ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Заборавив на мечот, случајно отварам резултати и гледам Чорич води 3-4 во третиот сет со брејк и има гем топка за 3-5. Овде ќе биде интересно, отварам stream, лабаво ликот до крај не освои ниту еден поен, ги загуби сите 11. :pos::pos::pos:
Ако некојпат се најде во тесно Федерер, нека ме бара ;)

2.60 беше за Федерер кога губеше со брејк. :cool:

Зошто е некогаш толку глуп?

Браво ДелПо мајсторе! :cuc: :cuc: :cuc:

Крајно време беше некој да го победи тенискиот Јувентус, цела година ништо не игра и освојува турнири, алелуја налета на противник со мадиња, а не некој Чилиќ тип на играч.

Честитки за Делпо, ја заслужи првата Мастерс титула, греота ќе беше ваков играч да е без Мастерс титула.

Крајно време беше некој да го победи тенискиот Јувентус, цела година ништо не игра и освојува турнири, алелуја налета на противник со мадиња, а не некој Чилиќ тип на играч.

Честитки за Делпо, ја заслужи првата Мастерс титула, греота ќе беше ваков играч да е без Мастерс титула.
Да те пратиме тебе без игра да освоиш некој турнир чим кажуваш лесно е?

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Не се резили

Класика поклон и choke

Не се резили

Класика поклон и choke
Си ги спаси Делпо меч топките поштено и тоа е тоа, мада не ни требаше да дојде до меч топки за Федерер и до трет сет али ајде. Со Борна беше очаен, со Шарди очаен, со Делбонис исто лош, во Ротердам играше просечно, на АО играше една класа послабо од лани.

Да те пратиме тебе без игра да освоиш некој турнир чим кажуваш лесно е?

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
Добро, да го пратиш Стефан нема да го освои ни аматерски турнир (гајба пиво за победникот), прочитај го делот каде што објаснува дека конечно добил саглам тенисер за противник, бидејќи таквите (Мареј, Ноле, Рафа итн.) се во пакет out of game и тоа баш во ист период т.ш. сигурно не очекуваше еден пилиштар Чорич да го победи иако имаше се во свои раце.

Си ги спаси Делпо меч топките поштено и тоа е тоа, мада не ни требаше да дојде до меч топки за Федерер и до трет сет али ајде. Со Борна беше очаен, со Шарди очаен, со Делбонис исто лош, во Ротердам играше просечно, на АО играше една класа послабо од лани.

Ова е најслабиот турнир на Фед оваа година, а богами од претходната. Од ова послаб беше само на USO кога грбот му праеше фрки. Како и да гледаш, да се вратиш и да сервисаш за меч вс ваков Делпо, со дно тенис во прв сет е огромно достигнување, Делпо играше со 95% Фед ни со 70% со исклучок на неколку гема, и 3-от сет до последните 2 гема.

Ако игнорираме се што се случи, овој меч беше класичен поклон, нешто у стил на мечевите вс Ноле и Делпо на USO, не сакам да кажам дека Делпо не заслужи, очигледно изигра маестрално, ама да се вратиш од се тоа и да имаш 40-15, и да не погодиш асален сервис 20-на топки по ред во следните гемови е ништо други него mental breakdown.

Ова е најслабиот турнир на Фед оваа година, а богами од претходната. Од ова послаб беше само на USO кога грбот му праеше фрки. Како и да гледаш, да се вратиш и да сервисаш за меч вс ваков Делпо, со дно тенис во прв сет е огромно достигнување, Делпо играше со 95% Фед ни со 70% со исклучок на неколку гема, и 3-от сет до последните 2 гема.

Ако игнорираме се што се случи, овој меч беше класичен поклон, нешто у стил на мечевите вс Ноле и Делпо на USO, не сакам да кажам дека Делпо не заслужи, очигледно изигра маестрално, ама да се вратиш од се тоа и да имаш 40-15, и да не погодиш асален сервис 20-на топки по ред во следните гемови е ништо други него mental breakdown.
Абе види, океј е ова што го кажуваш, ама паричката има и друга страна, што ако Делпо ја искористеше меч топката? :) Те сфаќам што сакаш да кажеш, дека три меч топки не искористи Фед на свој сервис, ама реално Делпо изигра мадесто и сам спаси се, не чекаше пичкарски грешки.

Мило ми е што се враќа стариот Делпо, почна бекенд да удира и одма доаѓаат резултатите, два турнира по ред, се надевам дека нема тука да застане. Федерер ми личи дека лека полека почнува да тоне, ова што го игра сезонава нема благе везе со лани.

federer odamna go neam videno vaka da manifestira nervoza na teren, sto bi rekle na ovie temi, seljacki, retkost e da se gleda vaka da reagira nervozno pa i so pcofki nakaj sudijata otkako go zema vtoriot set.
A sto e najtragicno, ne bese vo pravo voopsto, se iskara zdravo so sudijata radi pobaran challenge na delpotro za koj ne primeti deka e pobaran navremeno bidejki se svrte so grb da slavi.
Servirase za set u tajbrejk i iservira as, dvajcata se upatija kon svoite mesta i ne zabeleza deka delpotro smesta pobara challenge otkako go udri topceto i istoto zavrsi u aut, ne ni padna na teren a veke ja krena rakata za challenge, ali ni on ne bese ubeden deka ke mu pomine pa veke trgna da sednuva.
Video pregledot malce zakasni samo, poradi reakciite na publikata, veke pocna da se slavi setot i retko koj primeti deka e pobaran challenge.
Posle ova servirase pola metar u aut za dupla ama nekako go zema setot ali ne prestana da debatira so sudijata do kraj na mecot, netipicno za nego, obicno e laden ko spricer.

Иначе вчера коментаторот најави (доколку е точно) дека Новак сепак ќе играл и Мајами. Значи стварно не ми е јасно што му треба ова, ќе јаде нов блам таму во таа спарина, кај така е физички слаб па уште тоа влагата кога ќе го удри, ќе неможе здив да земе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom