ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Djokovic mnogupati vika deka znae da se fokusira samo na mecot i protivnikot,nisto drugo da ne go zasega.Sega mu se desilo blekaut i nejkam da otfrlam edna rabota ama turnirot pred US se igrase so Hawk Live,bez liniski sudii.Ako dobro pamtam Nole imase izbaci i u Cincy,znaese da rokne topka u zidot kaj sto sega stojat sudii na US.Ne trgam od moznost i Nole koga mu se desil blekautot da zaboravil deka na US ima i sudii,pa taka nesvesno i ne namerno topceto vadenje od dzeb i zamavnuvanje na topceto kon zidot.
Nejse nemoze da im se zameri i na sudiite za odlukata,a i celo vreme se prasuvav Busta sto gi zamara sudiite.Sega koga go poglednav presot,mi se razjasni deka on ustvari se zalel kaj sudiite zosto uste se cekalo,zosto Nole uste ne e isfrlen.Kakov gomnar,kako vcera da bese mu go pamtam blekautot na AO Open sto go imase.
Кај прочита таква глупост?
Најкоректна изјава имаше Буста.

"Naravno da i ja mislim da to nije namerno uradio. Niko od nas to ne bi. Jednostavno se desilo. Ja sam napravio brejk, on je udario lopticu. Nije imao sreće. Tako nešto ne smete da radite i siguran sam da Novak nije imao nameru. Ipak, pravila su pravila, sudija i supervizor su uradili ispravnu stvar, iako im nije bilo lako".

"Ne znam. Siguran sam da će sve objasniti. Ovo je težak momenat za njega. Ali to što me pitate je nešto drugo. Nije vreme da pričamo o Asocijaciji. Novak je odličan igrač, dobra osoba. Nije imao sreće. Žao mi je zbog toga, jer niko ne želi ovako da dođe do četvrtfinala. Igrao sam meč, i to dobro".

Кај прочита таква глупост?
Најкоректна изјава имаше Буста.

"Naravno da i ja mislim da to nije namerno uradio. Niko od nas to ne bi. Jednostavno se desilo. Ja sam napravio brejk, on je udario lopticu. Nije imao sreće. Tako nešto ne smete da radite i siguran sam da Novak nije imao nameru. Ipak, pravila su pravila, sudija i supervizor su uradili ispravnu stvar, iako im nije bilo lako".

"Ne znam. Siguran sam da će sve objasniti. Ovo je težak momenat za njega. Ali to što me pitate je nešto drugo. Nije vreme da pričamo o Asocijaciji. Novak je odličan igrač, dobra osoba. Nije imao sreće. Žao mi je zbog toga, jer niko ne želi ovako da dođe do četvrtfinala. Igrao sam meč, i to dobro".
Kao ustvari ne bilo namerno,ali supervizorot i sudijata si ja zavrsile rabotata,i mala provokacija na kraj deka dolgo im trebalo :)

Сега ова низ нос ке му го извадат.

kakvo gomno od novinar e ovoj, so ocigledna agenda od start, mu gi citam sea tvitovive mi se zgadi.
Za vakvi faci ustvari poveketo navivaci na novak zborat, koga mislat na zapadnite mediumi, i on i ben roterberg se isti gomna od lugje, tipicni pretstavnici na zapadnite mediumi koi sledat agenda, so 0 objektivnost i totalno ignoriranje na fakti koga toa ne im odgovara.

For those wondering why the Bedene situation was handled differently in terms of umpire/supervisor logic, Lars Graff spoke specifically w Djokovic on court saying there could have been a larger discussion if:

"If she (lineswoman) would have gotten up right away & said it was ok"

Сега ова низ нос ке му го извадат.

Му ја памтам изјавава ко вчера да беше, како сам со боринче да си го бараше. А му зборев на Урко одамна за вакви испади, и тоа после онаа дешавка у Рим каде фрли рекет позади себе и ќе утепаше еден линиски судија. Му реков онака кроз заебанција дека ќе се заебе еден ден и ќе квичи како куртон, нормално не мислев стварно дека ќе се деси тоа али... Стварно претерува некогаш со испадите, сум го приметил понервозен е кога игра со ботови отколку против Роџер и Рафа. Памтам 2016 против Монфилс овде во Њу Јорк кинеше маици, па еден гем и со скината маица го одигра. :D Нема потреба против Буста да има изливи, него и со лева рака може да го добие.

Неверојатно е каков зицер титула испушти, а згора на се брутално добро играше до сеа.

Стварно претерува некогаш со испадите, сум го приметил понервозен е кога игра со ботови отколку против Роџер и Рафа.
Ваљда затоа што у тоа зелката си има исфантазирано дека сите освен Рафа и Фед мора да ги тепа без да му земат ни гем ни сет па затоа има изливи на мозок. Глупак.

иначе сите да си ги повлечете лајковите од постот на Стек каде официјално ИЗЛАЖА дека Серена 2 пати била диксвалификувана од УС опен. :kafence:

Los bese primerot so serena, bas nea i e progledano niz prsti ama za drugi situacii i niednas ne e diskvalifikuvana, iako direktna zakana deka ke otepa sudija mislam deka isto po difolt treba da e instantno kikanje i zz u ovoj sport, ko sea novak.

A ako na nekoj mu e stvarno tesko sea, potesko i od novak, toa e tsitsipas. Abe tatko mu stana si otide mislese ke tepa ovoj na 5-1, posle so mali cekorcinja se spustase po toa skalite koga vide na sto e sin mu uste u 4ti set. :popce:
Zlatna sansa za prvo GS finale, pa i titula sto kur, ima igra i za medvedev i za thiem pod pretpostavka deka eden od ovie dvajca ke idat u finale.
Za drugava strana bese najgolem favorit posle novak.

Sea iskreno mislam deka ili medvedev ili thiem ke se sampioni, bar spored prikazanoto do sea ali fakt e deka nieden od ovie sto ostanaa sea ja nema stabilnosta na golemata 3ka, taka da apsolutno sve e mozno.

Los bese primerot so serena, bas nea i e progledano niz prsti ama za drugi situacii i niednas ne e diskvalifikuvana, iako direktna zakana deka ke otepa sudija mislam deka isto po difolt treba da e instantno kikanje i zz u ovoj sport, ko sea novak.

A ako na nekoj mu e stvarno tesko sea, potesko i od novak, toa e tsitsipas. Abe tatko mu stana si otide mislese ke tepa ovoj na 5-1, posle so mali cekorcinja se spustase po toa skalite koga vide na sto e sin mu uste u 4ti set. :popce:
Zlatna sansa za prvo GS finale, pa i titula sto kur, ima igra i za medvedev i za thiem pod pretpostavka deka eden od ovie dvajca ke idat u finale.
Za drugava strana bese najgolem favorit posle novak.

Sea iskreno mislam deka ili medvedev ili thiem ke se sampioni, bar spored prikazanoto do sea ali fakt e deka nieden od ovie sto ostanaa sea ja nema stabilnosta na golemata 3ka, taka da apsolutno sve e mozno.
Може и Зверев да се умеша.
Рублев игра ко луд до сеа, од просечен сервер, бомбардер стана со преку 15 аса во меч.
Да не ги сјебе сите па да се чудиме :D

Може и Зверев да се умеша.
Рублев игра ко луд до сеа, од просечен сервер, бомбардер стана со преку 15 аса во меч.
Да не ги сјебе сите па да се чудиме :D
iskreno tesko zverev, mislam deka mu se poklopija kockive so zdrebot nema nekoja seriozna prepreka, ama ako se vodime striktno po negovoto izdanie na AO so thiem, tesko najiskreno, ipak zverev e u prasanje i mislam deka u momentov e nivo pod thiem i medvedev. On moze i od coric da ispadne, na slemovi e mnogu ranliv, a dojde seriozen protivnik na druga strana sto moze da drzi visoko nivo cel mec ovoj se gubi, ne znae kaj tera.

Ama da, od ovaa strana na zdrebot e favorit broj 1 u momentov, od nigde nikade, ama iskreno ne gledam vo nego kapacitet za GS titula u momentov, u thiem i medvedev da, igraci koi veke imaat oseteno finale na slem kade dosta dobro se pokazaa, edniov 2 seta mu skina na novak na AO kade ovoj vladee, medvedev isto super izdanie imase lani so nadal, 5 seta, a dojde u finaleto posle 100 problemi i mn poveke minuti na teren. Zverev do sea nikad ne me impresioniral na GS turnirive, samo na AO imase povpecatliva pretstava, prva u kariera za eden slem, ama i tamu bese izduvan na kraj od thiem.

Чорич бато, и на крајот ќе прослави со песна на Томпсон. :oleee:
Камо среќа.
Најкоректен од сите е, пример за спортист, и тежок фајтер.
Сеа тоа што форхендот (200 пати сме збореле) му е на ниво на челинџер играч е друга работа :D

Има нов тресо-глупач на спортскиве теми. Дали уште го држи тоа со 8-2 не е ни битно. Битно е што има еден тон глупости напишано од тогаш, во сите теми.

Да беше тенисеров црнец ќе му се извинеа затоа што линиската судијка се нашла на погрешно место во погрешно време.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom