- Член од
- 11 јули 2014
- Мислења
- 3.088
- Поени од реакции
- 4.461
Кај прочита таква глупост?Djokovic mnogupati vika deka znae da se fokusira samo na mecot i protivnikot,nisto drugo da ne go zasega.Sega mu se desilo blekaut i nejkam da otfrlam edna rabota ama turnirot pred US se igrase so Hawk Live,bez liniski sudii.Ako dobro pamtam Nole imase izbaci i u Cincy,znaese da rokne topka u zidot kaj sto sega stojat sudii na US.Ne trgam od moznost i Nole koga mu se desil blekautot da zaboravil deka na US ima i sudii,pa taka nesvesno i ne namerno topceto vadenje od dzeb i zamavnuvanje na topceto kon zidot.
Nejse nemoze da im se zameri i na sudiite za odlukata,a i celo vreme se prasuvav Busta sto gi zamara sudiite.Sega koga go poglednav presot,mi se razjasni deka on ustvari se zalel kaj sudiite zosto uste se cekalo,zosto Nole uste ne e isfrlen.Kakov gomnar,kako vcera da bese mu go pamtam blekautot na AO Open sto go imase.
Најкоректна изјава имаше Буста.
"Naravno da i ja mislim da to nije namerno uradio. Niko od nas to ne bi. Jednostavno se desilo. Ja sam napravio brejk, on je udario lopticu. Nije imao sreće. Tako nešto ne smete da radite i siguran sam da Novak nije imao nameru. Ipak, pravila su pravila, sudija i supervizor su uradili ispravnu stvar, iako im nije bilo lako".
"Ne znam. Siguran sam da će sve objasniti. Ovo je težak momenat za njega. Ali to što me pitate je nešto drugo. Nije vreme da pričamo o Asocijaciji. Novak je odličan igrač, dobra osoba. Nije imao sreće. Žao mi je zbog toga, jer niko ne želi ovako da dođe do četvrtfinala. Igrao sam meč, i to dobro".