ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
I nole rikna, uste u prv set ama izgleda e istata povreda od mecot so munar, vo ist moment od istiot zema mto koga brejkna za 1-3, tuka na 2-2 se upokoi. Sudbina e ova, rodnini u finale, na fizicki eden od najzahtevnite turniri godinava spored tie sto ucestvuvaa, eden u finaleto e kvalifikant, u septemvri go pocnal turnirov. :pos:

Ова е 14 негативен H2H скор за Новак со што сега веќе не е најдобар во таа статистика, туку на делба на првото место со Надал. (Секако, ако не ги сметаме тука Алкараз и Синер кои се на почеток на кариерите)

Валентан Вашеро Мастерс победник. :eek:

Ова веројатно е најголемото изненадување откако пратам тенис, зборам за ГС и Мастерс турнирите. Имаме неколку победници испод радар да речеме, Сок, Ферер, Буста (овие вака на прва ми текнуваат), ама дека Вашеро ќе освои Мастерс тоа не би го предвидел па макар пола мозок ми го отстранат, а другата половина ја замрзнат негде во некој фрижидер.

И од 204 скокна на 40 место на АТП листата што е најдобар негов ранкинг во кариерата. Со малку среќа, може на Австралија опен да биде носител.

1000017403.jpg

Ѓоковиќ со шанси да игра на завршен турнир.
Доволно е ова за да не прајме муабет за новата генерација на тенисери.

Иначе денеска има полуфинале во Ријад, егзибиција.

Во 18.30 часот Алкараз - Фритц, после нив Ѓоковиќ против Синер.

Преноси на нетфликс.

Мизерните од арена џабе отворија посебен канал за тенис, никакво внимание не посветуваат на помалите турнири, за разлика од спорт клуб (хрватската верзија) каде има преноси во текот на цел ден.

Прегледај го приврзокот 458185

Ѓоковиќ со шанси да игра на завршен турнир.
Доволно е ова за да не прајме муабет за новата генерација на тенисери.

Иначе денеска има полуфинале во Ријад, егзибиција.

Во 18.30 часот Алкараз - Фритц, после нив Ѓоковиќ против Синер.

Преноси на нетфликс.

Мизерните од арена џабе отворија посебен канал за тенис, никакво внимание не посветуваат на помалите турнири, за разлика од спорт клуб (хрватската верзија) каде има преноси во текот на цел ден.

Очај се Арена. Преноси од 1/2 финале и финале на 250ки имаше на СК пред 10-12 години , овие сеа така пренесуваат...

Rutinski alkaraz i siner pod 1:10h zavrsuvanje dvata mecha....this generation is cooked. Nisto cudno dvajcava da gi nadminat big 3 vo ova tempo ako prodolzat i oni i konkurencijata. Od tie sto pratite povekje i od pomalive turniri, ima potencijal nekoe novo da se izbaci ili nisto od ovie, davaj drugo dete :D
Автоматски споено мислење:

lol Синер: Ако се снима филм за мене би избрал да ме глуми Вил Смит

Синер-Вил-Смит.jpg

Синер не го сакам ич, ама пред некој ден ги освои моите симпатии со една изјава, одбивајќи да учествува на некоја LGBT манифестација или што знам што. Муабетот му беше во стил: тенисот треба да се игра на теренот, не надвор од него. Не е тенисот политика или било каква социјална творевина па да се замара со политички и социјални прашања. :cuc:

Што се изпозадеси во Базел? Многу предадени мечеви.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom