za mechot , Federer kako vo najdobrite denovi , prekrasno dvizenje po base line-ot , site topki gi stigashe , besprekoren. Novak pochna furiozno , no padna na fizichki plan , ne beshe spremen da se nadigruva so Federer kondiciono , na pochetok na tret set beshe epten istroshen . Ne znam sho pravat so Beker , ama kondicioniot del mislam deka im e zapostaven , sega za sega slab efekt , moj komentar , vrakaj se Vajda , ne ke e na arno rabotata.
za Stef , jas kako fan na Novak , pred sekoj mech sekogash ocekuvam i baram pobeda od Novak, a ako izgubi , ne mi e problem da go iskritikuvam a i da go pofalam protivnikot, ako zasluzil , spored mene de. Ne mozam vo tvoj stil da pisham deka ke taktizira , ke se chuva , go maci povredata od pred dve godini ,da filozofiram gluposti i odnapred da pravam alibi tezi za da koga ke izgubi otposle izlezam mnogu pameten , ili pak ako pobedi , da go velicham nebare e gospod , nadchovek i da vikam deka posle takva povreda da se osvoi turnir moze samo nadchovek , a od povredata ?? pauzata , proshlo skoro godina dena . Eve za nedela dena pochnuva USA turneata , jas ushte sega odnapred ochekuvam pobedi i na dvata mastersa od Novak , se podolu od toa za mene e neuspeh , ke go opcujam dva tri pati i idemo dalje , utre e nov den . A mozam i vo tvoj stil , ovaka ,, jas mislam deka Nole na USA tourot ke taktizira , bashka ke e mnogu zeshko a i zaradi vlazniot vozduh ke go machi astmata i nema da e vo svojot prajm???, pa ke se chuva za RG , godinava mu e prioritet a isto taka bla,bla ,bla . Ne be zemjak , eve utre da igrat Nadal i Novak , jas pred mechot ke pisham deka Nole ke go isshamara Nadal za site pari , ke mu pravi vamos-tamos i stvarno ke go ochekuvam toa , optimist ebago , a ako izgubi i drugite mi fakjaat seir , nema da placham i da ve pravam retardirani i da se zakanuvam deka nema da pisham na ovoj podforum , kako nekoi chlenovi , a mislam deka i ti imashe takvi izjavi.