ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Ова се викаше тениска лекција! На 33 години Федерер за прв пат го доби Ноле кој е патем во својот прајм, после изгубен прв сет, инаку до сега се немаше случено тоа. :cuc:
Секоја чест, Федерер изигра предобро, а кај Новак се јавија истите проблеми од лани: неконстантност, слаба игра на мрежа, слаба форхенд дијагонала...

Израмнет е H2H-от со Федерер, следен е Надал.
coffee.gif

Секоја чест, Федерер изигра предобро, а кај Новак се јавија истите проблеми од лани: неконстантност, слаба игра на мрежа, слаба форхенд дијагонала...

Федерер на мрежа беше животиња денес :D

Федерер на мрежа беше животиња денес :D
Да да, ептен искина. Мене највеќе ме фасцинираше бекендот, како млатеше свака му част, едноставно соработката со Едберг се покажува како полн погодок.

Едит: @Psyside
coffee.gif

:love: :vozbud:

Какви агресии, какви напади, какви дијагонали! екстремно импресивно, легенда!!!

На фудбал бев, не можев да гледам.

Сакав да пишам за Жил Симон каков лузер човече, се посра синоќа пред чиста победа.
1-0 во сетови, 5-3 и сервираше за победа.
Откако го брејкна Мареј, у тај брејкот 2 топки на рекет на мрежа ги акна во долниот дел на мрежата.
И нормално, си легнав, не го гледав третиот сет оти знаев што ке се случи.

za mechot , Federer kako vo najdobrite denovi , prekrasno dvizenje po base line-ot , site topki gi stigashe , besprekoren. Novak pochna furiozno , no padna na fizichki plan , ne beshe spremen da se nadigruva so Federer kondiciono , na pochetok na tret set beshe epten istroshen . Ne znam sho pravat so Beker , ama kondicioniot del mislam deka im e zapostaven , sega za sega slab efekt , moj komentar , vrakaj se Vajda , ne ke e na arno rabotata.
za Stef , jas kako fan na Novak , pred sekoj mech sekogash ocekuvam i baram pobeda od Novak, a ako izgubi , ne mi e problem da go iskritikuvam a i da go pofalam protivnikot, ako zasluzil , spored mene de. Ne mozam vo tvoj stil da pisham deka ke taktizira , ke se chuva , go maci povredata od pred dve godini ,da filozofiram gluposti i odnapred da pravam alibi tezi za da koga ke izgubi otposle izlezam mnogu pameten , ili pak ako pobedi , da go velicham nebare e gospod , nadchovek i da vikam deka posle takva povreda da se osvoi turnir moze samo nadchovek , a od povredata ?? pauzata , proshlo skoro godina dena . Eve za nedela dena pochnuva USA turneata , jas ushte sega odnapred ochekuvam pobedi i na dvata mastersa od Novak , se podolu od toa za mene e neuspeh , ke go opcujam dva tri pati i idemo dalje , utre e nov den . A mozam i vo tvoj stil , ovaka ,, jas mislam deka Nole na USA tourot ke taktizira , bashka ke e mnogu zeshko a i zaradi vlazniot vozduh ke go machi astmata i nema da e vo svojot prajm???, pa ke se chuva za RG , godinava mu e prioritet a isto taka bla,bla ,bla . Ne be zemjak , eve utre da igrat Nadal i Novak , jas pred mechot ke pisham deka Nole ke go isshamara Nadal za site pari , ke mu pravi vamos-tamos i stvarno ke go ochekuvam toa , optimist ebago , a ako izgubi i drugite mi fakjaat seir , nema da placham i da ve pravam retardirani i da se zakanuvam deka nema da pisham na ovoj podforum , kako nekoi chlenovi , a mislam deka i ti imashe takvi izjavi.

Ја реков дека нема да пишам зашо имаше толку малоумни постови во врска со Надал што тоа беше невозможно, ко Надал да им убил човек од семејството, па дури некои и смрт му посакуваа. И нормално е да си навиваш во секој меч за Новак, никој не го спори тоа, нормално е да бидеш и објективен, а ти не си, и тоа никој не го спори.
coffee.gif
Псај како може да е објективен пред одредени мечеви и да каже дека Федерер има мали шанси да победи, т.е. да биде свесен колку му може пуленот? Епа Псај како може ти исто така не можеш, јебига.

За ремет увек имало, има и ќе го има. Јебига ти вчера пиша за израмнување и бутање рекорди, на мене беше да реметам денес, ми се може, нели?

П.с. Кај сум пишал дека Надал се чува жити мајка, освен лани во Пекинг, каде се гледаше дека игра колку да настапи на турнирот, она апла беше на мизерно ниво? Увек сум прифаќал пораз, не знам што измислуваш сеа... А за надчовек те молам не ми прави муабет, значи онака ептен те замолувам, да не ти ги барам постовите од лани кога го тепаше Квери со свиткан зглоб, абе се посра како не бил од оваа планета. Затоа ќути си оти не ти е чист дворот.

ne se razbirame . Navivach (fan) ne e navivach ako ne ochekuva pobeda . Zamisli navivach na Atlanta odi vo sala da gi gleda so Miami i da ne ochekuva pobeda oti e objektiven bogati . Da , gi ima objektivni , tie shto jadat virshli i cekaat da gi fati kiss ili dance kamerata vo salata . Jas ne sum od toj tip ,,navivachi,, , tuku od tipot koj shto znae da zapuka za Litvanija i da naviva i ochekuva deka ke ja pobedime Litvanija

Колку години имаш бре што ништо не можеш да разбереш? Пошто Псај го земав за пример, што мислиш Псај не навива за Федерер во дуелите каде не очекува премногу од Федерер? Нормално дека навива, само пред да почне мечот е објективен, за разлика од некои, ти текнува? Јас пред мечот во Лондон лани пишав дека Ноле добива, затоа што разликата во форма меѓу него и Надал беше преочигледна и преголема. Не е тоа ништо страшно, верувај.

Dobro , i kaj e mojata neobjektivnost shto pishav deka Novak ima shansi da izednachi H2H so Fed a i deka kladilnicite epten go potcenile Fed so 1.2 koef.

jas i ti ,,se poznavame,, okolu tri godini i kazi mi za koj mech jas sum bil neobjektiven shto sum ochekuval pobeda od Novak , a eve priznavam oti za toj period site porazi na Novak se za mene neochekuvani . Za koj mech jas nego sum go precenil , odnapred nemal nikakvi shansi a jas budala sum se nadeval na pobeda

РГ 2012, ќе имало шамарање, РГ 2013 исто, лани на УС Опен особено се курчеше пред мечот и да не набројувам понатака. Ајде за УС Опен би разбрал некако, ипак тврда подлога е, мада Надал лани го играше најдобриот тенис у својот живот и шансите за тоа твое шамарање беа невозможни, ама на РГ да очекуваш шамарања е тоа е лудо според мене. Да не ти објаснувам зошто, знаеш и самиот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom