ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Излезе жребот за Хамбург 2015. Турнир од категоријата АТП 500. Се игра на земја, прв носител ќе биде Надал. Интересно е тоа што нема слободни играчи во првото коло, па така Рафа ќе го почне турнирот веднаш од самиот старт, а доби многу тешка задача, треба да игра против Фернандо Вердаско. Годинава играа еднаш во Мајами, 2-1 победи Вердаско. Во 6 одиграни дуели, 5-1 за Надал, сите победи му се без изгубен сет, а пораз има во Мадрид 2012 во 3 сета (на сината земја).

Покрај Надал, останатите носители на турнирот се :
  • Робредо (2)
  • Баутиста (3)
  • Сепи (4)
  • Куевас (5)
  • Монако (6)
  • Гарсиа Лопез (7)
  • Фоњини (8)
Се на се, треба да се очекува интересен турнир. Некои играчи кои имаат послаб ранкинг исто така се на турнирот. Еве неколку интересни мечеви од првото коло :
  • Nadal - Verdasco
  • Seppi - Klizan
  • Almagro - Ramos
  • Bautista - Coric
  • Monaco - Gulbis
  • Robredo - Zverev A.
Покрај најсилниот турнир следната недела, ќе се играат и турнирите во Гштад и Атланта. Секако првиот што е во Европа ќе биде на земја, а онај во САД на тврда подлога.

Носители во Гштад (од лево на десно од прв до осми) : Иснер, Посписил, Сок, Манарино, Багдатис, Џонсон, Мулер, Бекер.

Носители во Гштад (од лево на десно од прв до осми) : Гофан, Лопез Ф. , Тием, Андухар, Белучи, Соуса, Карено Буста, Гиралдо.

Пренос ќе има од турнирот во Хамбург, цел турнир на каналите на СпортКлуб. Од петок па до недела т.е. од четврт финале до финале, истиве канали ќе ги пренесуваат мечевите од Гштад и Атланта. :)

Беноа факинг Пер освои титула.:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Po mene eden od najdobrite dvoracni bekendi na atp turot I eden od najretardiranite igraci. :D[DOUBLEPOST=1437938472][/DOUBLEPOST]Thiem so fenomenalna igra go izmete terenot so Sousa I stigna do svojata prva ATP titula. Interesno e sto Thiem stigna do titulata otkako vo prvite dva meca negovite protivnici mu gi predadoa mecevite. Prakticno so samo dva dobieni meca ja osvoi titulata. :D
Sleduvaat Tomic I Manarino vo Bogota.

Последно уредено:
Го следев турнирот во Баштад, и баш ми е мило за Пер. Оваа недела Пер покажа дека е неверојатен талент. Штета што во главата е празен, инаку дефинитивно има игра за топ 10 играч. Исто и Саша Зверев имаше одличен турнир (загуби во полуфинале од Робредо), и се надевам дека после повредата, ќе успее најпрво да влезе во првите 100, а потоа да биде се подобар и подобар.

Зверев имал повреда. o_O

Мило ми е за Беноа , ја заслужи титулата. :aplauz:

Го гледав денеска третиот сет меѓу Беноа и Филип... таков бехенд како на Пер не сум видел, повише си верува у бехендот него у форхендот, 45+ винери а Филип имаше околу 10 само.

Во Баштад и денеска немаше психолошки падови, напротив цело време си се мотивира, можеби ке тргне на подобр за него, инаку мислам дека Баштад го освои без изгубен сет. :D

Рафа го гледав првиот сет и мислев дека ке изгуби од Нандо денеска...форхендите му беа како drop shots многу плитко играше, ама гледам натака се оправил...му фали самодоверба многу на човекот.

Рафа го гледав само првиот сет вчера, потоа резултатски изгледа дека лесно ја завршил работата откако се спаси во првиот гејм од вториот сет. Мислам дека ќе ја освои титулата тука, нема некои посериозни кандидати да му се спротистават, можеби Вердаско беше најголемиот.

Беноа Пер и денеска направи благо изненадување, иако според резултатот цело време Робредо контролираше во трет сет, некако успеа да го приведе мечот до крај и оствари нова победа, повторно во 3 сета. :) Ако продолжи вака може да биде многу опасен.

Сеа му текна да игра на психопатот, ама таман Надал уште од таков случај нема изгубено годинава па се крчка лека полека финале. :D

http://www.tennis.com/pro-game/2015...ut-of-montreal-tournament/55783/#.Vbnq_dKqqkp

Лани Цонга го освои, во финале го победи Роџер?

Вчера во Атланта, Енди Родик се врати од пензија, за да игра дубл со неговиот пријател Марди Фиш. Фиш и Родик ги победија Марај и Лу со 2-0 во сетови.

Надал е изгледа пионир во носењето саат на рака за време на меч. Барем јас до сега немам видено некој друг.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom