- Член од
- 23 август 2010
- Мислења
- 40.544
- Поени од реакции
- 119.515
Затоа што никој на светот не произведува толкава количина на спин колку што произведува Надал со неговиот форхенд, плус левак е и тотално му лежи Федерер. Ако си играл тенис ќе знаеш за што зборам. Иди ти удри топче кое ти доаѓа на 2 и кусур метра висина, односно пола метро над глава и тоа со еднорачен бекенд. Прегледај ги меѓусебните дуели на Надал со луѓето што имаат еднорачни бекенди и се ќе ти стане јасно. Бекендот на Федерер е одличен удар, иако ради тој лош скор со Надал доста го оспоруваат.[DOUBLEPOST=1405300030][/DOUBLEPOST]Поради што Надал го форсира бекхендот на Федерер скоро секој натпревар ако тој удар му е совршен.
Дали си сериозен за болдираните работи објасни ми? Доволно е да одговориш со да или не, да знам дали да продужам муабет да правам или да умрам од смеење.Novak ima podobar ritern , podobar behend , forhend koj shto funkcionira na site podlogi, mnogu podobra defanziva, pasing udari , podobar , posiguren vtor servis, i najvaznoto , pointiligenten e vo odnos na game planot, koj udar da go odigra vo koj moment. Fed ima podobar prv servis (posilen , inaku kaj kikot i slajsot se egal) , mnooogu podobar volej igrach i smecher, podobar forhend na treva odnosno ramen forhend, chip,n , chargot (Novak go nema voopshto). Slajsot ne go esapam , slajsot e udar od maka , kamo srekja Novak da nema potreba da go usovrshuva, neka imat drugite teniseri podobar slajs , a za dvizenjeto , vo najmala raka se egal, ama ako se znae deka Novak go vikaat plastic man i e poznat po negovite proklizuvanja shto retko koj drug gi pravi, ne znam shto da kazam (dvizenjeto esapi go na site podlogi , ne samo na treva).Aj da gledame fudbal,posle ke ja tegavime
Последно уредено: