ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
во моментов Симон го јаде немиен од Дастин Браун,пријави силување :pusigo:

Како бе овој мртвиот зеде 2 сета против Новак,дудук! Ништо не знае!

Rafael Nadal won the Wooden Spoon at the Australian Open this year. A player is said to have won the wooden spoon when in a part of the main draw from the first round until the final, a player wins a round and then loses in the following round. The winner of this award is the first player who lost.

Rafael Nadal wins Australian Open Wooden Spoon

To be clear: Rafael Nadal lost to Verdasco, who was defeated by Dudi Sela, who was beaten by Andrey Kuznetsov, who lost to Gael Monfils in the fourth round. The Frenchman was then beaten by Milos Raonic, who lost the semi-finals to Andy Murray, who could not do anything against the Serb Novak Djokovic in the final.

златна папуча :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:

No Federer and no Murray in Dubai this year. Djokovic, Stan & Berdych will headline the field #atp #ddftennis

Richard Krajicek has negotiated with Djokovic, Wawrinka & Berdych, but they won't be available for Rotterdam next week.

Nick Kyrgios out of Rotterdam with an elbow injury. That, along with the Fed, is two blows to that 500 tournament

98dcc9d4e9d321ab76393891daf4a035.jpg

Checking out Rio hotels during Olympics. This is *literally* that one apartment from Broad City.

Браун и СЕ е можно,изгледа марата му е прва лига шо ја зема последно време

Овој Баутиста Агут се враќа да му ебам тоа Шпанската семка,Жил Милер само нешто мумла и се буни. :D Како иде само у живо сервис од 209km/h. Не ми е јасно како Виктор троицки е тенисер само... :D

Иначе има нова технологија, дигитално потфрлување на паричката... :D

1492091ad069ec4b7bd984a54cff797b.jpg

40f389fe8dab5a4e0647b1dcbecda386.jpg

aa6c48187d8a4b3afa120d167c4fc7ed.jpg

7195e4e2f09bae61c85f986717f91fce.jpg

83ba737baa3d3f911c683ec4318877d2.jpg

e0d8589a5a1e9c2936f1c3f505bc655a.jpg

кој потенциал и репертоар на удари ги има Чорич али уште колку муви треба да лапа не е свесен ни самиот да стигне до она што навистина го може

Борна го изигра веројатно најдобриот сет во последниве година и кусур, апсолутно се живо му функционираше, спаси дури 10 сет топки и успеа да го добие првиот сет во тај брек. Форхендот му е доста подобрен, порано ја фаќа топката, а и доста смирено делуваше во критичните моменти.

Какво лудило од играч е Ѕверев, неверојатно. Ликот лупа флет бекенд дијагонала у сервис поле хахахахаах. Практично нема дупка во играта освен ритернот кој со текот на времето ќе дојде сам по себе, стварно е огромен потенцијал. Кога ќе созрее повеќе, а и кога ќе ојача физички има да ги гази сите.

Какво лудило од играч е Ѕверев, неверојатно. Ликот лупа флет бекенд дијагонала у сервис поле хахахахаах. Практично нема дупка во играта освен ритернот кој со текот на времето ќе дојде сам по себе, стварно е огромен потенцијал. Кога ќе созрее повеќе, а и кога ќе ојача физички има да ги гази сите.

Уште од лани велев дека за мене Ѕверев е најпотенцијал од "младиве". Само нормално, отсега па за да стане врвен играч (Грен Слем шампион) треба да се окози од тренирање.[DOUBLEPOST=1455140313][/DOUBLEPOST]Гледам Борна ставил некое мускулче плус од лани.

Последно уредено:
Уште од лани велев дека за мене Ѕверев е најпотенцијал од "младиве". Само нормално, отсега па за да стане врвен играч (Грен Слем шампион) треба да се окози од тренирање.[DOUBLEPOST=1455140313][/DOUBLEPOST]Гледам Борна ставил некое мускулче плус од лани.
Борна ми е сличен на Монфилс, на изглед вака личи ко да е спремен за 20 сета да изигра, а уствари не може повеќе од 2 сета во полн ритам. Милион пати до сега се има физички распаднато, а зошто е тоа така не знам...

Ѕверев има шанси утре против Симон, одличен е сезонава Саша, има напреднато многу. Најмногу фасцинира тоа што е страшен ударач а не се троши премногу, него сето тоа што го игра е чист талент. Го гледав и Фриц вчера, лудница од играч и он, ако го додадеме тука и Рублев, па и Чунг и Борна, дефинитивно нема зима за тенисот после Ноле, Рафа, Роџер и Енди.

Zverev protiv Simon mnogu teshko,pimplachot ke go papsa I isfrustrira.Zverev e na startot na karierata,ima dve pateki ,I toa Delpo style ili Janovich style.Jas mislam deka ke e Janovich style.
Tuku, vecer ke e interesno ,Nadal-Monaco ,ako Rafa izgubi,treba poleka da razmisluva za penzija I da ne si go troshi ugledot , ili da proba da napravi dete,mozebi toa ke mu e presvrtnica

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom