ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Јас порано многу го поштував Кеи, дури и еден од омилените играчи ми беше, али во последно време страшно ми иде на живци. Иако вака на прв поглед е кроток и мирен, сепак мислам дека е крајно арогантно створење и вчера посакував 6-0 6-0 да изгуби. Фраерот не знам дали сте приметиле али нема асално изгубен меч, под ова асално изгубен меч мислам на тоа без да побара МТО, да се фаќа за рамо, колено или некој дел од телото. Плус говорот на телото меѓу поените му е мизерија, вчера Новак мислам дека малце му се напна во вториот сет при еден од поените, па затоа и запињаше да му направи дупли брејк и да го реши побрзо мечот. Ај мрш ти ебам тоа арогантното копиле, исто и меѓу одредени поени прави некои “не е можно, не верувам да се деси ова“ фаци, као у стилу ја сум најдобар али види овој денес што погодува. Ти ебам тоа стаклениот играч, не може два турнира асално да поврзе.

Јас порано многу го поштував Кеи, дури и еден од омилените играчи ми беше, али во последно време страшно ми иде на живци. Иако вака на прв поглед е кроток и мирен, сепак мислам дека е крајно арогантно створење и вчера посакував 6-0 6-0 да изгуби. Фраерот не знам дали сте приметиле али нема асално изгубен меч, под ова асално изгубен меч мислам на тоа без да побара МТО, да се фаќа за рамо, колено или некој дел од телото. Плус говорот на телото меѓу поените му е мизерија, вчера Новак мислам дека малце му се напна во вториот сет при еден од поените, па затоа и запињаше да му направи дупли брејк и да го реши побрзо мечот. Ај мрш ти ебам тоа арогантното копиле, исто и меѓу одредени поени прави некои “не е можно, не верувам да се деси ова“ фаци, као у стилу ја сум најдобар али види овој денес што погодува. Ти ебам тоа стаклениот играч, не може два турнира асално да поврзе.
Kei preteruva so agresivnosta,strav mu e da vleze vo podolgi razmeni so Djovak I greshi,a vo prviot set tie dolgi razmeni generalno gi dobivashe.Sum primetil,generalno site teniseri izbegnuvaat dolgi razmeni so Djovak,dali izbegnuvaat so cel da ne se nashtima kako odminuva mechot,ama fakt e pak deka navistina Novak kako odminuva mechot se poprecizen e I go podiga zidot od negovata strana.Inaku,vo pravo si za Kei I negoviot body language,na pat e da go pomine Marej so negovata gluma od najdobrite vreminja.Nepobiten fakt , koj kako zastane na terenot sproti Djovak , se useruva , takov strav im ima vneseno , nerealno.

Kei preteruva so agresivnosta,strav mu e da vleze vo podolgi razmeni so Djovak I greshi,a vo prviot set tie dolgi razmeni generalno gi dobivashe.Sum primetil,generalno site teniseri izbegnuvaat dolgi razmeni so Djovak,dali izbegnuvaat so cel da ne se nashtima kako odminuva mechot,ama fakt e pak deka navistina Djovak kako odminuva mechot se poprecizen e I go podiga zidot od negovata strana.Inaku,vo pravo si za Kei I negoviot body language,na pat e da go pomine Marej so negovata gluma od najdobrite vreminja.Nepobiten fakt , koj kako zastane na terenot sproti Djovak , se useruva , takov strav im ima vneseno , nerealno.

fixed

Kei preteruva so agresivnosta,strav mu e da vleze vo podolgi razmeni so Djovak I greshi,a vo prviot set tie dolgi razmeni generalno gi dobivashe.Sum primetil,generalno site teniseri izbegnuvaat dolgi razmeni so Djovak,dali izbegnuvaat so cel da ne se nashtima kako odminuva mechot,ama fakt e pak deka navistina Novak kako odminuva mechot se poprecizen e I go podiga zidot od negovata strana.Inaku,vo pravo si za Kei I negoviot body language,na pat e da go pomine Marej so negovata gluma od najdobrite vreminja.Nepobiten fakt , koj kako zastane na terenot sproti Djovak , se useruva , takov strav im ima vneseno , nerealno.
Не е само против Новак, против сите игра така. Нема план Б, ако некој не му дозволи да напаѓа и да ја спроведува својата игра тогаш отиде возот у провалија. Новак да речеме има различен гем план за секој тенисер, затоа е и најдобар.

nole se vraka u madrid, neznam dal prethodno nekoj pishal za ova.

Still better than Nadal:icon_lol:..нека изиграат еден ревијален натпревар овај со лева а другиот со десна..барем атрактица ќе падни ако ништо друго :D

http://www.srbijadanas.com/clanak/n...tan-savet-za-federera-koji-je-sokirao-planetu

- Gledajući Đokovića u Majamiju shvatio sam da i ako se vratim u vrhunsku formu, da ću teško pobediti Novaka. Ne mislim da mogu ikad više da ga pobedim.
-Rodžer bi trebalo da me prati i da se uskoro povuče...

Толку беше од "ерава" ?Чим таков фајтер како Надал дава ваква изјава, не му се пишува добро на светскиов тенис.Ќе падне и гледаност и се.

Големиот "борец" Надал.

Пa не читaте декa е првoaприлскa шегa?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom