ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Zverev protiv Simon mnogu teshko,pimplachot ke go papsa I isfrustrira.Zverev e na startot na karierata,ima dve pateki ,I toa Delpo style ili Janovich style.Jas mislam deka ke e Janovich style.
Tuku, vecer ke e interesno ,Nadal-Monaco ,ako Rafa izgubi,treba poleka da razmisluva za penzija I da ne si go troshi ugledot , ili da proba da napravi dete,mozebi toa ke mu e presvrtnica

Brat prati go nole i ne se brukaj pls

Brat prati go nole i ne se brukaj pls
mule,shto rekol under ne zgreshil.Vremeto ke pokaze,ama moderniov tenis mnogu ne ,, saka,, dvometrashi.Kratkotrajni blesoci da,ama konstantnost ne.Povekje bi tipuval na Borna,Chung ili nekoj sl. za idniot broj eden ama teshko.Ne gledam vo mladive nekoj potencijal da prerasne vo terminator kako Rafa,Fed,Novak. Znam oti se razbirash povekje vo tenis od mene ama da se doobjasnam de[DOUBLEPOST=1455203781][/DOUBLEPOST]
Ѕверев нема допирна точка со Јанович ама ајде.
me mrzi da baram shto pishuvashe za Jirzi posle mastersot vo Pariz pred nekolku godini,imashe prognozi I superlativi povekje od sega za Zverev,ama ne ti zimam za zlo, poznat si po euforichni izjavi I brzo menuvanje na mislenjeto, vo zavisnost od rezultatite.Ti na eden turnir vo period od dva dena znaesh prvo da vozdignesh nekoj teniser do neboto za da posle dva dena go pravish retard

mule,shto rekol under ne zgreshil.Vremeto ke pokaze,ama moderniov tenis mnogu ne ,, saka,, dvometrashi.Kratkotrajni blesoci da,ama konstantnost ne.Povekje bi tipuval na Borna,Chung ili nekoj sl. za idniot broj eden ama teshko.Ne gledam vo mladive nekoj potencijal da prerasne vo terminator kako Rafa,Fed,Novak. Znam oti se razbirash povekje vo tenis od mene ama da se doobjasnam de[DOUBLEPOST=1455203781][/DOUBLEPOST]
me mrzi da baram shto pishuvashe za Jirzi posle mastersot vo Pariz pred nekolku godini,imashe prognozi I superlativi povekje od sega za Zverev,ama ne ti zimam za zlo, poznat si po euforichni izjavi I brzo menuvanje na mislenjeto, vo zavisnost od rezultatite.Ti na eden turnir vo period od dva dena znaesh prvo da vozdignesh nekoj teniser do neboto za da posle dva dena go pravish retard
Полека, може ќе освои Чилиќ уште некој Слем во кариерата.

Полека, може ќе освои Чилиќ уште некој Слем во кариерата.
tochno,I mene me fati euforija posle shamaranjeto shto Marin im go priredi na Fed I Kei na USO,pa promashiv vo prognozata za ponatamosniot razvoj na negovata kariera, I pouchen od iskustvoto so nego,pa I so Delpo,pa eve I Milosh,vi gi namaluvam prognozite za Zverev,oti kako shto igra maliov,mislam deka ke e copy/paste so Marin,dodusha mislam deka ako gi stigne brojkite na Marin,prijatno ke sum iznenaden

tochno,I mene me fati euforija posle shamaranjeto shto Marin im go priredi na Fed I Kei na USO,pa promashiv vo prognozata za ponatamosniot razvoj na negovata kariera, I pouchen od iskustvoto so nego,pa I so Delpo,pa eve I Milosh,vi gi namaluvam prognozite za Zverev,oti kako shto igra maliov,mislam deka ke e copy/paste so Marin,dodusha mislam deka ako gi stigne brojkite na Marin,prijatno ke sum iznenaden

Sea pak ne mi e nisto jasno ednaska vikas janowicz mode ednaska delpo mode sea cilic mode odlucise kakov igrac ke e zverev pa pisi konecna odluka...

Борна ми е сличен на Монфилс, на изглед вака личи ко да е спремен за 20 сета да изигра, а уствари не може повеќе од 2 сета во полн ритам. Милион пати до сега се има физички распаднато, а зошто е тоа така не знам...

Ѕверев има шанси утре против Симон, одличен е сезонава Саша, има напреднато многу. Најмногу фасцинира тоа што е страшен ударач а не се троши премногу, него сето тоа што го игра е чист талент. Го гледав и Фриц вчера, лудница од играч и он, ако го додадеме тука и Рублев, па и Чунг и Борна, дефинитивно нема зима за тенисот после Ноле, Рафа, Роџер и Енди.

Фриц го немам гледано ама вака по резултатит шо го пратам, има потенцијал и во него. :) Во глобала тие се 5-6 играчи кои треба да ги заменат овие. Колку и каде ќе завршат тоа зависи од нив.
А за Ѕверев еве и сега го гледам со Симон и баш го прави тоа шо го рече, дека е удирач а не се троши многу. Многу одмерен и прецизен удар има. Само да поработи на ритернот мислам дека му претстои светла кариера.

Zverev protiv Simon mnogu teshko,pimplachot ke go papsa I isfrustrira.Zverev e na startot na karierata,ima dve pateki ,I toa Delpo style ili Janovich style.Jas mislam deka ke e Janovich style.
Tuku, vecer ke e interesno ,Nadal-Monaco ,ako Rafa izgubi,treba poleka da razmisluva za penzija I da ne si go troshi ugledot , ili da proba da napravi dete,mozebi toa ke mu e presvrtnica
Како иде со фрустрациите не те прашав? :icon_lol:
Абе глеаше ли ти што играше денес Ѕверев???? Го глеаше ли идниот број еден објасни ми??? Што беше она од детено бе??? КАков тенис мајко мила, какво ниво, секоја чест:drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk:
47 винери му акна на Симон, се врати после брејк заостанување во третиот сет, покажа муда, покажа карактер, покажа се што може да се покаже. Ајде и утре нека ја разбие онаа црна гнаса наречена Монфилс, 1000 0000 пати е поквалитетен од него.

Феноменална партија на Ѕверев. Ако тренира како што треба, дефинитивно од него ќе биде број 1 тенисер. На 18 години има буквално се, а најбитно од се е што има ментална снага, нешто што 2/3 од топ 15 играчите моментални го немаат.
Тешко ќе е утре против Монфис првично заради физичката состојба на Ѕверев кој цел трет сет го играше под грчеви.

Vau, go pobedil broj 1 teniserot Simon, pa velicenje do nebo.
Cekajte malce..

За 18 годишен играч направи и многу повеќе од доволно за да ме убеди дека има ПОТЕНЦИЈАЛ да биде врвен играч од него. Е сега дали ќе го искористи потенцијалот ќе видиме.

Па “тенисерот број 1 Симон“ ќе го победеше моменталниот број 1 пред две недели, така да не хејтајте за џабе. Треба слеп да си и неписмен од тениски аспект па да кажеш дека Ѕверев не е лудило од играч. Нормално, утре може нога да скрши и никад тенис да не заигра, може и да почне да се дрогира и курви да ебе па да не му е до тенис, тоа не може никој да го знае, нели? Али судејќи според ова што го гледаме до сега ова е брутално и дефинитивно ќе биде број 1 во иднина. Некој да е волку технички добар на 18 години, а пред се и ментално, немам видено од времето на Надал, со тоа што Рафа не беше технички ни близу до Ѕверев, он физички газеше.

Леле добро, друго е да се игра на гренд слем, друго е да се игра на турнир од 250/500, мотивација е поголема нормално за првото, башка Симон играше со број 1 тенисерот во свет додатен мотив за да одигра добро, и што ќе излезе дека Зверев може да го победи или да се држи добро против Новак?

Не, него ти правам некоја можеби и глупа паралела, за да ти доловам дека не е баш лесно да се победи Симон. А за волја на вистината Симон денес играше одлично, нит грешеше, нит бутур, а погодуваше ненормални пасинзи и удари. Значи на смарач како Симон да му забиеш 47 винери, 20 од бекенд, значи повторувам 20 од бекенд, и да го надиграш у размените, па мислам не е баш мала работа. А пази, има 18 години, што ли ќе биде кога ќе ојача физички и нормално играчки?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom