ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
961cf14c91975a4fecc31f2143d602ae.jpg

Еве го младичот :D
Добар тенис од него денеска,да се надеваме дека ќе догура далеку на Вимблдон.
:cuc:

29D70F7700000578-3133433-image-m-16_1434899428033.jpg

Во своето љубилејно 50то АТП финале, Енди Мареј ја освои својата 34та титула на турнирот во Квинс кој за прв пат е од категоријата 500, убедливо и заслужено победувајќи го Андерсон со 6-3, 6-4. Мареј одигра фантастично финале во кое не му дозволи нити една брејк шанса на противникот. И општо, Енди одигра одличен турнир, во кој загуби само еден сет, и има одлична подготовка пред Вимболдон. Ќе отидам до таму, па ќе кажам дека овој Мареј е во подобра форма од "тој" во 2013 година, кога го освои Вимболдон. Е сега, дали ќе продолжи со вакво темпо и таму, и дали ќе е доволно, ќе видиме.
Засега оваа сезона Мареј има 3 титули од тоа од категориите 250, 500 и 1000. Се надевам дека за 3 недели ќе ја прослави и онаа најголемата. :)

Умрела ѓупката што ви ги фали фаворитите а? :D

Браќата Мелцери утре во првото квалификациско коло на Вимблдон.Каква случајност човече.:D

За мене Мареј игра најатрактивен тенис на трева, иако не на класичниот начин на кој што се игра на трева, како Федерер на пример. Вистинско уживање е да се гледа Мареј на трева, би сакал да освои уште еден Вимблдон.

Браќата Мелцери утре во првото квалификациско коло на Вимблдон.Каква случајност човече.:D

Jas mislam deka ke sednat na masa i ke napravat konstruktiven muabet i ke se slozat deka podobri se sansite jurgen da tepa vo mecov za da moze da se plasira na wimbledon nego gerald taka da utre pobeda na jurgen siguren bet

Заслужено Мареј и Федерер кралови на најважните турнири на трева, АТП 500 турнири изминатата недела. Честитки за нивните фанови.

Одиграа и двајцата на ниво, супер тенис, Мареј многу не го гледав, повеќе зборувам за Федерер бидејќи имав шанси да го гледам сите мечеви. Избегна пораз за влакно од Колшрајбер, меѓутоа видно беше подобар од Германецот во тој дуел. За тоа колку е голем покажаа двата ас сервиси денес против Сепи на 15-40 при *4-5 во првиот сет, спаси 2 сет топки. За понатаму да не зборувам, скоро да беше рутина.
Не знам колку ќе му е исто на грен слем, се работи за многу поисцрпувачки мечеви, меѓутоа можеби заслужува улога на благ фаворит, секако после Ѓоковиќ и Мареј, но нека не ве чуди доколку ги победи и двајцата.
Надал одигра на моменти лошо против Долгополов, тоа го чинеше и меч, од друга страна Долгополов блескаше кога беше најпотребно, посебно во третиот сет при пресвртот.
Не очекувам дефинитивно многу на Вимблдон од него, сепак ако ме изненади ќе ми биде многу мило.

Прегледај го приврзокот 123252

Во своето љубилејно 50то АТП финале, Енди Мареј ја освои својата 34та титула на турнирот во Квинс кој за прв пат е од категоријата 500, убедливо и заслужено победувајќи го Андерсон со 6-3, 6-4. Мареј одигра фантастично финале во кое не му дозволи нити една брејк шанса на противникот. И општо, Енди одигра одличен турнир, во кој загуби само еден сет, и има одлична подготовка пред Вимболдон. Ќе отидам до таму, па ќе кажам дека овој Мареј е во подобра форма од "тој" во 2013 година, кога го освои Вимболдон. Е сега, дали ќе продолжи со вакво темпо и таму, и дали ќе е доволно, ќе видиме.
Засега оваа сезона Мареј има 3 титули од тоа од категориите 250, 500 и 1000. Се надевам дека за 3 недели ќе ја прослави и онаа најголемата. :)
Извини брат вака што упаѓам ама многу ме насмеа моментов. :lolzz::lolzz:

Не знам само зошто му се извинуваш на модератор4ево со врски?

Доброволци за да отворат тема за Вимблдон? Или слаба работа?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom