e.
Неам намера пак сеа да се навраќам на тоа од пред 2 години кога морав да копам 200 линкови од твои медиуми таму, да барам изјави од министерство за здравство, од лекари и слично, и буквално цитати да ти давам за тие брзи тестови и каква опасност претставуваат всусшност, бидејќи најчесто даваат фејк резултати за негативност од корона.

Но небитно тоа ете, темава е за АО, во конкрентиов случај Новак.
Зашто Новак добил виза тогаш, зашто добил зелено светло за влез во земјата, значи за тоа он е извесетен, дека може да допатува во Австралија и да игра на АО. Зар ти мислиш дека Новак самоиницијативно тргнал па што биде-биде?
Не, он добил виза и исклучок, па после тоа истото му е повлечено.
Еве изјава и од премиерот на твојата друга земја

1641567535590.png

Новак терал све by the book, како му било кажано, како го информирал ОРГАНИЗАТОРОТ на еден од најголемите тениски турнири у светот, организатор кој работи во склоп со локалните власти од Викторија, организатор кој морал да формира две медицински панели конкретно само за овој проблем. Каде е тука вината на Новак еве кажи ми, кога функционирал онака како што терале сите други тенисери. И пази, дел од нив, невакцинирани, веќе влегле таму, на ист ваков начин.

Неам намера пак сеа да се навраќам на тоа од пред 2 години кога морав да копам 200 линкови од твои медиуми таму, да барам изјави од министерство за здравство, од лекари и слично, и буквално цитати да ти давам за тие брзи тестови и каква опасност претставуваат всусшност, бидејќи најчесто даваат фејк резултати за негативност од корона.

Но небитно тоа ете, темава е за АО, во конкрентиов случај Новак.
Зашто Новак добил виза тогаш, зашто добил зелено светло за влез во земјата, значи за тоа он е извесетен, дека може да допатува во Австралија и да игра на АО. Зар ти мислиш дека Новак самоиницијативно тргнал па што биде-биде?
Не, он добил виза и исклучок, па после тоа истото му е повлечено.
Еве изјава и од премиерот на твојата друга земја

Прегледај го приврзокот 318682

Новак терал све by the book, како му било кажано, како го информирал ОРГАНИЗАТОРОТ на еден од најголемите тениски турнири у светот, организатор кој работи во склоп со локалните власти од Викторија, организатор кој морал да формира две медицински панели конкретно само за овој проблем. Каде е тука вината на Новак еве кажи ми, кога функционирал онака како што терале сите други тенисери. И пази, дел од нив, невакцинирани, веќе влегле таму, на ист ваков начин.

fejk news e toa sto si postiral.

eve ti video fino objasneto od ministerkata. jasno kazuva i za viktorija i za tenis australia sto i kako i za viza i za entry requirements...

jasno ti e deka ova e fake? procitaj ubavo
Кој дел е фејк?

Легитимен извор, Пави Џи :ROFLMAO:
Не замарај сега, знам дека не е Ројтерс, ама хронологијата е таа.

Види, после ова со чешката тенисерка се е кристално јасно. Луѓето поминувале по истиот протокол без никаков проблем, се додека не интервенираа за Новак, па сега мораат ретроградно да одат и да ги ловат тенисерите што самите ги пуштиле внатре, како да е нивна вина.

Овде политика е испишано со големи букви, вие терајте си филмови за правна држава и еднакви правила за сите.

eve ti video fino objasneto od ministerkata. jasno kazuva i za viktorija i za tenis australia sto i kako i za viza i za entry requirements...

Кано, објасни како тенисерката од Чешка влегла по истите правила и да го завршиме муабетот. Грешка на службеник е многу слабо објаснување, посебно што не е само таа влезена, има и други.

Види, после ова со чешката тенисерка се е кристално јасно. Луѓето поминувале по истиот протокол без никаков проблем, се додека не интервенираа за Новак, па сега мораат ретроградно да одат и да ги ловат тенисерите што самите ги пуштиле внатре, како да е нивна вина.

Овде политика е испишано со големи букви, вие терајте си филмови за правна држава и еднакви правила за сите.
Не замарам, ти кажувам. Не знам зошто ме таргетираш ко човек што е против Новак кога не сум, само сакам да биде се фер и за сите исто. Напишав можда 20 пати, треба да почекаме официјално што ќе биде и што бил проблемот па после да судиме, зашо вака со извори како Пане Џи не се постигнува ништо. Се зезав со него иначе али стварно трилиони фејк њуз искочија последниве неколку дена. Очигледно пропуст е направен, треба само да се види зошто и од чија страна е пропустот. Верувам дека ја ебале работата овие од федерација пошо им одговара Новак да игра па му одобриле настап на турнирот, арно ама кај полицијата и другите не проаѓа тоа. А можда пример и Новак мислел дека ќе пројде така на муфте, којзнае... Али само како ќе се правдаат у случај они да утнале искрено не знам, ова со Ворачова е многу лошо, си престојувала у Мелбурн, играла и на турнир и оп сеа назад нема за тебе АО зашо немаш вакцина. Лошо, многу лошо.

Кој дел е фејк?

Кано, објасни како тенисерката од Чешка влегла по истите правила и да го завршиме муабетот. Грешка на службеник е многу слабо објаснување, посебно што не е само таа влезена, има и други.

celiot e fejk posebno jak del e izjavata na ministerkata deka e za rafa malku podole...

izgledaj go videoto. objasnuva za 2cata drugi deka e propust ali deka spored zakonite u sekoe vreme moze da pobaraat dokazi i da gi otstranat. greskata eve ja ispravaat.

Австралија ќе има проблем да одговори на три прашања за Новак

Новак Ѓоковиќ беше еден од 26 луѓе кои побарале медицинско изземање од правилата за влез во Австралија и сите тие случаи биле решавани анонимно. Експерт за имиграција вели дека властите сега ќе се соочат со најмалку три незгодни прашања од адвокатите на тенисерот, откако му беше оспорена визата и оневозможено уште еднаш да загосподари на Австралија Опен.

Австралиски експерт за имиграција скицираше како правниот тим на Новак Ѓоковиќ ќе може да му пристапи на проблемот/скандалот со неговата виза, откако на деветкратниот шампион од Мелбурн Парк му беше наредено да ги спакува куферите по бурната реакција на јавноста.
Ѓоковиќ стана мета на критики откако објави дека добил медицинско изземање од правилата за вакцинација за да влезе во земјата и да игра на претстојниот Австралија опен. Тоа изземање беше укинато откако тој веќе пристигна во земјата, при што австралиските гранични власти рекоа дека тој не обезбедил соодветни докази за исполнување на условите за влез.

Поранешниот втор човек во Одделот за имиграција, Абул Ризви, е критичен кон справувањето со ситуацијата од страна на владата, потсетувајќи ги Австралијците дека нивниот визен систем „обезбедува три нивоа на заштита“ на земјата. Од трите, два биле комплетно прескокнати.
„Господинот Ѓоковиќ доби виза под претпоставка дека се исполнети сите законски услови“, вели Ризви. „Владата сега вели дека не се исполнети сите законски услови. „Вториот слој е кога лицето се качува во авион за да дојде во Австралија - таму властите имаат свои претставници кои можат да спречат лице да се качи во авион за Австралија ако има проблеми со визата.

Ризви вели дека реакцијата се одвивала само на „третиот слој на заштита“, на самиот австралиски аеродром. Тој предупреди дека случајот Ѓоковиќ ќе создаде опасен преседан кој ќе создаде огромен хаос на австралиските аеродроми.
„Тоа е последното ниво на заштита. По системот што владата го користи во случајов– ако случајот со Ѓоковиќ е образец – нашите аеродроми едноставно нема да можат да се справат“.
Ризви вели дека има три клучни прашања кои адвокатите би можеле да ги искористат за да го обжалат откажувањето на визата.
Првото прашање е: „Ако нашиот клиент не ги задоволувал сите правни услови за виза, зошто сте му дале виза?
Второто прашање е: „Ако сте биле загрижени за визата, зошто не ја откажавте таа виза пред тој да се качи на авион за Австралија?“

Третото прашање е: „Со оглед на тоа што му дадовте виза и ниту една од околностите од пред доделувањето не се промени, на која основа сега ја откажувате таа виза?“
Инаку, Новак Ѓоковиќ бил еден од 26 лица (поврзани со тенисот) кои бараале изземање. За да биде процесот фер, сите тие барања биле разгледувани и решавани од два панела, „на слепо“, без луѓето да го знааат идентитетот на барателите. Притоа, тој не бил единствениот кому му било дадено изземање, но само за него се дигна врева.
„Одобренијата за изземање не беа донесени од еден доктор кој го познавате, туку од шестмина кои и вие не ги познавате и тие не знаат кој сте вие“, објасни министерката од Викторија, Јаала Пулфорд.

Ова дава друга димензија за случајот.

celiot e fejk posebno jak del e izjavata na ministerkata deka e za rafa malku podole...

izgledaj go videoto. objasnuva za 2cata drugi deka e propust ali deka spored zakonite u sekoe vreme moze da pobaraat dokazi i da gi otstranat. greskata eve ja ispravaat.
Propustot se vika, mocanje u faca so post na facebook :pos:

Kano aj idi pali sveki Grujo da se vrati dur im se pustas na maloletni filipinki i ne zamaraj. U zivot te neam videno da postiras na podforumov.

Propustot se vika, mocanje u faca so post na facebook :pos:

pa ne bas... gi nasle vi trgnale... poloso ke bese da ne gi najdea :icon_mrgr:

Kano aj idi pali sveki Grujo da se vrati dur im se pustas na maloletni filipinki i ne zamaraj. U zivot te neam videno da postiras na podforumov.

pa so vakvi cirkuzanti ko tebe zosto bi postiral?

Малку дал, требаше повеќе.

Па да. Србите ќе почнат да го тетовираат на грб и ќе му простат дека данок плаќа во Монако.

Се чудам како човештвото до сега опстанувало покрај опасниот Глутен. Ова е некоја хипстерска болест, модерна. Плус имплицира дека здраво се храниш и живееш здрав живот. Вин вин. Пред 20 години рајата не знаеше што е Глутен сега секој трет демек ќе умрeл од леб ако каснел.
Јас сум со Целиакија (Алергија на Глутен) и да опасно е. Тоа што порано не знаеле за алергијата и факт е дека многу починале демек од болки во стомак, а наводно организмот не ти поднесува Глутен. Ако не внимаваш на исхраната од минимална количина можеш да завршиш во болница.

Јас сум со Целиакија (Алергија на Глутен) и да опасно е. Тоа што порано не знаеле за алергијата и факт е дека многу починале демек од болки во стомак, а наводно организмот не ти поднесува Глутен. Ако не внимаваш на исхраната од минимална количина можеш да завршиш во болница.

Стилистички малку претерав и не сакав да ја негирам опасноста. Туку само дека нема врска со вакцинирање или не.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom