- Член од
- 23 август 2010
- Мислења
- 40.552
- Поени од реакции
- 119.542
Па ете му утре шанса со Ферер, нема што да изгуби, може само да добие. Досега ме фасцинираше со неговата ладнокрвност, сакам и утре да е така па макар изгубил убедливо.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па ете му утре шанса со Ферер, нема што да изгуби, може само да добие. Досега ме фасцинираше со неговата ладнокрвност, сакам и утре да е така па макар изгубил убедливо.
Не мора ништо да значи тоа, ипак 17 години има и никогаш до сега не се сретнал со играч што игра такво ниво на тенис како што игра Ферер. Не би ме чудело воопшто и сценарио во кое малиот убедливо губи, али потајно се надевам дека ќе изигра добро и дека нема лесно да се даде.Ако утре изгуби убедливо, значи дека не бил ладнокрвен.![]()
И пораз од Ферер вочетвртфиналетополуфиналето ќе е премија за Ѕверев, се разбира дека ќе се бори момчето и не го отпишуваме пред време, има некои си шанси, најмногу поради тоа што Ферер не блеска во последно.
Го гледавме типчево овде во Хамбург повеќе мечеви, а мене искрено повеќе ме интересира како ќе се однесува на тврда подлога... се надевам дека ќе му дадат организаторите по америчкиве серии по некоја вајлд карта, а искрено се надевам дека ќе избори учество во главниот жреб на US Open па да видиме како стои со 17 години на грен слем.
Уште еден 17 годишенДолгополов иде под нож, ќе отсуствува 2 месеци, ќе прави операција на коленото.
Троицки се врати со победа и му посакувам што повеќе успеси за што побрзо да се врати во топ 100 и да не се влече по Челенџерите и Фјучерсите.
Борна Чорич денес го победи Роџер Васелин од Франција со 2-0 во сетови, 6-2 6-4. Уште еден млад тенисер со добро издание на еден турнир.Во последно време се повеќе и повеќе младите тенисери остваруваат победи над подобро пласирани и поискусни противници, па беше и време да бидеме реални.
![]()
Од сите овие под 18 што се за мене Ѕверев е убедливо најдобриот и човек што највеќе ветува. Е сега како ќе се одвива неговата кариера ќе видиме...Уште еден 17 годишенКонечно по 10 години да се појави некој што ветува.