ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Федал нема да биде воопшто атрактивно како некогаш, вообичаен меч со многу грешки.

Ова што Надал го игра месецов е најдобар тенис што го игра цела година...а тоа кажува многу пошто не игра ништо посебно, се мачи со фаци ко Росол и губи сервис гејмови ко да е Шарапова.

Ама добро, нема ваљда Федерер да заебе работа после, па да гледаме уште еден Федал, и апдејтирана верзија на сликава другиов месец
Идеме малце со #humor#tumor
neZZy9N.jpg

Ова што Надал го игра месецов е најдобар тенис што го игра цела година...а тоа кажува многу пошто не игра ништо посебно, се мачи со фаци ко Росол и губи сервис гејмови ко да е Шарапова.

Ама добро, нема ваљда Федерер да заебе работа после, па да гледаме уште еден Федал, и апдејтирана верзија на сликава другиов месец
Се мислам дека на 24.октомври следната година ќе има апдејт на сликата али ајде... надевајте си се...
Шала на страна, Федерер фаворит во финалето, квотите ако сте виделе се во однос 1.35 - 3 одприлика значи Федерер според букмејкерите има околу 70% шанси, наспроти оние 30% кои ги има Рафа. Реален сооднос, како што многу пати имам кажано, не грешат воопшто, ако Надал игра добро, има некои шанси, не е без значителни шанси да речиме како против Новак. Генерален проблем на Надал беше слабиот старт и тоа на цел турнир, се дешаваше такво нешто и во Шангај и тоа многу често... се надевам дека утре нема да стартува со губење на сервис како што беше случај на секој од мечевите во Базел годинава...
Малку подетална статистика, јасно е дека не е само моменталната форма причина за вака голема фаворитска улога. Знаеме сите дека после тревата, играта во сала исклучително му одговара на Роџер, а не може тоа да се каже за Надал. Ова за нив ќе биде шести меѓусебни дуел во сала, претходните 5 завршиле со скор 4-1 за Роџер. Сите 5 меча им се на завршниот турнир каде играат 8те најдобри, 2 пати во Шангај и 3 пати во Лондон. Единствена победа на Надал е од пред 2 години во Лондон во 2 сета кога Федерер имаше доста лоша сезона и беше прашање дали ќе го обезбеди местото на овој турнир. Сите други мечеви ги доби Федерер, по 2 и во двата града, а можам да речам доста убедливо.
2006 Shanghai - Federer 64 75
2007 Shanghai - Federer 64 61
2010 London - Federer 63 36 61
2011 London - Federer 63 60
2013 London - Nadal 75 63

@The King of Clay "надевајте си се"

а бе види, ја сум за Надал, и сметам дека еве ни Федерер не изгледа така незапирливо...ама реално Федерер ми е фаворит за мечов. И тоа онака..апла фаворит.

Јас не би го отпишувал Надал толку бргу. Федерер не игра кој знае што на турниров, веќе изгуби два сета, плус ќе игра под протисок. Едно затоа што е дома, друго затоа што има фобија од Надал а денес сите очекуваат тој да победи. Дури и би уплатил на Надал на овој коефициент кој е понуден. Федерер не е Џокович во моментов за вакво потценување на Надал.

Надал е очаен сезонава но сепак не го отпишувам во било кој дуел можда само со Новак, бтв знаејќи го меѓусебниот скор со Федерер дефинитивно има шанси, тој факт од двоцифрена разлика во меѓусебните дуели психолошки го вози Роџер, и да, плус притисокот да го освои овој турнир на домашен терен.

Ја сум увек за Федерер, сепак мислам дека ќе ја освои титулата.

у курац како ми фалеше ова
утакмичиште

алал им вера и на двајцава..Надал пак си игра солидно. Топ...ајде сега во Париз да се случи чудо па пак двајцава да играат финале.

:cuc:

Од атмосфера...до судење...до играње..публика....ма све..филмско срање беше ова..алал! :cuc:

Рафа ја заеба работата на гемот кога беше 4-3 во третиот сет, не за друго ја имав H2 3.5 и ме падна само тој на тикетот за пола гем, алал да му е. :D За да ми е поголема мака, во Mozzart претходно H2 4.5 на помала квота, ама не ги стигнав во 13 30 фудбалите македонска лига, нормално влезе тој тикет. Потоа дилемата беше дали 22.5+ или H2, се одлучив на недобитната варијата, за жал.
Што се однесува до мечот, Федерер видно подобар, имаше некои грешки, меѓутоа 44 винери... тоа доволно говори дека заслужи да победи иако Надал сигурно можеше повеќе, посебно во третиот сет бидејќи имаше и 15 30 на 3-3, а и блиску беше до брејк и на 5-3 ако одиграше барем малку поризично и поквалитетно. Рафа имаше 21 винер и 20 неизнудени грешки, послаб биланс од Федерер меѓутоа и не така лошо бидејќи играше против Федерер, а можеше и во 2 сета да изгуби претходно. Значи не е чудо поразов, 6ти дуел во сала, 5та победа на Федерер. Ова се случуваше и кога Рафа играше баш како што знае, така да, повеќе среќа од јануари, али ајде да видиме што може да ни понудат уште во Париз и Лондон. :)
Честитки за Федерер и неговите навивачи. :)

За мене неочекуван резултат, мислев дека 2-0 ќе тепа Федерер. Искрено презадоволен сум од Надал, покажува конечно знаци на живот и мислам дека е на прав пат кон потполно враќање. Форхендот конечно го удираше како што знае, и од бекенд е солиден, уште да ги смали осцилациите кои од меч во меч се се помали и се ќе биде во ред. Вториот сет Рафа практично го украде, Федерер беше подобар но Рафа ги играше подобро клучните поени.
Сега во Париз и Лондон да собере што е можно повеќе бодови и од АО да почне комплетното враќање на стариот добар Рафа.

Честитки за Роџеровци.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom