ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Знае некој зашо предал Крајинович? Пошо не бев дома не глеав,а видов сеа нешо предал... баш штета за него.

За мене иден број 1 за едно 5-6 години. Веќе со 17 години е готов производ, јак од сите крила. Ме воодушеви Ѕверев, браво за него. Ниту еднаш не испаничи во текот на мечот против Гиралдо...

Едит: Пререкување левел не знам веќе што да кажам.

За топ 3 потребна е многу силна ментална снага, за тоа треба повеќе да го гледаме момчево, сепак е рано на основа на еден турнир да кажеме дали би можел нешто повеќе од пласман меѓу првите 10. Се надевам дека уште сега, оваа година ќе игра на мастерсиве во Канада и Америка па да видиме дали би можел нешто поконкретно да одигра и на тврда подлога. :)

za mastersot vo Toronto na listata na igrachi go ima i Delpo deka ke nastapi . Ima li nekoe oficijalno info da znae nekoj ili potvrda od timot na Delpo.Pochna da mi nedostasuva negoviot slow motion megju servisite.

Зверев најмалку сакал да игра на земја.Доста агресивно игра така да,веројатно добро ќе се снајде на Американскава турнеа.

Искрено, прв натпревар ми е како го пратев Зверев денеска, и можам да кажам дека е готов производ. Одличен сервис, силни и прецизни удари, за неговата висина доста покретен. Е сега на мрежа не ме убеди многу, ама во се друго е супер. Плус и психички е стабилен се гледа одма тоа. Засега единствената светла тениска звезда.

Искрено, прв натпревар ми е како го пратев Зверев денеска, и можам да кажам дека е готов производ. Одличен сервис, силни и прецизни удари, за неговата висина доста покретен. Е сега на мрежа не ме убеди многу, ама во се друго е супер. Плус и психички е стабилен се гледа одма тоа. Засега единствената светла тениска звезда.
И Киргиос ќе го биде. :)

Ипак уше многу искуство му фали на Зверев... денеска се распаѓа на терен...

За топ 3 потребна е многу силна ментална снага, за тоа треба повеќе да го гледаме момчево, сепак е рано на основа на еден турнир да кажеме дали би можел нешто повеќе од пласман меѓу првите 10. Се надевам дека уште сега, оваа година ќе игра на мастерсиве во Канада и Америка па да видиме дали би можел нешто поконкретно да одигра и на тврда подлога. :)
Има време да, али кажи ми еден играч во последниве 7-8 години што на негова возраст играл вака и на вакво ниво...
Малиот е во 1/4 финале на турнир од серијата 500, ги победи Јужњи (1/2 финалист на Грен Слем), Робин Хасе и Гиралдо (топ 50 играчи). До сега покажа одлична стабилност, не затрепери во ниту еден момент. Ме фасцинира што е јак од сите крила, бекендот му ѕвони, форхендот му е екстра убоит, за сервата да не зборам. Сега за сега единствена слабост што е така поочигледна е кога ќе му изиграат дроп шот, лошо реагира на тие топки и тешко ги стига.

Затоа и ми е иден број 1, не заебавај Димитров, Нишикори и Раонич на 23-24 години почнаа да ги победуваат појакиве тенисери, овој со 17 игра страшно. Само да го избегнат повредите...[DOUBLEPOST=1405683318][/DOUBLEPOST]Во меѓувреме http://www.atpworldtour.com/News/Tennis/2014/07/29/Nadal-ESPY-Best-Male-Tennis-Player.aspx

Последно уредено:
Има време да, али кажи ми еден играч во последниве 7-8 години што на негова возраст играл вака и на вакво ниво...
Малиот е во 1/4 финале на турнир од серијата 500, ги победи Јужњи (1/2 финалист на Грен Слем), Робин Хасе и Гиралдо (топ 50 играчи). До сега покажа одлична стабилност, не затрепери во ниту еден момент. Ме фасцинира што е јак од сите крила, бекендот му ѕвони, форхендот му е екстра убоит, за сервата да не зборам. Сега за сега единствена слабост што е така поочигледна е кога ќе му изиграат дроп шот, лошо реагира на тие топки и тешко ги стига.

Затоа и ми е иден број 1, не заебавај Димитров, Нишикори и Раонич на 23-24 години почнаа да ги победуваат појакиве тенисери, овој со 17 игра страшно. Само да го избегнат повредите...[DOUBLEPOST=1405683318][/DOUBLEPOST]Во меѓувреме http://www.atpworldtour.com/News/Tennis/2014/07/29/Nadal-ESPY-Best-Male-Tennis-Player.aspx
Димитров на 17 години,Ротердам,го победи Бердих,и му зема сет на Рафа на истиот турнир.Ама после го снема некое време па сеа последниве 2,3 сезони се појави.Рано е уште да го најавуваме како нов број 1 Зверев,ама како шо кажа ако го избегнат повредиве,незнам што би го спречило за 3,4 сезони да биде во топ 5.Знае буквално се да одигра,а и физички е добро спремен.

Последно уредено:
Ѕверев се пласира во полуфинале, го победи и Камке, но овој пат изгуби сет, првиот со 6-0.

Треба да направи скок од 125 позиции, т.е. би се наоѓал околу 160тата позиција доколку го заврши својот настап со пораз во полуфиналето, со пораз во финале би се наоѓал на 130тата, а со титула би бил рангиран околу 80тото место на АТП ранг листата.

[DOUBLEPOST=1405713044][/DOUBLEPOST]
za mastersot vo Toronto na listata na igrachi go ima i Delpo deka ke nastapi . Ima li nekoe oficijalno info da znae nekoj ili potvrda od timot na Delpo.Pochna da mi nedostasuva negoviot slow motion megju servisite.
sam ke si repliciram , denes Vishko od SK me informirashe , Delpo ne treba da go ochekuvame vo 2014 :(, a zoshto stoi na sajtot na ATP deka ke nastapi vo Kanada,who knows.
Zverev kakov forhend mava upm , bravo . Sepak rano e takvi predviduvanja , imalo mnogu takvi blesoci , pa potonuvale .Utre ke go vidime protiv Ferer. Sepak od se dosega videno poslednite pet isest godini , najmnogu vetuva deka bi mozel da gi nasledi trio fantastiko

Последно уредено:
треба Алекс да изигра една со Ноле, Роџер или Рафа да стекне искуство да види до каде е...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom