ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Па ете му утре шанса со Ферер, нема што да изгуби, може само да добие. Досега ме фасцинираше со неговата ладнокрвност, сакам и утре да е така па макар изгубил убедливо.

Па ете му утре шанса со Ферер, нема што да изгуби, може само да добие. Досега ме фасцинираше со неговата ладнокрвност, сакам и утре да е така па макар изгубил убедливо.

Ако утре изгуби убедливо, значи дека не бил ладнокрвен. :)

Ако утре изгуби убедливо, значи дека не бил ладнокрвен. :)
Не мора ништо да значи тоа, ипак 17 години има и никогаш до сега не се сретнал со играч што игра такво ниво на тенис како што игра Ферер. Не би ме чудело воопшто и сценарио во кое малиот убедливо губи, али потајно се надевам дека ќе изигра добро и дека нема лесно да се даде.

Ферер не е во најдобра форма губеше сетови од Сепи и Кукушкин, на претходниот турнир изгуби 2-0 од Берлок така да не е без шанси Зверев, има шанси да земе сет па дури и да победи ако одигра како во претходните мечеви

И пораз од Ферер во полуфиналето ќе е премија за Ѕверев, се разбира дека ќе се бори момчето и не го отпишуваме пред време, има некои си шанси, најмногу поради тоа што Ферер не блеска во последно.

Го гледавме типчево овде во Хамбург повеќе мечеви, а мене искрено повеќе ме интересира како ќе се однесува на тврда подлога... се надевам дека ќе му дадат организаторите по америчкиве серии по некоја вајлд карта, а искрено се надевам дека ќе избори учество во главниот жреб на US Open па да видиме како стои со 17 години на грен слем.

Последно уредено:
И пораз од Ферер во четвртфиналето полуфиналето ќе е премија за Ѕверев, се разбира дека ќе се бори момчето и не го отпишуваме пред време, има некои си шанси, најмногу поради тоа што Ферер не блеска во последно.

Го гледавме типчево овде во Хамбург повеќе мечеви, а мене искрено повеќе ме интересира како ќе се однесува на тврда подлога... се надевам дека ќе му дадат организаторите по америчкиве серии по некоја вајлд карта, а искрено се надевам дека ќе избори учество во главниот жреб на US Open па да видиме како стои со 17 години на грен слем.

Fixed.

Е туку така ако ја остави а 9 години у врска се свака му част на Рафа...

Аман бе ќе излезе човек со другари и одма раскинал :D

Долгополов иде под нож, ќе отсуствува 2 месеци, ќе прави операција на коленото.

Троицки се врати со победа и му посакувам што повеќе успеси за што побрзо да се врати во топ 100 и да не се влече по Челенџерите и Фјучерсите.

Борна Чорич денес го победи Роџер Васелин од Франција со 2-0 во сетови, 6-2 6-4. Уште еден млад тенисер со добро издание на еден турнир. (y) Во последно време се повеќе и повеќе младите тенисери остваруваат победи над подобро пласирани и поискусни противници, па беше и време да бидеме реални. :)

Долгополов иде под нож, ќе отсуствува 2 месеци, ќе прави операција на коленото.

Троицки се врати со победа и му посакувам што повеќе успеси за што побрзо да се врати во топ 100 и да не се влече по Челенџерите и Фјучерсите.

Борна Чорич денес го победи Роџер Васелин од Франција со 2-0 во сетови, 6-2 6-4. Уште еден млад тенисер со добро издание на еден турнир. (y) Во последно време се повеќе и повеќе младите тенисери остваруваат победи над подобро пласирани и поискусни противници, па беше и време да бидеме реални. :)
Уште еден 17 годишен :D Конечно по 10 години да се појави некој што ветува.

Уште еден 17 годишен :D Конечно по 10 години да се појави некој што ветува.
Од сите овие под 18 што се за мене Ѕверев е убедливо најдобриот и човек што највеќе ветува. Е сега како ќе се одвива неговата кариера ќе видиме...

Денеска квалификации во Атланта, Де Балер - Диез, утре во главен ждреб истава двојка WTF ??? :eek:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom