Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
e dobro , ne znaev deka e tolku prosto i ednostavno , crno -belo, ne znam shto se zamaraat da igrat turniri koga eve se e jasno , koj kade e podobar, shto pravat samo troshkovi@undercover
Пошо е затворена темата за Вимблдон тука ќе те цитирам. Мареј има подобра игра за трева од Ѓоковиќ, тоа ми беше муабетот, не дека е подобар играч од него. Ова сега што му се случи на Мареј е ради милион фактори, почнувајќи од операцијата на грбот па се до приватните проблеми. Новак клиза на трева што е тотално неприродно движење, а Мареј ги исполнува сите параметри за игра на трева. Одличен слајс, добро движење со ситни чекори, пократок замав на бекхенд што е многу битна ствар на трева, одлични пасинг удари, и најбитното од се е убивањето на ритамот на противникот. Тоа никој не го прави подобро од Мареј, затоа и Ноле има негативен скор со него на трева. Мареј не ти дава да играш, ќе акне два три слајса, па два топ спин форхенди, па рамен бекхенд, буквално не знае човек што да очекува од него.
Се знае за подлогите, Надал-земја, Мареј и Фед-трева, бетон-Ноле.
Невозможен си жими се. Кога кажав за подлогите мислев генерално, а не моментално. Се виде кој е моментално најдобар, нема што да се дискутира тоа. Само изгледа не сфаќаш ти што ти кажувам, друга причина не гледам за ваквото реплицирање. Ете и Федерер е подобар играч од Ноле на трева па изгуби од него. Но оваа победа на Ноле нема да го направи подобар “тревар“ од Федерер, во никој случај.e dobro , ne znaev deka e tolku prosto i ednostavno , crno -belo, ne znam shto se zamaraat da igrat turniri koga eve se e jasno , koj kade e podobar, shto pravat samo troshkovi
ne be Stef , ne e taka , ne sum nevozmozen samo me iritirat vakvi podelbi posebno kaj udarite, a ima i palamudenje , eve kako ova ,,пократок замав на бекхенд што е многу битна ствар на трева,, e da me jebesh ne sum go znael toa bogati , znachi tie shto igrat ednorachen behend pa sledstveno imaat ogromen zamav se naebale na treva. Za dvizenjeto na treva na Novak samo prochitaj go tvitot od Rodik , koj vika deka Novak tolku dobro go pokriva terenot shto imash custvo deka gladash tenis na X-Box. E sega Psy pred finaleto napisha deka ako Novak se lizne dva tri pati toa ke vlijae na negovata igra i kao ke bil nesiguren ( takodjer palamudenje , Novak se utepa od klizanje i pagjanje pa chinam se posiguren stanuvashe by the way) ti sega pravo kopi paste ,,Новак клиза на трева што е тотално неприродно движење,, pak palamudenje. E zoshto klizanjeto na treva kaj Novak e neprirodno , a na beton i zamja mu e zashtiten znak i zoshto zgora go tretirash kako nedostatok.Невозможен си жими се. Кога кажав за подлогите мислев генерално, а не моментално. Се виде кој е моментално најдобар, нема што да се дискутира тоа. Само изгледа не сфаќаш ти што ти кажувам, друга причина не гледам за ваквото реплицирање. Ете и Федерер е подобар играч од Ноле на трева па изгуби од него. Но оваа победа на Ноле нема да го направи подобар “тревар“ од Федерер, во никој случај.
Pokatok zamav na bekend ima golema prednost na treva, prasaj kogo sakas sto razbira tenis istoto ke ti go kaze. Do tebe e prijatel, do tebe e zaso ti mislis deka Djokovic e najdobar na sekoja podloga i deka ke go dobie sekoj mec. Jas sega ti zboram edno ti u drug smer ja vrtis diskusijata. Eve prosto, Nadal ima dve tituli i tri finalinja na Wimby pa pak Marej e podobar igrac na treva, sto sekako ne znaci deka Marej bi pobedil vo megjusebniot duel. Istoto sakav i za Djokovic da go kazam, sea ti sto nejkes da prifatis toa e druga rabota.ne be Stef , ne e taka , ne sum nevozmozen samo me iritirat vakvi podelbi posebno kaj udarite, a ima i palamudenje , eve kako ova ,,пократок замав на бекхенд што е многу битна ствар на трева,, e da me jebesh ne sum go znael toa bogati , znachi tie shto igrat ednorachen behend pa sledstveno imaat ogromen zamav se naebale na treva. Za dvizenjeto na treva na Novak samo prochitaj go tvitot od Rodik , koj vika deka Novak tolku dobro go pokriva terenot shto imash custvo deka gladash tenis na X-Box. E sega Psy pred finaleto napisha deka ako Novak se lizne dva tri pati toa ke vlijae na negovata igra i kao ke bil nesiguren ( takodjer palamudenje , Novak se utepa od klizanje i pagjanje pa chinam se posiguren stanuvashe by the way) ti sega pravo kopi paste ,,Новак клиза на трева што е тотално неприродно движење,, pak palamudenje. E zoshto klizanjeto na treva kaj Novak e neprirodno , a na beton i zamja mu e zashtiten znak i zoshto zgora go tretirash kako nedostatok.
Novak na olimpijadata dojde ne dovolno pripremen , jas ushte togash pishav deka ne veruvam deka ke napravi neshto poseriozno, pa izgubi i od Endi i Delpo. Za lanskoto finale , abe mozebi sum ljubitel na zagovori ama da vodish i vo dvata seta so brejk prednost i dvata da gi izgubish lesno a vo tretiot da propustish tri chetiri smeshni brejk topki i da si totalno ladnokrven na porazot i duri se cuvstvuvashe srekja , ama moshne smrdlivo finale mi beshe odigrano od strana na Novak , a se pojavija i prikaski za 7-8 milioni evra legnati na smetkata na Novak . Who knows.
ne reagiram na izjava deka Fed e podobar od Novak,tuku deka Marej e podobar.Si prochital neshto nekade ama ne si razbral i se pogolemi gluposti pishuvash . Kaj sekoj udar vo tenisot najbitna e preciznosta pa silinata na toj udar. Ti mozesh da udrish so super kratok zamav ama ako e plitok i po sredina , si naebal, pa ako sakash imaj go celo vreme na svetot za da se namestish podobro. Ne pishuvaj tezi shto nemat vrska ( kratok zamav) oti ke dojde nekoj poasalen poznavach na podforumov , ke ne zaebava i ke ne smeta site tuka za laici , a ne sme site takvi. Kratok zamav e od zort zamav , nitu ima silina , nitu spin, nitu preciznost. Po taa logika Gulbis go ima najloshiot forhend na ATP , zamavnuva pola saat , ili Nadal koj shto pravi celo laso okolu glavata , ili Vavrinka koj shto za behendot zema zamav ushte od kaj liniskite sudii. Imaj stav , kazi go , prichinite zoshto taka mislish , ama ne lupetaj so nekoi tezi koi shto se bash za podsmev , i kaj laici mozebi imaat efekt ama kaj nekoj shto razbira tenis e obratno , gi ima povekje takvi ovde ama izgleda jas sum so povekje slobodno vreme pa se trudam da te koregiram. Kratok zamav , OMG .. Pazi logika , daj da ja vratam pobrzo ,da ima vreme da se namestam da me strelat.Marej ne e podobar igrach od Novak na nitu edna podloga, ako se gledat rabotite generalno , no Marej ima darba od gospod da igra edna fenomenalna defanziva koja shto znae da izludi i izvadi od takt i odednash da mavne nekoj viner od nikakva pozicija , shto retko koj drug moze i za seckanjeto na ritamot , si vo pravo , ama toa vazi za site podlogi , ne samo za treva. Dodeka ne go podobri servisot , ne pochne da igra poagresivno , i ne fati kontinuitet , ne go stavaj na ist level nitu so Novak , nitu Nadal , nitu Fed . Daleku e od niv, trgna malce koga go nemashe Nadal 2012, ama tolku.Pokatok zamav na bekend ima golema prednost na treva, prasaj kogo sakas sto razbira tenis istoto ke ti go kaze. Do tebe e prijatel, do tebe e zaso ti mislis deka Djokovic e najdobar na sekoja podloga i deka ke go dobie sekoj mec. Jas sega ti zboram edno ti u drug smer ja vrtis diskusijata. Eve prosto, Nadal ima dve tituli i tri finalinja na Wimby pa pak Marej e podobar igrac na treva, sto sekako ne znaci deka Marej bi pobedil vo megjusebniot duel. Istoto sakav i za Djokovic da go kazam, sea ti sto nejkes da prifatis toa e druga rabota.
P.s. ova so pokratkiot zamav ne mislev deka Marej ima bolje bekend od Nole, nego deka toa e mala prednost na treva i kupuva vreme pri mestenje na sledniot udar.
Sent from my Grand X In using Tapatalk
e sega se kaza. Gulbis ima smeshen za gledanje forhend , ama koga raspaluva, ti da ne si mu na patot, go ima eden od najdobrite forhendi , naprotiv . Tuku ne beshe toa muabetot , kratkiot zamav . Znam deka me razbra , i pred da pishesh neshto , dobro izmeri go , ne se site kako Peter da shibaat lajkovi pro formaПа Гулбис го има еден од најлошите форхенди во топ 50Нема дискусија со тебе, терај си.
![]()
E sega Psy pred finaleto napisha deka ako Novak se lizne dva tri pati toa ke vlijae na negovata igra i kao ke bil nesiguren ( takodjer palamudenje , Novak se utepa od klizanje i pagjanje pa
Најдобар е!Иначе сериозен си дека Новак е добар движач на трева?![]()